Biontech Aşısı İle İlgili Söylentiler

Aşı Hakkındaki Düşünceniz nedir?

• Aşı sıram geldi ve aşı oldum

• Aşı sıram gelmedi ve olacağım

• Aşı Olmayacağım

• Karasızım

• Dıj Güjlerin İşi Bunlar

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
smili72 Çevrimdışı

smili72 

Süper Üye
6 Mar 2018
1,532
52
Sabah ikinci doz Biontec aşımı oldum. Aşıdan yarım saat sonra göğüs kafesim sıkışmaya başladı ve ter boşandı. Nefes almakta zorlanıyordum ve bildiğin taşikardi yaşıyordum. Allah'tan ev yakındı ve kendimi eve zor attım. Yatıp dinlenince 15 dakika içinde geçti. Ama bunun bir adım ilerisi kalp krizi...:dry

Biontech ve Moderna gibi aşılar üzerine yapılan araştırmalarda 30 yaş ve 30 yaş altına yapılan araştırmalarda kalp kası rahatsızlığına rastlanmıştı. İddiaları gazeteci Candaş Tolga Işık, bilim kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara'ya sordu. Kara'nın iddiaları doğruladığını söyleyen Işık sosyal medyada şunladı paylaştı:

Az önce Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara'yla konuştum, "BİONTECH aşısının özellikle gençlerde çok çok düşük oranlarda da olsa kalp kası iltihaplanması yaptığına dair şüpheler var. Kaldı ki bu şüpheler ilerleyen dönemlerde çalışmalarda ispatlanabilir.

Ancak burada şuna bakıyoruz. Bu genellikle çok ağır seyretmeyen ve ciddi sorun yaratması beklenmeyen çok çok nadir bir tablo. Aşı olmadığınızda ortaya çıkacak riskler ki buna kalp kası iltihaplanması da dahil bunun onlarca katı yükseklikte. Dolayısıyla şu an için bu verilerle BİONTECH aşısı hala en güvenli aşılardan biri" dedi.

Araştırma ne diyordu?​

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), çoğunlukla ikinci doz Kovid-19 aşısını yaptırdıktan sonra 30 yaş ve altı yetişkinlerde görülen kalp iltihabı rahatsızlığı ile aşı arasında "muhtemel bir ilişki" olabileceği yönünde bilgilendirmede bulundu.

Bilgilendirmede, çoğunlukla Pfizer-BioNTech veya Moderna'nın aşılarından birini yaptıran 30 yaş ve altı grupta 1200'den fazla kalp kası ve kalp zarı iltihaplanması görüldüğüne değinildi.

Çalışmaya başkanlık eden Dr. Grace Lee, "Görülen kalp kası iltihabı vakalarının aşıyı takiben ortaya çıktığı belirgindi ve sıklıkla ikinci dozdan sonraki hafta içinde genel olarak göğüs ağrısı şeklinde kendisini belli etti." ifadesini kullandı.

A Çevrimdışı

ataseven 

Süper Üye
24 Tem 2017
1,975
ben 2 dozu oldum izmir sıcağında aşı vurulduktan sonra (saat16: 30) test için eve kadar 1 km yürüdüm hiç bir sorun görmedim.sadecene 2 gün biraz kolum ağrıdı . ilerde bir sorun çıkarmı bilemiyorum .

smili72 Çevrimdışı

smili72 

Süper Üye
6 Mar 2018
1,532
52
ben 2 dozu oldum izmir sıcağında aşı vurulduktan sonra (saat16: 30) test için eve kadar 1 km yürüdüm hiç bir sorun görmedim.sadecene 2 gün biraz kolum ağrıdı . ilerde bir sorun çıkarmı bilemiyorum .
Bende kalp ritim bozukluğu var O da askere gittiğimde doktor üstteğmen söylemişti ve spor istirahati vermişti askelik sonuna kadar. Belki onunla ilgilidir.

A Çevrimdışı

ataseven 

Süper Üye
24 Tem 2017
1,975
Bende kalp ritim bozukluğu var O da askere gittiğimde doktor üstteğmen söylemişti ve spor istirahati vermişti askelik sonuna kadar. Belki onunla ilgilidir.
geçmiş olsun benim pederdede var en az 25 yıldır kalp pili kullanıyor.inşallah bizdede çıkmaz zor bir hastalık sürekli 4-5 yılda bir pil değişimi oluyor.

gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,778
kalp kası iltihabı , herhangi bir nedene bağlı olarak geliştiğinde, bu nedenden yarım saat sonra olur mu? bana olmaz gibi geldi. en azından bir kaç hafta sonra ortaya çıkması muhtemel, eğer olacaksa. doktor değilim ama iltihap denilen nane zırt diye olmaz bence. sizinki strese bağlı bir durum olabilir. eğer tekrarlarsa doktora görünün.

grezimonk Çevrimdışı

grezimonk 

Süper Üye
21 May 2018
752
kalp kası iltihabı , herhangi bir nedene bağlı olarak geliştiğinde, bu nedenden yarım saat sonra olur mu? bana olmaz gibi geldi. en azından bir kaç hafta sonra ortaya çıkması muhtemel, eğer olacaksa. doktor değilim ama iltihap denilen nane zırt diye olmaz bence. sizinki strese bağlı bir durum olabilir. eğer tekrarlarsa doktora görünün.
bence zaten var olan bir durum aşıyla varolan bir şey değil... aşı olmasada olacaktı farkedilmeyecekti...

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,971
Sabah ikinci doz Biontec aşımı oldum. Aşıdan yarım saat sonra göğüs kafesim sıkışmaya başladı ve ter boşandı. Nefes almakta zorlanıyordum ve bildiğin taşikardi yaşıyordum. Allah'tan ev yakındı ve kendimi eve zor attım. Yatıp dinlenince 15 dakika içinde geçti. Ama bunun bir adım ilerisi kalp krizi...:dry

Biontech ve Moderna gibi aşılar üzerine yapılan araştırmalarda 30 yaş ve 30 yaş altına yapılan araştırmalarda kalp kası rahatsızlığına rastlanmıştı. İddiaları gazeteci Candaş Tolga Işık, bilim kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara'ya sordu. Kara'nın iddiaları doğruladığını söyleyen Işık sosyal medyada şunladı paylaştı:

Az önce Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara'yla konuştum, "BİONTECH aşısının özellikle gençlerde çok çok düşük oranlarda da olsa kalp kası iltihaplanması yaptığına dair şüpheler var. Kaldı ki bu şüpheler ilerleyen dönemlerde çalışmalarda ispatlanabilir.

Ancak burada şuna bakıyoruz. Bu genellikle çok ağır seyretmeyen ve ciddi sorun yaratması beklenmeyen çok çok nadir bir tablo. Aşı olmadığınızda ortaya çıkacak riskler ki buna kalp kası iltihaplanması da dahil bunun onlarca katı yükseklikte. Dolayısıyla şu an için bu verilerle BİONTECH aşısı hala en güvenli aşılardan biri" dedi.

Araştırma ne diyordu?​

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), çoğunlukla ikinci doz Kovid-19 aşısını yaptırdıktan sonra 30 yaş ve altı yetişkinlerde görülen kalp iltihabı rahatsızlığı ile aşı arasında "muhtemel bir ilişki" olabileceği yönünde bilgilendirmede bulundu.

Bilgilendirmede, çoğunlukla Pfizer-BioNTech veya Moderna'nın aşılarından birini yaptıran 30 yaş ve altı grupta 1200'den fazla kalp kası ve kalp zarı iltihaplanması görüldüğüne değinildi.

Çalışmaya başkanlık eden Dr. Grace Lee, "Görülen kalp kası iltihabı vakalarının aşıyı takiben ortaya çıktığı belirgindi ve sıklıkla ikinci dozdan sonraki hafta içinde genel olarak göğüs ağrısı şeklinde kendisini belli etti." ifadesini kullandı.
30 yaş altı genç erkeklerde miyokardit riski bilinen bir durum zaten.
Önemli olan hafif seyretmesi.
Hastanede yarım saat kalmanızda yarar var.
Bakalım bende de olacak mı.

K Çevrimdışı

kacr2828 

Aktif Üye
28 Mar 2021
176
27
yaş 24, biontech birinci dozu olalı 25 gün oldu, bir problem olmadı aşıyı yaptırınca sadece 2-3 gün sol koldan oldum ve o kolum ağrıdı, ancak son 1-2 haftadır başka bir şeyden mi yoksa aşı etkisi mi bilmiyorum ama göğüs kafesi (sırt/arka tarafı), ve sol göğüsüm (ön taraf) ağrı/ağırlık gibi bir şey var,acaba miyokardit olmuşmuyumdur aşı ile ilgisi varmıdır diye çekiniyorum.Pandemiden dolayı hastanelerede girmek istemiyorum, ikinci doz sıram geliyor ancak yaptırıp yaptırmamakta çekinceliyim şu 30 yaş altı miyokardit söylentileri yüzünden.Varmı aramızda doktor, uzman vs. ?

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,295
Biontech aşısı genelde ilk dozda değilde ikinci dozda sarsıyormuş, genelde çevremde de gördüklerim öyle. Sarsıyormuş dediğimde öyle korkulacak birşey değil, aşırı halsizlik yapıyormuş devamlı bir dinlenme, uyku isteği oluşuyormuş. Daha ağır geçirenlerde var tabi yok değil. Ben alerjimden dolayı olamıyorum Biontech.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,971
Biontech aşısı genelde ilk dozda değilde ikinci dozda sarsıyormuş, genelde çevremde de gördüklerim öyle. Sarsıyormuş dediğimde öyle korkulacak birşey değil, aşırı halsizlik yapıyormuş devamlı bir dinlenme, uyku isteği oluşuyormuş. Daha ağır geçirenlerde var tabi yok değil. Ben alerjimden dolayı olamıyorum Biontech.
Evet öyle.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,971
yaş 24, biontech birinci dozu olalı 25 gün oldu, bir problem olmadı aşıyı yaptırınca sadece 2-3 gün sol koldan oldum ve o kolum ağrıdı, ancak son 1-2 haftadır başka bir şeyden mi yoksa aşı etkisi mi bilmiyorum ama göğüs kafesi (sırt/arka tarafı), ve sol göğüsüm (ön taraf) ağrı/ağırlık gibi bir şey var,acaba miyokardit olmuşmuyumdur aşı ile ilgisi varmıdır diye çekiniyorum.Pandemiden dolayı hastanelerede girmek istemiyorum, ikinci doz sıram geliyor ancak yaptırıp yaptırmamakta çekinceliyim şu 30 yaş altı miyokardit söylentileri yüzünden.Varmı aramızda doktor, uzman vs. ?
Ben de ikinci dozu vurunacağım bakalım.
Miyokardit 30 yaş ve altı genç erkekler için olabiliyor.
Miyokardit ağır düzeyde olmadıktan sonra kendi kendine geçebiliyormuş.
Covid geçirenlerde de mesela miyokardit olabiliyormuş. Aylar sonra kendiliğinden geçiyormuş.
Ağrı yanlış oturmanızdan dolayı olmasın?
Bir kardiyolog'a gidip kontrol ettirebilirsiniz.

Miyokardit Belirtileri Nelerdir?​

Hafif miyokardit vakalarında hastalık, çoğunlukla belirtiye yol açmasa da şiddetli vakalarda bazı semptomlar görülebilir. Bu belirtiler hastalığın nedenine göre farklılık gösterse de çoğunlukla kişide göğüs ağrısı, normalden farklı şekilde kalp atımı, istirahat ya da aktivite sırasında solunum problemleri, ayak veya bacaklarda şişlik, (ödem) vücut ve eklem ağrıları, hâlsizlik, ateş, boğaz ağrısı, ishal gibi semptomların görülmesine yol açar. Tüm yaş gruplarında görülebilen hastalık özellikle çocuklarda, yüksek ateş, bayılma, cilt renginde değişiklik gibi semptomlara yol açabilir.

gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,778
""

Biontech Aşısı İçeriği​

Her aşıda etken maddeler, antibiyotikler veya başka türden bileşenler bulunabilir. Pfizer-BioNTech COVID-19 Aşısı, içeriğindeki en önemli bileşen mrna’dır. Biontech aşısı, mRNA veya haberci RNA olarak bilinen bir teknik üzerine kuruludur. Mrna tabanlı aşılar, COVID-19'a neden olan canlı virüsü kullanmaz ve mRNA, DNA'nızın bulunduğu hücrenin çekirdeğine girmez. Bu aşı sadece, hücrelerinize 'spike protein' denilen proteinin, zararsız bir parçasını yapma bilgisi taşır. Bu protein, COVID-19'a neden olan koronavirüsün yüzeyinde bulunur. Bu aşı aracılığıyla mRNA enjekte edildiğinde, hücreleriniz onu, bu sivri uçlu spike proteinini yapmak için kullanır. Daha sonra talimatlar bozulur ve yok olur. Talimatlar doğrultusunda yapılan protein parçası hücre yüzeyinde görüntülenir ve gerçek koronavirüse maruz kalınmış gibi bağışıklık sisteminizi ona karşı antikor üretmesi için uyarır. Bu sayede vücudunuz, gerçek virüs ortaya çıktığı zaman kendini nasıl koruyacağını öğrenmiş olur.

Mrna’ya ek olarak Biontech aşısı, lipidler ((4hidroksibütil)azanediil)bis(heksan-6,1-diil)bis(2-heksildekanoat), 2 [(polietilen glikol)-2000]-N,N-ditetradesilasetamid, 1,2-Distearoyl-sn-glisero-3-fosfokolin ve kolesterol), potasyum klorür, monobazik potasyum fosfat, sodyum klorür, dibazik sodyum fosfat dihidrat ve sukroz bileşenlerini içerir."
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

"

Biontech Yan Etkileri​

Çalışmalar sırasında yakından izlenen çok sayıda kişiye dayanarak, hasta güvenlik profili, yan etkiler açısından çok başarılı bulunmuştur. Biontech aşısının yan etkileri aşağıdaki şekilde sıralanabilir:

ENJEKSİYON YAPILAN ÇEVREDE AĞRI​

Pfizer-BioNTech COVID-19 aşısı, kişiye 3 hafta arayla iki doz halinde uygulanır. Bugüne kadar, devam eden bir faz 3 klinik deneye kayıtlı 37.586 katılımcıdan aşıyla ilgili güvenlik verileri toplanmıştır. Aşının en sık bildirilen yan etkisi, enjeksiyon bölgesine ait reaksiyondur. Bu tür reaksiyonlar aşının enjekte edildiği bölgede bazı ağrılara ve başka semptomlara neden olabilir. Bazen enjeksiyon bölgesinde biraz kızarıklık, biraz sıcaklık, hafif şişlik veya sertlik gibi durumlarla karşılaşabilirsiniz. Bu aşılara ait çok tipik bir durumdur. Böyle semptomlarda hassaslaşabilirsiniz ve kolunuzu hareket ettirirken acı duyabilirsiniz. Enjeksiyon bölgesinde görülen reaksiyonlar, aşıyı alan katılımcıların %84'ü tarafından bildirilmiştir.

CİLT REAKSİYONLARI​

Nadir olarak, insanların aşı olduktan sonra cilt reaksiyonları geliştirdiği görülür. Bu tür reaksiyonlar, enjeksiyon bölgesi çevresinde döküntüler, büyük kırmızı lekeler ve diğer cilt semptomları şeklinde görülür. Araştırmacılar, bu tür semptomların gecikmiş bir alerjik reaksiyondan kaynaklandığına dair kanıtlar bulmuşlardır. Reaksiyonlar genellikle enjeksiyon bölgesinin etrafındaki alanla sınırlı kalır ve ciddi olarak seyretmez. Semptomlar 2 ila 11 gün içinde kaybolur.

YORGUNLUK, BAŞ VE KAS AĞRISI​

Pfizer-BioNTech COVID-19 aşısının yaygın olarak bildirilen diğer yan etkileri arasında yorgunluk, baş ağrısı ve kas ağrısı sayılır. Yorgunluk, aşı olan araştırma deneklerinin kabaca %63'ü tarafından rapor edilmiştir. Baş ağrısı ve kas ağrısı ise araştırma deneklerinin sırasıyla %55 ve 38'ini etkilemiştir. Çoğu durumda, bu semptomlar hafif olarak seyretmiştir ve 1 gün içinde kaybolmuştur. Daha az sayıda katılımcı, aşılamadan sonra titreme, eklem ağrısı veya ateş semptomlarını bildirmiştir. Katılımcıların aşının ikinci dozunu almasının ardından, bu tür semptomları bildirme olasılıkları daha yüksektir.

Ciddi semptomların görülmesi nadirdir. Aşıyı ve plaseboyu aynı şekilde alan kişiler arasında bildirilen ciddi yan etki oranı %0,5'ten azdır ve iki grup arasında önemli bir fark bulunmamıştır. Aşı alan katılımcılarda dört yüz felci vakası rapor edilirken, plasebo alanlarda hiçbir vaka bildirilmemiştir. Ancak bu dört vaka, genel popülasyondaki yüz felci oranı ile tutarlılık gösterir. Başka bir deyişle, yüz felcine Biontech aşısının neden olduğuna dair net bir kanıt bulunmamaktadır.

Aşılara karşı şiddetli alerjik reaksiyonlar çok nadirdir, ancak bunlar aynı zamanda olasıdır. FDA (Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) ilk doz Pfizer-BioNTech COVID-19 aşısına veya içeriğindeki herhangi bir maddeye karşı şiddetli alerjik reaksiyon gösteren kişilerin aşı olmamasını tavsiye etmektedir."

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

"

Biontech aşısı ile net bilgiler:

1)Bu aşının pıhtı yapma riski yoktur, kan sulandırıcı falan almanın bir anlamı yoktur (başka hastalık için gerekli ise de zararı olmaz).

2)Penisilin alerjisi olanlar da bu aşıyı olabilir. Bu Aşı ile penisilin veya başka ilaçların alakası yoktur."

Geri
Üst Alt