Sağlık bakanımız gibi kameralar karşısında vuruldu mu ben görmedim. En azında tüm dünyada söylentilere son verebilirdi.
Madem aşının uzun vadede yan etkileri henüz belli değil ve ayrıca aşı coranının bulaşmasını engellemiyorsa, ayrıca kronik hastalığınız yoksa coronanın öldürme oranının da çok düşük olduğunu düşünürsek ve aşının koruyuculuk süresininde 6 ay olduğunu düşürsek. Hastalığın %bilmem kaç bulaşma oranını da hesaplarsak aşı vurmanın hiçbir mantıklı tarafını görmüyorum.
Yan etkileri belli değil evet, bulaşmasını engellemiyor evet ama hastalığı çok daha rahat ya da hiç hissetmeden atlatmanızı sağlıyor. Ayrıca kronik hastalığınız yoksa corona'nın öldürme oranının çok düşük olduğu bilgisine nereden ulaştınız bilmiyorum? Size şiddetle bulunduğunuz ilde bulunan covid ünitelerindeki hastalara bir bakmanızı öneririm.
Bir de insanların hala anlamadığı başka bir şey; biontech aşışını sadece biz değil, dünya kullanıyor. Bu tabirin anlamını izah etmeye gerek var mı? Tüm dünya...
Mesela Avrupa kupası son oynanan yarı final maçının wembley stadında 60 bin kişiyle izlenmesinin baş nedenidir bu aşı.
60 yaş üstü hastaların çok daha az ölüm oranına sahip olduğuna ait son durumun bir belgesidir bu aşı. Bazı illerimizde günlük ölüm oranının artık sıfır olmasının bir nedenidir bu aşı.
Tüm dünya aklı evvel, bir biz akıllıyız ve aşıya karşıyız. Ki bunu hicven söylüyorum, aşı karşıtları dünyanın bir çok ülkesinde var ama bizdeki gibi bir bağlantısı olmayan iddialarla ortaya çıkmıyorlar en azından.
Aşıyı olunuz, çevrenize de olmalarını tavsiye ediniz.