Biontech Aşısı İle İlgili Söylentiler

Aşı Hakkındaki Düşünceniz nedir?

• Aşı sıram geldi ve aşı oldum

• Aşı sıram gelmedi ve olacağım

• Aşı Olmayacağım

• Karasızım

• Dıj Güjlerin İşi Bunlar

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
Umut Barış Çevrimiçi

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,823
Ben bu aşı muhabbetlerinden dolayı forumu bıraktım görüyorum ki durum hâlâ zerre değişmemiş. Saçma sapan yerlerden alakasız kaynaklar gösterip yok aşı böyle yok şöyle, virüs yok, zeki müren de bizi görecek mi diye daireler çizmeye devam ediyor bir gurup insan. Yöntemiyle laf anlatmayı aylarca denedim ama faydası olmuyor. Görmek istemedikleri bir şey olunca direkt görmezden gelip cevap bile vermiyorlar umurlarında olmuyor. Biri bana PCR testi ne diye sordu. Bulup uygulamalı videosunu attım çalışmasını anlattım adam cevap bile vermeye yeltenmedi. Dediğim gibi uğraşmanızı önermem ben denedim emeğinize yazık. İnsan bir şeyi kafaya takınca katiyen ona bir şey anlatılamıyor. Siz hâlâ aşının içinde DNA nızı yeniden yazıp sizi Matrix in içinde uyandıracak gizli yasaklı bir teknoloji olduğuna inanmaya devam edin ta ki virüsü kapıp yoğun bakımda nefes almak için kıvranana kadar. Tuzu kuru olana hava hoş konuşun bakalım bir yogun bakıma düşenle ya da sağlık görevlisiyle o ne diyor? Pardon tabi onlar da DSÖ ye satılmış yalancıydı değil mi?
Valla ben kararsız kalmış insanlar en azından olumlu yönden etkilensin diye aşı olmaya ikna etmeye çalışıyorum.
Tüm çabam bu.
Daha ülke çapında aşılama yarıya ulaşmış değil.
İlk iki dozun ciddi düzeyde yaygınlaşmış olması lazım ki tam açılma yapılsın.
Ama daha aşılama yayılır yayılmaz her yer hurra açıldı, aşılamayı da boşa çıkaracak ona yanıyorum.

E Çevrimdışı

e.nar

Süper Üye
1 Haz 2018
514
Valla ben kararsız kalmış insanlar en azından olumlu yönden etkilensin diye aşı olmaya ikna etmeye çalışıyorum.
Tüm çabam bu.
Daha ülke çapında aşılama yarıya ulaşmış değil.
İlk iki dozun ciddi düzeyde yaygınlaşmış olması lazım ki tam açılma yapılsın.
Ama daha aşılama yayılır yayılmaz her yer hurra açıldı, aşılamayı da boşa çıkaracak ona yanıyorum.
İkna olmayan maalesef olmuyor olmaz da. Anneannem ve dedem aşı yaptırmadılar. Müdürlükten 2 defa aradılar 3 defa da mesaj attılar. İstemiyorlar, yarın bir şey olursa o zaman anlayacaklar. Gözlerinin önünde tanıdıkları, akranları hasta oldu vefat edenler bile oldu. Sanki inadına yapar gibi yoldan geçenleri eve çağırıp buyur ediyorlar. Biz artık uğraşmayı bıraktık. Eskisi gibi ben de gitmiyorum. Aşı karşıtlarının ilk silahı da aşı kısır ediyor iddiası. Valide hanım emekli hemşire, bu gibi insanlarla çok karşılaşmış, eskiden beri bahaneleri kısırlık.

Umut Barış Çevrimiçi

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,823
İkna olmayan maalesef olmuyor olmaz da. Anneannem ve dedem aşı yaptırmadılar. Müdürlükten 2 defa aradılar 3 defa da mesaj attılar. İstemiyorlar, yarın bir şey olursa o zaman anlayacaklar. Gözlerinin önünde tanıdıkları, akranları hasta oldu vefat edenler bile oldu. Sanki inadına yapar gibi yoldan geçenleri eve çağırıp buyur ediyorlar. Biz artık uğraşmayı bıraktık. Eskisi gibi ben de gitmiyorum. Aşı karşıtlarının ilk silahı da aşı kısır ediyor iddiası. Valide hanım emekli hemşire, bu gibi insanlarla çok karşılaşmış, eskiden beri bahaneleri kısırlık.
Devlet düzeyinde yaptırıma kadar gider bu iş.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
23,796
Neden aşı olmalıyızın en basit gerekçesi, aşı daha yokken yoğun bakıma yatanların ve vefat edenleri sayısı, aşı geldikten sonra vakalar daha artsa da ne kadar azaldığını görebiliyoruz. En basiti bu yani, en basit veri.
Azönce Anneme 3. dozunu da Sinovac olarak yaptırdım.
Sinovac için randevu almıştım görevli biontech yapalım mı diye sordu
biontech yaptıracak olsak ona göre randevuyu oluştururduk dedim adam bozuldu.

Tercih yapılmış randevuyu ona göre almışım son dakika fikrini değiştirmeye çalışmak nedir anlam veremiyorum.

Umut Barış Çevrimiçi

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,823

Tercih yapılmış randevuyu ona göre almışım son dakika fikrini değiştirmeye çalışmak nedir anlam veremiyorum.
Biz de anneanneme üçüncü dozu Biontech yaptırdık, bir sıkıntı yok şimdilik.
İlk 2 dozu Sinovac olmuştu.

AndroidTvBoxTurkiye Çevrimdışı
18 Kas 2017
4,489

Aynen bu yaşadığını arkadaşımın annesine demişler. Oda ilk iki doz Sinovac olmuş 3. doza gitmiş Biontech yapalım mı demişler, oda kabul etmemiş Sinovac yaptırmış.

L Çevrimdışı

lolman

Aktif Üye
26 May 2018
599
41
Aya NASA 16 sefer mi ne gitti hatta ay yüzeyinde dünyadan gönderilen lazer ışınını geri yansıtan reflektör bile konmuştu... inanmayanlarda gram zeka yok... onlara göre dünya düzde...
Bence inanıp araştırmayanlarda bir sıkıntı var. Yıl olmuş 2021 hala bu olayın sovyet politikası olduğundan insanların haberi yok. Kendini zeki zannedip asalak gibi herşeye inanan insanlara ayar oluyorum. Bilime inancımız her zaman vardır, aklımız fikrimiz de vardır. Her insan kendi inandığı fikrini söyler diğer taraf da buna saygı duyar sonra kendi fikrini söyler. İnsanlık bunu gerektirir sizin gibi belden aşağı konuşmaz. Ziya Paşa ne demiş "zıt fikirlerin açık ve net çarpışmasından hakikat güneşi doğacaktır."

A Çevrimdışı

aeronics 

Süper Üye
15 Kas 2020
645
46

Bunun nedeni şu olabilir. Biontech aşısı açıldıktan bir süre içinde kullanılması gerekiyor. Kullanılmaz ise çöp oluyor. O yüzden 6 kişi olmadan aşı açılmıyor. O sırada 6 kişiyi toplamak için bekliyorlardır. Bu nedenle sormuş olabilirler.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Annem 74 yaşında yan etkileri nedeniyle hiç riske girmek istemiyorum.
Benim de penisilin alerjim var ama Biontech oldum. Sıkıntı olmadı. Yarın da ikinci dozu olacağım. Annemle babam da ilk iki dozlarını Sinovac olmuşlardı. İki hafta kadar önce üçüncüyü Biontech oldular. Sıkıntı yok. İlginötir ki Sinovac annemde mide bulantısı yapmıştı iki dozda da ve bir miktar bitkinlik yapmıştı. Biontech de hiç bir şikayet olmadı.

sanko86 Çevrimdışı

sanko86 

Süper Üye
28 Ocak 2020
1,377
39
Biontech yapalım mı sorunun en büyük nedeni randevusuna gelmeyen kişiler yüzünden boşta kalan 6lı paketteki doz sorunu. 6 lı grup doldurmak için randevu dışı çağırdılar gidip aşı olduk.

Geri
Üst Alt