Biontech Aşısı İle İlgili Söylentiler

Aşı Hakkındaki Düşünceniz nedir?

• Aşı sıram geldi ve aşı oldum

• Aşı sıram gelmedi ve olacağım

• Aşı Olmayacağım

• Karasızım

• Dıj Güjlerin İşi Bunlar

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,972
Sinovac'tan sonra 3. doz Biontech yaptıran akrabalarımda ateş, kırıklık, vücutta hafif ağrı gibi şikayetler olmuş. Dedem de yaptırdı onda bir şey olmadı. Bir profesör bu gibi durumlarda fazla ağrı kesici kullanımının antikor seviyesini düşürdüğünü söylemişti.
Ben de öyle bir şey duymuştum, doğru mudur bilmiyorum. Ateş yapmadı bende. Nabız yükseldi ara sıra o kadar. Bir de uyurken terledim sanırım.

EXcomZkko Çevrimdışı

EXcomZkko 

Süper Üye
13 Nis 2018
1,109
israil'de durum, 2 doz % 60, tek doz %4.4, toplam % 64.4 . tamamına yakını falan değil yani. orada da aşı karşıtları fan grubu var sanırım.

Bundan sonra yağmur yağacak haberini bile 3-4 farklı kaynaktan teyit etmek lazım. Öylesine denk geldiğim bir haberdi. İlginç ya.

E Çevrimdışı

e.nar

Süper Üye
1 Haz 2018
514
Ben de öyle bir şey duymuştum, doğru mudur bilmiyorum. Ateş yapmadı bende. Nabız yükseldi ara sıra o kadar. Bir de uyurken terledim sanırım.
Bende de sadece kol ağrısı yaptı. 2. dozda ne olur bilmiyorum. Bu sitede ağrı kesici durumundan bahsedilmiş

Klimik derneğinin sayfasında da alınabilir deniyor ama ne kadar? Ondan bahsetmemişler.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,972
Bende de sadece kol ağrısı yaptı. 2. dozda ne olur bilmiyorum. Bu sitede ağrı kesici durumundan bahsedilmiş

Klimik derneğinin sayfasında da alınabilir deniyor ama ne kadar? Ondan bahsetmemişler.
Aşı öncesi bağışıklığı baskılayıcı şeyler almak aşının etkinliğine müdahale edebilir.
Bir doktora sormanızda yarar var.
Kolda ağrı gayet normal, kas içine enjeksiyon yapılıyor çünkü.

gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,778

parasetamol içeren (mesela parol) ağrı kesici, abartmadan alınabilir diyorlar. diğer bazı içeriklere sahip ağrı kesicilerin, bağışıklığı baskıladığını söylüyorlar.

E Çevrimdışı

e.nar

Süper Üye
1 Haz 2018
514
Aşı öncesi bağışıklığı baskılayıcı şeyler almak aşının etkinliğine müdahale edebilir.
Bir doktora sormanızda yarar var.
Kolda ağrı gayet normal, kas içine enjeksiyon yapılıyor çünkü.
Çok ihtiyaç hissedersem bilinen basit bir ağrı kesici alırım, haftaya 2. doz yaptıracağım. İlk aşıyı yaptıracağım zaman alerjik rinit ve varis ilacımı içmemiştim :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

parasetamol içeren (mesela parol) ağrı kesici, abartmadan alınabilir diyorlar. diğer bazı içeriklere sahip ağrı kesicilerin, bağışıklığı baskıladığını söylüyorlar.
Bunu duymuştum, önemli olan çok içmemek. Gerek görülürse 1 tane bile yeter herhalde.

E Çevrimdışı

e.nar

Süper Üye
1 Haz 2018
514
Ne zamandır aynı hastaneden Biontech 2. randevu vermiyordu, bugün açmışlar. Uzak hastanedekini iptal edip yeniden randevu aldım. Uygulama tarihine yakın mı açıyorlar yoksa aşı mı yoktu bilmiyorum. Böyle durumu olanlar bir daha kontrol etsin derim.

akrep2018 Çevrimdışı

akrep2018 

Süper Üye
16 Eyl 2018
1,273
63
Bende de 2.doz Biontech aşısından sonra yan etki olarak aşının ertesi günü baş ağrısı,hafif ateş ve tüm vücutta kırgınlık,halsizlik meydana geldi.Parasetemol içerikli bir adet ağrı kesici kullandım,sık sık soğuk duşa girerek ve dinlenerek atlattım.Herkese geçmiş olsun.

L Çevrimdışı

lolman

Aktif Üye
26 May 2018
531
40
Daha önce cumhurbaşkanı 3. doz oldum derken dünyada 3. doz aşılama yok bu nasıl açıklama deniliyordu. Sağlık bakanlığı 2. doz aşı tarihini açıklayıp gün verirken, daha 2 gün önce 2. doz herkese gerekli değil deyip tek doza düşürmüştü. Bugün sabah da biontech firması 3. doz artık gerekli diye açıklama yapmış Bence kimse ne yaptığını bilmiyor. Biontech firması işi ticarete dökmüş gibi görünüyor. Ülkede göz doktorundan tutun ortopedi dokturuna kadar herkes virüslerden anlıyor birşeyler söylüyor.
Gitsin önce aşıyı Uğur Şahin kendisine yaptırsın

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,972
Daha önce cumhurbaşkanı 3. doz oldum derken dünyada 3. doz aşılama yok bu nasıl açıklama deniliyordu. Sağlık bakanlığı 2. doz aşı tarihini açıklayıp gün verirken, daha 2 gün önce 2. doz herkese gerekli değil deyip tek doza düşürmüştü. Bugün sabah da biontech firması 3. doz artık gerekli diye açıklama yapmış Bence kimse ne yaptığını bilmiyor. Biontech firması işi ticarete dökmüş gibi görünüyor. Ülkede göz doktorundan tutun ortopedi dokturuna kadar herkes virüslerden anlıyor birşeyler söylüyor.
Uğur Şahin aşı olalı haftalar oldu yuh!
3. doz gerekebilir dedi kendisi.
Ki 3. dozun gerekliliğiyle ilgili araştırmalar sürüyor şu an.
3. dozun etki oranına etkisi tartışmalı çünkü.
Bütün gezegene aşı satmış firma nerdeyse ,1 dozluk döngüye daha mı muhtaç kalacak yani? :kiskis

Adamlar grip virüsü gibi bu virüsün de mutasyonunun süreceğini tahmin ediyorlar sadece. Olay bu.
3. dünya ülkesi çok. O ülkelerin ne aşı alacak gücü, ne de aşıyı yaptıracak kadar bilinçli toplumları var.
Asıl sıkıntı bu ülkelerle temas halinde olan seyahat eden insanlar.

Ülkemizdeki aşılama yüzde 70'e varmadan zaten virüs tehlikesi bitti diyemeyiz.
Ülke çoğunluğunun iki doz aşıyı olmuş olması lazım.

L Çevrimdışı

lolman

Aktif Üye
26 May 2018
531
40
Sağlık bakanımız gibi kameralar karşısında vuruldu mu ben görmedim. En azında tüm dünyada söylentilere son verebilirdi.
Madem aşının uzun vadede yan etkileri henüz belli değil ve ayrıca aşı coranının bulaşmasını engellemiyorsa, ayrıca kronik hastalığınız yoksa coronanın öldürme oranının da çok düşük olduğunu düşünürsek ve aşının koruyuculuk süresininde 6 ay olduğunu düşürsek. Hastalığın %bilmem kaç bulaşma oranını da hesaplarsak aşı vurmanın hiçbir mantıklı tarafını görmüyorum.

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
21 Mar 2021
621
Daha hastalık çok yeni bu tür şeyler normal bence. E tabii ki aşı da çok yeni. İleride kanımız pıhtılaşıp pıt pıt meydanlarda düşer miyiz Allah bilir :)

Geri
Üst Alt