Umut Barış
VIP
- 23 Kas 2017
- 21,011
Delinin biri kuyuya taş attı, hikaye bu.Kimsenin aşıya mükemmel dediği elbette yok. Ama bir tarafta Covid19 hastalığı, diğer tarafta aşı var.
Covid'e yakalanıp, bir şekilde ölmeden atlattınız diyelim. Bu hastalığın da uzun vadede hangi organda ne tip bir hasar bıraktığı bilinmiyor. Ölümlerin büyük çoğunluğu; Covid'in negatife döndüğü, ama akciğer ve böbrek gibi organlarda yarattığı hasar sebebiyle çoklu organ yetmezliği sebepli oluyor. Üstelik virüs ne kadar çok kişiye bulaşırsa, evrilme ihtimali o kadar artıyor. Bu da toplumun aşı olan kesiminin yeniden virüs tehlikesi altına girmesi demek.
Bu arada Sinovac'ın aşısının da uzun dönemde ne gibi yan etkileri olacağı net değil. %100 güvenli gibi bir algı oluşmasın. Net olan şey, koruyuculuğunun Biontech'e göre bariz şekilde düşük olması. İşin içine varyantlar girince durumu daha kötü tabi. (Bunu aşıyı yapan firma da itiraf etti.)
Ayrıca Çin'in virüsü tamamen sıfırladığına boş yere inanmamak lazım. Sinovac aşısının testleri ortada bir kere. Çin'e Dünya'nın dört bir yanından insan geliyor, dört bir yanına insan gidiyor. Terminatör değil ya bunlar. Bizde Sağlık Bakanı haftalarca yalan söyleyerek vakaları açıklamadı. Ne zaman IMF vaka olan ülkelere mali yardım yapılacağını söyledi, aynı günün akşamı ilk vaka açıklandı. Çin'de arka planda neler döndüğünü artık siz düşünün.
Hasılı; cep telefonu, wifi, radyo frekansları, hazır besinlere katılan koruyucular vs varken, mRNA olayı gerçekten abartılıyor.
Ciğerde, kalpte, beyinde hasar bırakabiliyor virüs.
Hadi kalpte miyokardit oluşuyor, geçebiliyor veya tedavi edebiliyor.
Ciğerdeki kalıcı hasarı düzeltmenin bir yolu var mı?
Kaç kişi eskisi gibi nefes alamaz hale geldi.