Biontech Aşısı İle İlgili Söylentiler

Aşı Hakkındaki Düşünceniz nedir?

• Aşı sıram geldi ve aşı oldum

• Aşı sıram gelmedi ve olacağım

• Aşı Olmayacağım

• Karasızım

• Dıj Güjlerin İşi Bunlar

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,971
Kimsenin aşıya mükemmel dediği elbette yok. Ama bir tarafta Covid19 hastalığı, diğer tarafta aşı var.

Covid'e yakalanıp, bir şekilde ölmeden atlattınız diyelim. Bu hastalığın da uzun vadede hangi organda ne tip bir hasar bıraktığı bilinmiyor. Ölümlerin büyük çoğunluğu; Covid'in negatife döndüğü, ama akciğer ve böbrek gibi organlarda yarattığı hasar sebebiyle çoklu organ yetmezliği sebepli oluyor. Üstelik virüs ne kadar çok kişiye bulaşırsa, evrilme ihtimali o kadar artıyor. Bu da toplumun aşı olan kesiminin yeniden virüs tehlikesi altına girmesi demek.

Bu arada Sinovac'ın aşısının da uzun dönemde ne gibi yan etkileri olacağı net değil. %100 güvenli gibi bir algı oluşmasın. Net olan şey, koruyuculuğunun Biontech'e göre bariz şekilde düşük olması. İşin içine varyantlar girince durumu daha kötü tabi. (Bunu aşıyı yapan firma da itiraf etti.)

Ayrıca Çin'in virüsü tamamen sıfırladığına boş yere inanmamak lazım. Sinovac aşısının testleri ortada bir kere. Çin'e Dünya'nın dört bir yanından insan geliyor, dört bir yanına insan gidiyor. Terminatör değil ya bunlar. :kiskis Bizde Sağlık Bakanı haftalarca yalan söyleyerek vakaları açıklamadı. Ne zaman IMF vaka olan ülkelere mali yardım yapılacağını söyledi, aynı günün akşamı ilk vaka açıklandı. Çin'de arka planda neler döndüğünü artık siz düşünün.

Hasılı; cep telefonu, wifi, radyo frekansları, hazır besinlere katılan koruyucular vs varken, mRNA olayı gerçekten abartılıyor.
Delinin biri kuyuya taş attı, hikaye bu. :kiskis
Ciğerde, kalpte, beyinde hasar bırakabiliyor virüs.
Hadi kalpte miyokardit oluşuyor, geçebiliyor veya tedavi edebiliyor.
Ciğerdeki kalıcı hasarı düzeltmenin bir yolu var mı?
Kaç kişi eskisi gibi nefes alamaz hale geldi.

ronnie james dio Çevrimdışı

ronnie james dio

Aktif Üye
14 Haz 2021
149
55
Kimsenin aşıya mükemmel dediği elbette yok. Ama bir tarafta Covid19 hastalığı, diğer tarafta aşı var.

Covid'e yakalanıp, bir şekilde ölmeden atlattınız diyelim. Bu hastalığın da uzun vadede hangi organda ne tip bir hasar bıraktığı bilinmiyor. Ölümlerin büyük çoğunluğu; Covid'in negatife döndüğü, ama akciğer ve böbrek gibi organlarda yarattığı hasar sebebiyle çoklu organ yetmezliği sebepli oluyor. Üstelik virüs ne kadar çok kişiye bulaşırsa, evrilme ihtimali o kadar artıyor. Bu da toplumun aşı olan kesiminin yeniden virüs tehlikesi altına girmesi demek.

Bu arada Sinovac'ın aşısının da uzun dönemde ne gibi yan etkileri olacağı net değil. %100 güvenli gibi bir algı oluşmasın. Net olan şey, koruyuculuğunun Biontech'e göre bariz şekilde düşük olması. İşin içine varyantlar girince durumu daha kötü tabi. (Bunu aşıyı yapan firma da itiraf etti.)

Ayrıca Çin'in virüsü tamamen sıfırladığına boş yere inanmamak lazım. Sinovac aşısının testleri ortada bir kere. Çin'e Dünya'nın dört bir yanından insan geliyor, dört bir yanına insan gidiyor. Terminatör değil ya bunlar. :kiskis Bizde Sağlık Bakanı haftalarca yalan söyleyerek vakaları açıklamadı. Ne zaman IMF vaka olan ülkelere mali yardım yapılacağını söyledi, aynı günün akşamı ilk vaka açıklandı. Çin'de arka planda neler döndüğünü artık siz düşünün.

Hasılı; cep telefonu, wifi, radyo frekansları, hazır besinlere katılan koruyucular vs varken, mRNA olayı gerçekten abartılıyor.

Çin kendi halkına sinovac mi yaptı acaba? Bundan emin değilim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Delinin biri kuyuya taş attı, hikaye bu. :kiskis
Ciğerde, kalpte, beyinde hasar bırakabiliyor virüs.
Hadi kalpte miyokardit oluşuyor, geçebiliyor veya tedavi edebiliyor.
Ciğerdeki kalıcı hasarı düzeltmenin bir yolu var mı?
Kaç kişi eskisi gibi nefes alamaz hale geldi.

delinin birisi bir taş attı demek, aşının gelecekte olası muhtemel etkileri hakkında çekincelerini beyan eden bilim insanlarına hakarettir.

Son düzenleme:
grezimonk Çevrimdışı

grezimonk 

Süper Üye
21 May 2018
752
Çin kendi halkına sinovac mi yaptı acaba? Bundan emin değilim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

delinin birisi bir taş attı demek, aşının gelecekte olası muhtemel etkileri hakkında çekincelerini beyan eden bilim insanlarına hakarettir.
Çin büyük oranda sinovak yapmış... mrna tipi aşıda olacak tabi... TR'deki gibi sabote etmeye çalışan aşı karşıtları yok...

Puzik Çevrimdışı

Puzik 

Süper Üye
9 Ara 2020
1,305
aldığım aspiriniveya grip ilacını sorgulamıyorum çünkü bu ilaçlar piyasaya sürüleli on yıllar oldu. yani kısa, orta ve uzun vadede yan etkilerinin ne olduğunu biliyorum ve içip içmemeye buna göre karar verebiliyorum. üretici prospektüse bilerek yazmazsa ve bu ortaya çıkarsa o üreticiden kan alırlar. hasta isen ilaç alıyorsundur ve hastalığın derecesine göre karar verebilirsin. eğer ölüme beş kalmışsa deneysel ilaçları bile deneyebilirsin. ancak bu an hasta değilim, o yüzden de uzun vadeli etkileri bilinmeyen bir aşıyı vucuduma almayı istemiyorum.

bahsettiğim şahıs propoganda yapmıyor çünkü eline geçecek artı bir değer yok elinde. propogandayı fayda sağlayacak bir takım şeyler için yaparsın. bu makam olur, para olur, ünvan olur. bu adamın bunlardan hiç birisine ihtiyacı yok, sadece insanları bilgilendirmeye çalışıyor.

aşının işe yaramadığını söylemedim ki??? işe yarıyor ama uzun vade etkileri bilinmiyor, söylediğim tamamen budur. tehlike şudur ki mrna teknolojisi vector aşıları ile aynı mantıkla çalışıyor ve vector aşılarının uzun vadede oldukça etkili ve ölümcül yan etkileri olduğu bilindiğinden acaba aynı etkiler mrna aşılarında da olur mu diye endişe ediyor bilim insanları, olay bundan ibaret.

kendimi düşündüğüm içinde aşıyı olmadım.
Hasta değilsiniz ama büyük bir hasta potansiyeliyiz hepimiz. Ayrıca tehlike şaka değil ölümcül. Etkisi yıllar sonra ne olacağını bilmediğim bir aşı mı yoksa ölüm riski mi deseniz aşı bende daha ağır basar. Arkadaş uzun uzun açıklamış yazmış. Dünya bu aşıları oluyor ve pandemi bitiyor bu ülkelerde. Sizin dediğiniz gibi 10 yıl bekleyecek olursak pandemi bitmeyecek insanlar maddi manevi (psikolojik) olarak bitecektir. Aşı karşıtlarına (tıp camiasından) baktım internette 99% tuzu kuru yada zıkkım kökü otu hapı şurubu satıyordu. Aşıyı savunan bilim adamları neden bu kadar değersizleştirildi göz ardı edildi anlamadım. Sokaktan bir vatandaşa sordum uzman doktorlar zararlı dedi yaptırmıyorum cevabını aldım, üzüldüm.

ronnie james dio Çevrimdışı

ronnie james dio

Aktif Üye
14 Haz 2021
149
55
Hasta değilsiniz ama büyük bir hasta potansiyeliyiz hepimiz. Ayrıca tehlike şaka değil ölümcül. Etkisi yıllar sonra ne olacağını bilmediğim bir aşı mı yoksa ölüm riski mi deseniz aşı bende daha ağır basar. Arkadaş uzun uzun açıklamış yazmış. Dünya bu aşıları oluyor ve pandemi bitiyor bu ülkelerde. Sizin dediğiniz gibi 10 yıl bekleyecek olursak pandemi bitmeyecek insanlar maddi manevi (psikolojik) olarak bitecektir. Aşı karşıtlarına (tıp camiasından) baktım internette 99% tuzu kuru yada zıkkım kökü otu hapı şurubu satıyordu. Aşıyı savunan bilim adamları neden bu kadar değersizleştirildi göz ardı edildi anlamadım. Sokaktan bir vatandaşa sordum uzman doktorlar zararlı dedi yaptırmıyorum cevabını aldım, üzüldüm.

Hatırladığım kadarı ile hastalığa yakalanan insanlardan yüzde seksen küsürü hastalığı ya semptom göstermeden ya da çok hafif semptomlar ile atlatmış. Bu tablo tam tersi olsa hastalığa yakalananlarin yüzde sekseni ölüyor olsa aşı faz maz beklemeden bile yaptırılır.

L Çevrimdışı

lolman

Aktif Üye
26 May 2018
531
40
Yakında bunların hepsi fiyasko çıkacak. Hatırlayın ilk zamanlarda çıkan videoları toplu mezarları , Hepsi yalan çıktı hepsinin kurmaca olduğu kamera arkası görüntüler daha sonraları ortaya çıktı. Virüs var fakat dünyada yaratılan algı farklı , amaç farklı. Dünya sağlık örgütünün başındaki adam doktor bile değil .

Puzik Çevrimdışı

Puzik 

Süper Üye
9 Ara 2020
1,305
Hatırladığım kadarı ile hastalığa yakalanan insanlardan yüzde seksen küsürü hastalığı ya semptom göstermeden ya da çok hafif semptomlar ile atlatmış. Bu tablo tam tersi olsa hastalığa yakalananlarin yüzde sekseni ölüyor olsa aşı faz maz beklemeden bile yaptırılır.
Yakalanma riski yüzde 20 içinde olma ve ölümle burun buruna gelme riski bence yine çok fazla. Ayrıca atlattıktan sonraki organlardaki tahribatta cabası.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,971
7 milyar insanı koruyacak o süper formüle kafa yorsunlar o zaman hocam.
Faz 4'e gelene kadar insanlığı katledecekti virüs, milyonlarca insan oldu bu zamana kadar ilk ve ikinci dozu, bunda anlaşılmayacak bir şey yok.

Geri
Üst Alt