Biontech Aşısı İle İlgili Söylentiler

Aşı Hakkındaki Düşünceniz nedir?

• Aşı sıram geldi ve aşı oldum

• Aşı sıram gelmedi ve olacağım

• Aşı Olmayacağım

• Karasızım

• Dıj Güjlerin İşi Bunlar

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
S Çevrimdışı

soulless 

Yeni Üye
6 Ocak 2021
47
47
doktor olmuş ama aşı karşıtı... bence muhatap almaya gerek yok...
Böyle saçma bir yazı dizisi görmedim. Siz hiç hastaneye gittiniz mi? Hastanelerde şu an covid nedeniyle yoğun bakımda yatan hastaları gördünüz mü? Yoğun bakımdan artık yoğun bakım kurtarmadığı için mecburen entübe edilecek olan hastaların eğer entübe ediliyorsam bir daha gözümü açamama ihtimalim var yani ölebilirim düşüncesiyle ağlaya ağlaya göz yaşları içinde sevdikleriyle vedalaştığını gördünüz mü? Bu yazdıklarıma ajitasyon diyecek kadar öteye gidecek biri varsa da ona yanıtım gitsin bir doktorla konuşsun. Her gün ölüm gören adama ajitasyon yapıyorsun demek gibi olacak çünkü.

Bir çok avrupa ülkesi bu aşıları nüfüsunun %50 ve üstüne uyguladı, yasakları gevşetti. Bugün Avrupa kupasında binlerce kişi maç izliyor. Bir çok ülke maske kullanımını serbest bıraktı. Vakaların 1 bile olmadığı ülkeler var. Bu aşılar nedeniyle ülkemizde bile vefat sayısı yaşanmayan illerimiz var artık. Bir yan etkidir gidiyor. Gidin bunu rica ederim bu aşılar sayesinde iyi olan insanlara anlatın. Gelecekteki yan etkilerinin umurlarında olacağını asla zannetmiyorum.

Biraz araştırma merakınız varsa hepsinin kayıtları youtube üzerinde mevcut. Domuz gribi, kuş gribi döneminde aynı senaryolar, aynı doktor videoları aynı komplo teorileri vardı. Kim öldü, kim kısır kaldı, kim ani kalp krizleriyle vefat etti yahu?

Her insanın tereddüt etmeye ve bunu paylaşmaya hakkı var ama aşıymış, komple teorileriymiş, dünyayı yönetenlerin oyunuymuş, aşı sektörünün ilaç dünyasının üretimiymiş vesaire bunları geçelim lütfen.

Yine biraz araştırma yapınız ve covid ve türevi hastalıkların kaç yüzyıldır olduğunu ve olmaya da önümüzdeki dönemlerde devam edeceğini de görünüz lütfen.

O zaman ben de size bu sürecin en başından beri aklı selim bilgiler veren Mehmet Ceyhan hoca'nın videolarını göndereyim onu dinleyin. Bu videoları yayınlayanların neredeyse tamamına yakını bu hastalığın uzmanı bile değil.

Hasılı, aşı olunuz, çevrenize tavsiye ediniz. 43 yaşındayım, ilerideki etkileri umurumda değil. Covid atlattım, ne olduğunu çok iyi biliyorum. Çevremde insanlar kaybettim, acıyı da biliyorum. Yinelemekte fayda var, bu aşıyı dünya oluyor, farkında mısınız?

Umut Barış Çevrimiçi

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,971
rna aşısı olunmaz arkadaş, çok net.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

etkilerini bilmiyorum diyorum, hala bana anlat mı diyorsun? ama anlatan birileri var, buyurun;

Hakkında bu yüzden dava açıldı.
Milyonlarca insan bu aşılardan oldu ve yan etki sayısı ortada.
Ki Faz 3 çalışmasını en erken yayınlayan Biontech olmuş.

ronnie james dio Çevrimdışı

ronnie james dio

Aktif Üye
14 Haz 2021
149
55
Hakkında bu yüzden dava açıldı.
Milyonlarca insan bu aşılardan oldu ve yan etki sayısı ortada.
Ki Faz 3 çalışmasını en erken yayınlayan Biontech olmuş.
Ülkede doğruları söyleyen, insanları aydınlatmaya çalışan herkese dava açılıyor, yeni bir şey değil bu. Yan etki kısa dönemden ziyade uzun dönem için bilinmiyor.

Umut Barış Çevrimiçi

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,971
Ülkede doğruları söyleyen, insanları aydınlatmaya çalışan herkese dava açılıyor, yeni bir şey değil bu. Yan etki kısa dönemden ziyade uzun dönem için bilinmiyor.
Aldığınız asprini ya da bir grip ilacını bu kadar sorguluyor musunuz?
Mesela üretici prospektüse yazmasa, arkada türlü oyunlar dönse, siz o hastalığı atlatmak yerine daha ağır etkilerine maruz kalıp kalıcı zarar görmeyi mi tercih ederdiniz?

Bahsettiğiniz şahıs düzenli olarak bunun propagandasını yapıyor.
Hadi Avrupa aşı satmanın derdinde diyelim, hayvani miktarda aşı üretim kapasitesi olan ABD aptal mı ki işe yaramayan bir aşıya parayı gömsün?

Kendini düşünmüyorsan çevrendekileri düşün, illa anlamak için entübe mi olmanız lazım? :hihi

ronnie james dio Çevrimdışı

ronnie james dio

Aktif Üye
14 Haz 2021
149
55
Aldığınız asprini ya da bir grip ilacını bu kadar sorguluyor musunuz?
Mesela üretici prospektüse yazmasa, arkada türlü oyunlar dönse, siz o hastalığı atlatmak yerine daha ağır etkilerine maruz kalıp kalıcı zarar görmeyi mi tercih ederdiniz?

Bahsettiğiniz şahıs düzenli olarak bunun propagandasını yapıyor.
Hadi Avrupa aşı satmanın derdinde diyelim, hayvani miktarda aşı üretim kapasitesi olan ABD aptal mı ki işe yaramayan bir aşıya parayı gömsün?

Kendini düşünmüyorsan çevrendekileri düşün, illa anlamak için entübe mi olmanız lazım? :hihi

aldığım aspiriniveya grip ilacını sorgulamıyorum çünkü bu ilaçlar piyasaya sürüleli on yıllar oldu. yani kısa, orta ve uzun vadede yan etkilerinin ne olduğunu biliyorum ve içip içmemeye buna göre karar verebiliyorum. üretici prospektüse bilerek yazmazsa ve bu ortaya çıkarsa o üreticiden kan alırlar. hasta isen ilaç alıyorsundur ve hastalığın derecesine göre karar verebilirsin. eğer ölüme beş kalmışsa deneysel ilaçları bile deneyebilirsin. ancak bu an hasta değilim, o yüzden de uzun vadeli etkileri bilinmeyen bir aşıyı vucuduma almayı istemiyorum.

bahsettiğim şahıs propoganda yapmıyor çünkü eline geçecek artı bir değer yok elinde. propogandayı fayda sağlayacak bir takım şeyler için yaparsın. bu makam olur, para olur, ünvan olur. bu adamın bunlardan hiç birisine ihtiyacı yok, sadece insanları bilgilendirmeye çalışıyor.

aşının işe yaramadığını söylemedim ki??? işe yarıyor ama uzun vade etkileri bilinmiyor, söylediğim tamamen budur. tehlike şudur ki mrna teknolojisi vector aşıları ile aynı mantıkla çalışıyor ve vector aşılarının uzun vadede oldukça etkili ve ölümcül yan etkileri olduğu bilindiğinden acaba aynı etkiler mrna aşılarında da olur mu diye endişe ediyor bilim insanları, olay bundan ibaret.

kendimi düşündüğüm içinde aşıyı olmadım.

Umut Barış Çevrimiçi

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,971
aldığım aspiriniveya grip ilacını sorgulamıyorum çünkü bu ilaçlar piyasaya sürüleli on yıllar oldu. yani kısa, orta ve uzun vadede yan etkilerinin ne olduğunu biliyorum ve içip içmemeye buna göre karar verebiliyorum. üretici prospektüse bilerek yazmazsa ve bu ortaya çıkarsa o üreticiden kan alırlar. hasta isen ilaç alıyorsundur ve hastalığın derecesine göre karar verebilirsin. eğer ölüme beş kalmışsa deneysel ilaçları bile deneyebilirsin. ancak bu an hasta değilim, o yüzden de uzun vadeli etkileri bilinmeyen bir aşıyı vucuduma almayı istemiyorum.

bahsettiğim şahıs propoganda yapmıyor çünkü eline geçecek artı bir değer yok elinde. propogandayı fayda sağlayacak bir takım şeyler için yaparsın. bu makam olur, para olur, ünvan olur. bu adamın bunlardan hiç birisine ihtiyacı yok, sadece insanları bilgilendirmeye çalışıyor.

aşının işe yaramadığını söylemedim ki??? işe yarıyor ama uzun vade etkileri bilinmiyor, söylediğim tamamen budur. tehlike şudur ki mrna teknolojisi vector aşıları ile aynı mantıkla çalışıyor ve vector aşılarının uzun vadede oldukça etkili ve ölümcül yan etkileri olduğu bilindiğinden acaba aynı etkiler mrna aşılarında da olur mu diye endişe ediyor bilim insanları, olay bundan ibaret.

kendimi düşündüğüm içinde aşıyı olmadım.
MRNA ile vektör aynı demek öyle mi? :kiskis

Biraz okuyun hocam, iyi gelir.

EXcomZkko Çevrimdışı

EXcomZkko 

Süper Üye
13 Nis 2018
1,109
Kimsenin aşıya mükemmel dediği elbette yok. Ama bir tarafta Covid19 hastalığı, diğer tarafta aşı var.

Covid'e yakalanıp, bir şekilde ölmeden atlattınız diyelim. Bu hastalığın da uzun vadede hangi organda ne tip bir hasar bıraktığı bilinmiyor. Ölümlerin büyük çoğunluğu; Covid'in negatife döndüğü, ama akciğer ve böbrek gibi organlarda yarattığı hasar sebebiyle çoklu organ yetmezliği sebepli oluyor. Üstelik virüs ne kadar çok kişiye bulaşırsa, evrilme ihtimali o kadar artıyor. Bu da toplumun aşı olan kesiminin yeniden virüs tehlikesi altına girmesi demek.

Bu arada Sinovac'ın aşısının da uzun dönemde ne gibi yan etkileri olacağı net değil. %100 güvenli gibi bir algı oluşmasın. Net olan şey, koruyuculuğunun Biontech'e göre bariz şekilde düşük olması. İşin içine varyantlar girince durumu daha kötü tabi. (Bunu aşıyı yapan firma da itiraf etti.)

Ayrıca Çin'in virüsü tamamen sıfırladığına boş yere inanmamak lazım. Sinovac aşısının testleri ortada bir kere. Çin'e Dünya'nın dört bir yanından insan geliyor, dört bir yanına insan gidiyor. Terminatör değil ya bunlar. :kiskis Bizde Sağlık Bakanı haftalarca yalan söyleyerek vakaları açıklamadı. Ne zaman IMF vaka olan ülkelere mali yardım yapılacağını söyledi, aynı günün akşamı ilk vaka açıklandı. Çin'de arka planda neler döndüğünü artık siz düşünün.

Hasılı; cep telefonu, wifi, radyo frekansları, hazır besinlere katılan koruyucular vs varken, mRNA olayı gerçekten abartılıyor.

Geri
Üst Alt