@Sota Sürekli kafein alımı bir süre sonra duyarsızlık yaratır, aynı etkiyi alamayabilirsin, ara vermen gerekir biraz. Hayatın geneli için bu böyledir aslında. Zayıflamak için kalori hesabı yapılırken de zikzak şeklinde gidilmesi gerekir.
Ben gün içinde çok çay ve kahve içtiğim için ekstra olarak kafein almıyorum. Ben de çarpıntı yapmıyor ama istirahat nabzını yükselttiğine eminim.
Antrenman süresini 45 dk tutarım genelde, 30 dk'da bitirdiğim de oluyor, maksimum 1 saat olmalı bence. Tempo amaca göre değişebilir. Yağ yakmak veya formda kalmak içinse dinlenme süresi kısa tutulabilir. Ben son yıllarda biraz kafama göre takılıyorum açıkçası. Amaç güçlenmek ve ağır girmekse 1,5 dakikaya kadar soluklanabilirim.
Tek başıma çalıştığım için, kaldırabileceğim maksimum ağırlıktan bir tık daha hafifine giriyorum. Yine özellikle sırt idmanında çok ağır girdiğim zaman sırtımdan çok kollarıma yük bindiğini fark ettim. Bu nedenle sırt bölgesinde de bir tık hafif giriyorum.
Protein olarak kg başına 1,5 gr'ı pek geçmem, zaten hesap yapmıyorum, relax takılıyorum

40 yaşı geçtikten sonra akıllı idman yapılması gerektiğini düşünüyorum, anabolizansız, doğal olandan bahsediyorum. Hormonlar 20'li yaşlardaki gibi olmuyor.
Geçici olarak ekipmanlarım yok şimdilik ama 7/24 nabzımı ve HRV değerlerimi takip ederim. Antrenmana nabız bandı ile girerim. Amaç yağ yakmaksa genellikle 130'u geçmiyorum çünkü nabız çok yükseldiğinde başka amaçlara hizmet ediyor. HIIT dedikleri tarzda da antrenman yapıyorum arada.
İyi dinlenemediğimde, huzursuz olduğumda ve fazla antrenman yaptığımda HRV değerleri düşüyor, stres artmaya başlıyor.
İnsan vücudu son derece karmaşık, alemlerin içinde bir alem gibi. O nedenle kendini nasıl mutlu ve zinde hissediyorsan öyle çalışman gerek bence

Normalde vücut geliştirmeciler 3 saatte bir yemek yer ama burada ise günde 2 öğün yenmesi tavsiye edilmiş.