Beslenme Diyet Spor

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,878
Antrenmanı kısa ve şiddetli yaparım. Şiddetli denilince insanların aklına bilakis ağır kaldırmak geliyor.
Yüksek ağırlık kaldırmayı çok sevsemde eklemler için Kapasitemin %80 gibi ağırlıklarla çalışırım.
Antrenman esnasında pek dinlenmem tempo yüksek olmali kış gününde tişört terden ıslanmalı.
Çalışan bölge pump kaynaklı yoğun kas doygunluğu ve hacimsel artışa bağlı ağrı olduğunda anterenman layıkıyla yerine getirilmiştir.

düşük tempolu antrenmanlarda kas doyfunlugunu elde edemiyorum.
O da bireysel kas yapı farkından kaynaklanıyor. Ortasını bulmak mümkünse daha keyifli olur. Zaten kapasiteden fazla ağırlığa birden girmenin faydası olmadığını birçok hoca söylüyor. (En azından bizim hoca söylüyordu.)

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
23,751
O da bireysel kas yapı farkından kaynaklanıyor. Ortasını bulmak mümkünse daha keyifli olur. Zaten kapasiteden fazla ağırlığa birden girmenin faydası olmadığını birçok hoca söylüyor. (En azından bizim hoca söylüyordu.)
Dinlenerek setler arasi 1-2 dk çok daha fazla ağırlık kaldırabiliyorum.
ama dinlenme uzun olduğu için doygunluk olmuşmuyor.

Bunun yerine 30-40sn dinlenip Yüksek kg çıkamasam bile dokunun için kandan patlayacak gibi doldurabiliyorum.

boy 195 / kg 108 :kiskis

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,878
Dinlenerek setler arasi 1-2 dk çok daha fazla ağırlık kaldırabiliyorum.
ama dinlenme uzun olduğu için doygunluk olmuşmuyor.

Bunun yerine 30-40sn dinlenip Yüksek kg çıkamasam bile dokunun için kandan patlayacak gibi doldurabiliyorum.

boy 195 / kg 108 :kiskis
Antrenman öncesi-sonrası gıda alımlarına dikkat ediyorsanız tansiyon düşüklüğü sıkıntısı oluşmaması lazım. Ya da antrenmanın hemen sonrasında uygun dinlenme süresinde uzanarak kalp ritminin düzelmesini beklemek en iyisi.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
23,751
Antrenman öncesi-sonrası gıda alımlarına dikkat ediyorsanız tansiyon düşüklüğü sıkıntısı oluşmaması lazım. Ya da antrenmanın hemen sonrasında uygun dinlenme süresinde uzanarak kalp ritminin düzelmesini beklemek en iyisi.
%99 Aç antrenman yapıyorum yada enaz 4-5 saat önce yemiş olmam lazım.
Açken daha iyi odaklandıgımı ve pump hissiyatının daha iyi olduğunu farkettim.
Antrenman 30dk önce 5gr citrulline+200mg caffein kullanıyorum.

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,878
%99 Aç antrenman yapıyorum yada enaz 4-5 saat önce yemiş olmam lazım.
Açken daha iyi odaklandıgımı ve pump hissiyatının daha iyi olduğunu farkettim.
Antrenman 30dk önce 5gr citrulline+200mg caffein kullanıyorum.
Bulduk. Citrulline ve kafeinin kalp damar sisteminde etkisi nedir?

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
23,751
Bulduk. Citrulline ve kafeinin kalp damar sisteminde etkisi nedir?
Citrulline damarı genişletir, kafein nabızı yükseltip genişleyen damarda daha fazla oksijen ve besin taşınır :hihi

Normal düzende Tansiyonum hiç 12/8 altına inmezdi.
12/8 - 13.5/9 aralığında gezerdi.
Citrulline tanıştıktan sonra 12/8 üzerini hiç görmedim.

12/7 civarında takılıyor.

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,878
Citrulline damarı genişletir, kafein nabızı yükseltip genişleyen damarda daha fazla oksijen ve besin taşınır :hihi

Normal düzende Tansiyonum hiç 12/8 altına inmezdi.
12/8 - 13.5/9 aralığında gezerdi.
Citrulline tanıştıktan sonra 12/8 üzerini hiç görmedim.

12/7 civarında takılıyor.
Sanırım egzersiz sonrası görülen etkileri benim açıklamama gerek kalmadı. :) Ayrıca kafein etken maddesi düzenli kullanımda reseptör eşik değer artışına neden olur. Yani bir süre sonra tansiyon düşer (Merkezi ve perifer vazodilatasyon, Kalp damarlarında vazodilatasyon) ama nabız istenen düzeyde yükselmez. Bu da tansiyon düşüklüğü etkisi gösterir. Bu arada ağrı hissetmeme nedeni de bu ekler. ;) Ya dozlar azaltılıp dengelenecek, ya da egzersiz sonrası dinlenme fırsatı yaratılıp beyne giden oksijen miktarı arttırılacak. Tabii bunlar uzaktan tavsiyeyle değil, egzersiz uzmanı ile birlikte programlanacak. :)

Boy değerin ortalamanın üstünde olduğu için normal değerden düşük tansiyon bireysel olarak normal kabul edilebilir. Ancak bu aynı zamanda dezavantajdır. Kalbin boyu 1.70 olan birinden daha fazla güç sarfetmek zorundadır.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
23,751
Sanırım egzersiz sonrası görülen etkileri benim açıklamama gerek kalmadı. :) Ayrıca kafein etken maddesi düzenli kullanımda reseptör eşik değer artışına neden olur. Yani bir süre sonra tansiyon düşer (Merkezi ve perifer vazodilatasyon, Kalp damarlarında vazodilatasyon) ama nabız istenen düzeyde yükselmez. Bu da tansiyon düşüklüğü etkisi gösterir. Bu arada ağrı hissetmeme nedeni de bu ekler. ;) Ya dozlar azaltılıp dengelenecek, ya da egzersiz sonrası dinlenme fırsatı yaratılıp beyne giden oksijen miktarı arttırılacak. Tabii bunlar uzaktan tavsiyeyle değil, egzersiz uzmanı ile birlikte programlanacak. :)

Boy değerin ortalamanın üstünde olduğu için normal değerden düşük tansiyon bireysel olarak normal kabul edilebilir. Ancak bu aynı zamanda dezavantajdır. Kalbin boyu 1.70 olan birinden daha fazla güç sarfetmek zorundadır.
Bugün bacağın canına okudum.
120kg başlayıp 400kg kadar press yaptım.
her sette 40kg arttırdım son set 400kg
20 tekrarla bitirdim.
Eve geldiğimde kanserini 97 olarak ölçütüm.

kısacası antrenman sonrası birkaç saat dinlemeden pek birşey yapamıyorum.

şuan istirahatteyim tansiyon kaç çıkacak.?

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,878
Bugün bacağın canına okudum.
120kg başlayıp 400kg kadar press yaptım.
her sette 40kg arttırdım son set 400kg
20 tekrarla bitirdim.
Eve geldiğimde kanserini 97 olarak ölçütüm.

kısacası antrenman sonrası birkaç saat dinlemeden pek birşey yapamıyorum.

şuan istirahatteyim tansiyon kaç çıkacak.?
Bakalım kaç çıkacak? :)

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
23,751
Uyguladığımız beslenme, diyet, egzersizlerle ilgili tecrübelerimizi bu başlık altında paylaşalım.

Geri
Üst Alt