Beslenme Diyet Spor

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Boşverin diyeti. :) Gözünü seveyim karbonatın, Ranitidin' in. Arada böbrekler için malt, biraz asist karaciğer desteği için. Bu arada aramızda kalsın; hekim tavsiyesi değildir, çünkü unutmayın, Hekimin söylediğini yapın yaptığını boşverin yapmayı bilmeyin bile. :) :) :)
Doğru söz ne bulursan gençken götür derdi dedem :kiskis

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,937
41
Bu arada karbonatın çok faydasını gördüm, gece yatmadan önce aç karna 1 çay kaşığı İngiliz karbonatı bana çok iyi geldi. Çok hastaysam günde 3 doza kadar çıkarıyorum. Vücut asidikten alkali kıvama geçtiğinde kendi kendini iyileştirmeye başlar deniliyor.

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,878
Bu arada karbonatın çok faydasını gördüm, gece yatmadan önce aç karna 1 çay kaşığı İngiliz karbonatı bana çok iyi geldi. Çok hastaysam günde 3 doza kadar çıkarıyorum. Vücut asidikten alkali kıvama geçtiğinde kendi kendini iyileştirmeye başlar deniliyor.
İhtiyaç halinde değilse, genetik yatkınlığınızda varsa kesinlikle kullanmayın. Şakayla karışık yukarıda paylaştım ama benim durum biraz özel. Karbonatı uzun süre yoğun kullanmak böbrek fonksiyonları için çok tehlikeli. Aynı zamanda Böbrek ve mesane taşı oluşumuyla ilgili ebeveynlerinizde, akrabalarınızda görülmüş olan bir tablo varsa genetik olarak aktarılma potansiyeli olduğu için ciddi risk yaratır.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
23,751
Güvenli sınırlar içerisinde proteine yüklendiğim için vücudum sürekli asidik.
Böbrekte de taş çıkınca DR amca ürosit yazdı.
Aslında karbonatlı su bu durumlar için en iyi çözüm.

ekleme, limonlu su da olur.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,937
41
İhtiyaç halinde değilse, genetik yatkınlığınızda varsa kesinlikle kullanmayın. Şakayla karışık yukarıda paylaştım ama benim durum biraz özel. Karbonatı uzun süre yoğun kullanmak böbrek fonksiyonları için çok tehlikeli. Aynı zamanda Böbrek ve mesane taşı oluşumuyla ilgili ebeveynlerinizde, akrabalarınızda görülmüş olan bir tablo varsa genetik olarak aktarılma potansiyeli olduğu için ciddi risk yaratır.
Yok hocam, maksimum 7-10 gün kadar kullanılıp bırakılıyor.

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,878

Taşın karakteri nedir? Bir de vücudun asidik olması aslında çok sıkıntılı bir durum değildir. Çünkü aslında carnivor dediğimiz etçil ağırlıklı fizyolojilerde vücut pH' sı bir miktar aside kayar, kaymalıdır. Ayrıca protein tüketiminiz yoğun olduğunda Karaciğerde amiloidoz riskine karşı belirli zamanlarda N-Asetil Sistein (Asist) alabilirsiniz.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,937
41

Geçmiş olsun. Aynen, tansiyon sorunu yoksa limonlu su içilebilir.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
23,751
Taşın karakteri nedir? Bir de vücudun asidik olması aslında çok sıkıntılı bir durum değildir. Çünkü aslında carnivor dediğimiz etçil ağırlıklı fizyolojilerde vücut pH' sı bir miktar aside kayar, kaymalıdır. Ayrıca protein tüketiminiz yoğun olduğunda Karaciğerde amiloidoz riskine karşı belirli zamanlarda N-Asetil Sistein (Asist) alabilirsiniz.
PH 5.5 kadar inmişti. geçen hafta yaptırdığım teste PH 7.5 çıktı.
alt 19
ast 27
hGFH 115

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,878
PH 5.5 kadar inmişti. geçen hafta yaptırdığım teste PH 7.5 çıktı.
alt 19
ast 27
hGFH 115
ALT-AST değerleri normal. Asiditenin o derece yükselmesi bir süre proteine normal dönemden fazla yüklenmiş olmanız olabilir. Bu dönemlerde Sodyum bikarbonatla dengelenebilir. Uzun sürerse ketozis tablosu şekillenir. hGFH' da normal değerlerde. BUN CRE değerleri var mı?

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
23,751
Yok hocam o değerleri istememiş.
İş çıkışı bacak antrenmanı attım daha kendime gelemedim dayak yemiş gibiyim :kiskis

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,878
Antrenmanı şiddetli yaptığım için pek ağrım olmaz. Şuan şekerim yada tansiyonum düşük gibi hissediyorum :tara
Antrenmanı ne kadar sakin ve süreye yayarak yaparsanız ağrı ve kas gelişimi o kadar artar. Tabii bu belirli bir süre sonunda tersine çalışır. Laktik asit doygunluğundan dolayı. Hızlı yaparsanız eşik değerin üstünde fazla laktik asit oluşumu meydana gelirse gelişime de olumsuz etkir. Şu anki fazladan yorgunluk hissi de ondan. ;)

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
23,751
Antrenmanı ne kadar sakin ve süreye yayarak yaparsanız ağrı ve kas gelişmi o kadar artar. Tabii bu belirli bir süre sonunda tersine çalışır. Laktik asit doygunluğundan dolayı. Hızlı yaparsanız eşik değerin üstünde fazla laktik asit oluşumu meydana gelirse gelişime de olumsuz etkir. ;)
Antrenmanı kısa ve şiddetli yaparım. Şiddetli denilince insanların aklına bilakis ağır kaldırmak geliyor.
Yüksek ağırlık kaldırmayı çok sevsemde eklemler için Kapasitemin %80 gibi ağırlıklarla çalışırım.
Antrenman esnasında pek dinlenmem tempo yüksek olmali kış gününde tişört terden ıslanmalı.
Çalışan bölge pump kaynaklı yoğun kas doygunluğu ve hacimsel artışa bağlı ağrı olduğunda anterenman layıkıyla yerine getirilmiştir.

düşük tempolu antrenmanlarda kas doyfunlugunu elde edemiyorum.

Geri
Üst Alt