Beslenme Diyet Spor

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
23,290
66
Forumda "Beslenme Diyet" bölümü var ,dün açmıştım o bölümü görmemişsin buraya konu açmışsın ,taşınmıyor da baya ağır konu Sota Sota :kiskis

byalo-378.png

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,937
41
Sota Sota Sürekli kafein alımı bir süre sonra duyarsızlık yaratır, aynı etkiyi alamayabilirsin, ara vermen gerekir biraz. Hayatın geneli için bu böyledir aslında. Zayıflamak için kalori hesabı yapılırken de zikzak şeklinde gidilmesi gerekir.

Ben gün içinde çok çay ve kahve içtiğim için ekstra olarak kafein almıyorum. Ben de çarpıntı yapmıyor ama istirahat nabzını yükselttiğine eminim.

Antrenman süresini 45 dk tutarım genelde, 30 dk'da bitirdiğim de oluyor, maksimum 1 saat olmalı bence. Tempo amaca göre değişebilir. Yağ yakmak veya formda kalmak içinse dinlenme süresi kısa tutulabilir. Ben son yıllarda biraz kafama göre takılıyorum açıkçası. Amaç güçlenmek ve ağır girmekse 1,5 dakikaya kadar soluklanabilirim.

Tek başıma çalıştığım için, kaldırabileceğim maksimum ağırlıktan bir tık daha hafifine giriyorum. Yine özellikle sırt idmanında çok ağır girdiğim zaman sırtımdan çok kollarıma yük bindiğini fark ettim. Bu nedenle sırt bölgesinde de bir tık hafif giriyorum.

Protein olarak kg başına 1,5 gr'ı pek geçmem, zaten hesap yapmıyorum, relax takılıyorum 🙂 40 yaşı geçtikten sonra akıllı idman yapılması gerektiğini düşünüyorum, anabolizansız, doğal olandan bahsediyorum. Hormonlar 20'li yaşlardaki gibi olmuyor.

Geçici olarak ekipmanlarım yok şimdilik ama 7/24 nabzımı ve HRV değerlerimi takip ederim. Antrenmana nabız bandı ile girerim. Amaç yağ yakmaksa genellikle 130'u geçmiyorum çünkü nabız çok yükseldiğinde başka amaçlara hizmet ediyor. HIIT dedikleri tarzda da antrenman yapıyorum arada.

HRV6555fcf62bddd66c.jpg

Stres.jpg

İyi dinlenemediğimde, huzursuz olduğumda ve fazla antrenman yaptığımda HRV değerleri düşüyor, stres artmaya başlıyor.

İnsan vücudu son derece karmaşık, alemlerin içinde bir alem gibi. O nedenle kendini nasıl mutlu ve zinde hissediyorsan öyle çalışman gerek bence 🙂
Normalde vücut geliştirmeciler 3 saatte bir yemek yer ama burada ise günde 2 öğün yenmesi tavsiye edilmiş.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
23,751
Çay tüketimim yok gibi birşey, Mümkünse günde 1 fincan kahvem var.

Antrenman oncesi 200mg Caffein tableti alıyorum. 300-350mg geçtiğimi sanmiyorum.
kg başına günlük 4-5mg tüketimde sorun yaratmadıysa ilgili araştırmalar var.

protein alımını kg/3gr başlayıp kademeli şekilde kg/2gr kadar düşürdüm.

Sol böbrekte 8mm taş var önceki ay kırım yaptırdım 2 bölünmüş
bu ay sonu tekrardan kırım yaptıracağım suan vücudun ph yuksek tutup taşın yumumasını umuyoruz.

Screenshot_20230127_223205_Samsung-Internet9acba2ae3f99e138.jpg

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,878

Antrenman oncesi 200mg Caffein tableti alıyorum. 300-350mg geçtiğimi sanmiyorum.

bu ay sonu tekrardan kırım yaptıracağım suan vücudun ph yuksek tutup taşın yumumasını umuyoruz.

Protein alımları taş oluşumunu etkiler. Hem Karaciğerde hem böbrekte sıkıntı yaratabilir. Asiditeyi arttırır.

Malt içeriğini daha önce söylediğim gibi hafif pişirilmiş yulafla, alkolsüz malt içecekleriyle alabilirsin. Hatta geçen gün markette gördüm malt içerikli atıştırmalık çıkarmışlar. Turuncu yazılı market. Daha sık tüketmeye çalışın.

Kafein konusunda da şöyle birşey var. Samurai Unforgotten üstadın da belirttiği gibi kafein etki sürekliliği için sürekli doz artışı ister. Bir noktadan sonra da hiç yanıt vermeyecek doygunluğa (Reseptör yanıtsızlığı) ulaşır. O yüzden sürekli olmaz. Ayrıca kalp ritminde bir süre sonra kontrol dışı etkileri vardır. ( Yani her zaman artış sağlamaz, düzensizliğe yol açar.)

Son düzenleme:
Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
23,751
Protein alımları taş oluşumunu etkiler. Hem Karaciğerde hem böbrekte sıkıntı yaratabilir. Asiditeyi arttırır.

Malt içeriğini daha önce söylediğim gibi hafif pişirilmiş yulafla, alkolsüz malt içecekleriyle alabilirsin. Hatta geçen gün markette gördüm malt içerikli atıştırmalık çıkarmışlar. Turuncu yazılı market. Daha sık tüketmeye çalışın.
Protein kaynaklı olduğunu düşünüyorum. :hihi
ara ara birşey çıkıyor ama görülmeyecek boyutta numune alıp kalsiyum mu üre mi
olduğunu öğrenemedik.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,937
41

Deve dikeni kullanmanı da tavsiye ederim, şu an Türkiye'de en iyi kombine edilmiş deve dikeni takviyesi Nature's Supreme markasının bana göre. Kardeşimin cilt ile ilgili sorunları vardı, Roaccutane kullanmak zorunda kaldı. Yukarıda markasını verdiğim deve dikeni takviyesini kullandı. Roaccutane kullanırken aldığı takviye sayesinde karaciğer değerleri, ilaç kullanmadığı döneme göre daha güzel çıktı 🙂

Yıllar önce babam böbrek taşı ile sorun yaşamıştı. Burada 2-3 yerden çıkan doğal su var. Sadece bu suları içerek (hekim kontrolünde) taşı düşürmüştü.

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,878
Protein kaynaklı olduğunu düşünüyorum. :hihi
ara ara birşey çıkıyor ama görülmeyecek boyutta numune alıp kalsiyum mu üre mi
olduğunu öğrenemedik.
Çoğunlukla ikisi birliktedir. Ki biliyorsun kalsiyum okzalat taşlarının çoğunlukla kaynağı sodyum bikarbonat, ürenin kaynağı da protein. ;) Sanırım benim susma zamanım geldi. Çözdünüz siz herşeyi. :)

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,878
Tek kelime yazacağım. ASIST (Hani şu mukolitik, öksürük giderici) ;)

Şimdi bana biraz müsaade, kızımla Tv boxta Sunset riders oynayacağız. :)

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,937
41
Çoğunlukla ikisi birliktedir. Ki biliyorsun kalsiyum okzalat taşlarının çoğunlukla kaynağı sodyum bikarbonat, ürenin kaynağı da protein. ;) Sanırım benim susma zamanım geldi. Çözdünüz siz herşeyi. :)
Hocam, kg başı 2 gr'ı geçmeye gerek var mı gerçekten ? Steroid kullanmayan doğal bir sporcu bu kadar protein alsa bile protein sentezi ilaçlı adam gibi olamaz değil mi ?

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,878
Hocam, kg başı 2 gr'ı geçmeye gerek var mı gerçekten ? Steroid kullanmayan doğal bir sporcu bu kadar protein alsa bile protein sentezi ilaçlı adam gibi olamaz değil mi ?
Şimdilik son yanıt. :) Evet 2 gr üzerine ihtiyaç olmaz. Ayrıca asıl önemli ayrıntı yukarıda yazdığım şey. Kafein normalde bizin tedavi prosedürümüzde rutinde vardır. Ancak tekrarlayan enjeksiyonlarında aralıklı uygulamalar yaparız.

Geri
Üst Alt