slowfood
Moderatör
- 23 May 2022
- 7,878
Yani > "Dinlenmeden eğlence olmaz."11.5 / 7.5![]()

Yani > "Dinlenmeden eğlence olmaz."11.5 / 7.5![]()

İyiyim teşekkür ederimEmmi iyileştin mi, merak ettim nasıl oldun diye
Açıkçası ben yulaf tarifini bu beslenme bölümüne açacaktım ama beceremedim![]()

Protein alımları taş oluşumunu etkiler. Hem Karaciğerde hem böbrekte sıkıntı yaratabilir. Asiditeyi arttırır.Çay tüketimim yok gibi birşey, Mümkünse günde 1 fincan kahvem var.
Antrenman oncesi 200mg Caffein tableti alıyorum. 300-350mg geçtiğimi sanmiyorum.
kg başına günlük 4-5mg tüketimde sorun yaratmadıysa ilgili araştırmalar var.
protein alımını kg/3gr başlayıp kademeli şekilde kg/2gr kadar düşürdüm.
Sol böbrekte 8mm taş var önceki ay kırım yaptırdım 2 bölünmüş
bu ay sonu tekrardan kırım yaptıracağım suan vücudun ph yuksek tutup taşın yumumasını umuyoruz.
![]()
Protein kaynaklı olduğunu düşünüyorum.Protein alımları taş oluşumunu etkiler. Hem Karaciğerde hem böbrekte sıkıntı yaratabilir. Asiditeyi arttırır.
Malt içeriğini daha önce söylediğim gibi hafif pişirilmiş yulafla, alkolsüz malt içecekleriyle alabilirsin. Hatta geçen gün markette gördüm malt içerikli atıştırmalık çıkarmışlar. Turuncu yazılı market. Daha sık tüketmeye çalışın.
Çay tüketimim yok gibi birşey, Mümkünse günde 1 fincan kahvem var.
Antrenman oncesi 200mg Caffein tableti alıyorum. 300-350mg geçtiğimi sanmiyorum.
kg başına günlük 4-5mg tüketimde sorun yaratmadıysa ilgili araştırmalar var.
protein alımını kg/3gr başlayıp kademeli şekilde kg/2gr kadar düşürdüm.
Sol böbrekte 8mm taş var önceki ay kırım yaptırdım 2 bölünmüş
bu ay sonu tekrardan kırım yaptıracağım suan vücudun ph yuksek tutup taşın yumumasını umuyoruz.
![]()
Çoğunlukla ikisi birliktedir. Ki biliyorsun kalsiyum okzalat taşlarının çoğunlukla kaynağı sodyum bikarbonat, ürenin kaynağı da protein. ;) Sanırım benim susma zamanım geldi. Çözdünüz siz herşeyi.Protein kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
ara ara birşey çıkıyor ama görülmeyecek boyutta numune alıp kalsiyum mu üre mi
olduğunu öğrenemedik.

Emmi Gürüntü var Ses yok diyorsunİyiyim teşekkür ederim
Açamazsın hatta konuları taşıyamazsın, çünkü sadece adı var ,kendisi yok bölümün![]()

Hocam, kg başı 2 gr'ı geçmeye gerek var mı gerçekten ? Steroid kullanmayan doğal bir sporcu bu kadar protein alsa bile protein sentezi ilaçlı adam gibi olamaz değil mi ?Çoğunlukla ikisi birliktedir. Ki biliyorsun kalsiyum okzalat taşlarının çoğunlukla kaynağı sodyum bikarbonat, ürenin kaynağı da protein. ;) Sanırım benim susma zamanım geldi. Çözdünüz siz herşeyi.![]()
Şimdilik son yanıt.Hocam, kg başı 2 gr'ı geçmeye gerek var mı gerçekten ? Steroid kullanmayan doğal bir sporcu bu kadar protein alsa bile protein sentezi ilaçlı adam gibi olamaz değil mi ?
Evet 2 gr üzerine ihtiyaç olmaz. Ayrıca asıl önemli ayrıntı yukarıda yazdığım şey. Kafein normalde bizin tedavi prosedürümüzde rutinde vardır. Ancak tekrarlayan enjeksiyonlarında aralıklı uygulamalar yaparız.