Askıda Fatura Kampanyası ile 2 Günde 7 Milyona Doğru Koşuluyor

D Çevrimdışı

dallas

Aktif Üye
6 Ocak 2020
130
49
Nasıl yani?

Şimdi biz koronaya teşekkür mü edelim yani hastaneler boşa gitmedi diye? :alala
"garanti araç geçişi" söylemini basit bir şekilde anlatmak için "salgın ve hasta sayısı" örneğiyle cevaplamışken
Senin bunu anlamamış olma ihtimaline, ihtimal dahi vermek istemiyorum...

Burada salgından kasıt
Bir salgınla artan hasta sayısına dem vurup
Önümüzdeki yıllarda trafiğe yeni çıkacak araç sayısına ve böylelikle veriken geçiş sözlerinin devede tüy kalacağına dem vurdum bu kadar basit.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
"garanti araç geçişi" söylemini basit bir şekilde anlatmak için "salgın ve hasta sayısı" örneğiyle cevaplamışken
Senin bunu anlamamış olma ihtimaline, ihtimal dahi vermek istemiyorum...

Burada salgından kasıt
Bir salgınla artan hasta sayısına dem vurup
Önümüzdeki yıllarda trafiğe yeni çıkacak araç sayısına ve böylelikle veriken geçiş sözlerinin devede tüy kalacağına dem vurdum bu kadar basit.

Hakikaten bu garanti araç geçişi konusundan rahatsız olmuyormusun yani? Kinaye yok vallahi meraktan soruyorum.

Yani Devletin aslında yapabilme gücü varken ben yemedim sen ye mantığı ile yandaş müteahhitlere bu işin verilmiş olması ve bedelinin de millete yansıtılması hakikaten normal mi? Cidden ben mi anlamıyorum?

Devletin parası yoktu demeyin lütfen, araya harcanan para bu ihaleye harcanabilirdi. Ülkede ACİL SARAY İHTİYACI varmıydı sizce gerçekten?

Atatürk Havalimanındaki Milyarlar harcanıp yapılmış HAZIR PİSTİ kırıp hastane yapılmasına vs gerçekten bizim içimizin cız etmemesi mi gerekiyor? :alala

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Twitterda Tuncay Mollaveisoğlu bir dosya yayınlıyor şehir hastaneleri ile ilgili belgeli, melgeli aynı hizmet için x şehir hastanesinde 5 liralık fatura kesilirken y şehir hastanesinde 500 liralık fatura kesilmiş, hizmete kimsenin lafı yok her hükümetin yapması gereken şeyler bunlar ama yaptıkları neye mal oluyor, kaça mal oluyor sormayalım isteniyor
Twitter mı? Orada yazıyorsa yalandır onlar hükumet düşmanı.

Amerikan ajanlarının mekânı orası, seni esefle kınıyorum :rant

D Çevrimdışı

dallas

Aktif Üye
6 Ocak 2020
130
49
Hakikaten bu garanti araç geçişi konusundan rahatsız olmuyormusun yani? Kinaye yok vallahi meraktan soruyorum.

Yani Devletin aslında yapabilme gücü varken ben yemedim sen ye mantığı ile yandaş müteahhitlere bu işin verilmiş olması ve bedelinin de millete yansıtılması hakikaten normal mi? Cidden ben mi anlamıyorum?

Devletin parası yoktu demeyin lütfen, araya harcanan para bu ihaleye harcanabilirdi. Ülkede ACİL SARAY İHTİYACI varmıydı sizce gerçekten?

Atatürk Havalimanındaki Milyarlar harcanıp yapılmış HAZIR PİSTİ kırıp hastane yapılmasına vs gerçekten bizim içimizin cız etmemesi mi gerekiyor? :alala
Samimi olarak soruyorsan sana samimi olarak cevap veriyorum evet rahatsızlık duymuyorum peki ama NEDEN?
Dünyadaki en güçlü ekonomosine sahip ülkeler dahi, bir çırpıda milyonlorca dolarlık Projeleri "aynı anda" keş para ile yapamayacaklarken,
(Belki yaparlar ama ekonomileri o anda çuvallar)
Orta ekonomiye sahip bir ülke için, bu devasa projeleri "borçlanmadan kendi cebinden yapabilirdi" demek akla zarardır..

Yahu bırakın bunları, cebinde yeterince parası olmayan bir insan işyeri açmak için gerekli olan sermayeyi define arayarak mı buluyor tabiki hayır
Gidip bankaya başvurup, ilgili metayı ipotek ederek gerekli parayı alıyor
İşini kuruyor evini arabasını alıyor, burada yapımcı şirkete vadedilen garantör sayı banka faizi ve ipoteğini temsil ediyor...

Son olarak benim kızdığım nokta durum böyleyken
Bu görüşe göre, marmaray ve havalimanımız gibi dünyanın imrenerek baktığı projelerin
Sırf ama sırf RANT için yapıldığını düşünmek akıl alır gibi değil...

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Samimi olarak soruyorsan sana samimi olarak cevap veriyorum evet rahatsızlık duymuyorum peki ama NEDEN?
Dünyadaki en güçlü ekonomosine sahip ülkeler dahi, bir çırpıda milyonlorca dolarlık Projeleri "aynı anda" keş para ile yapamayacaklarken,
(Belki yaparlar ama ekonomileri o anda çuvallar)
Orta ekonomiye sahip bir ülke için, bu devasa projeleri "borçlanmadan kendi cebinden yapabilirdi" demek akla zarardır..

Yahu bırakın bunları, cebinde yeterince parası olmayan bir insan işyeri açmak için gerekli olan sermayeyi define arayarak mı buluyor tabiki hayır
Gidip bankaya başvurup, ilgili metayı ipotek ederek gerekli parayı alıyor
İşini kuruyor evini arabasını alıyor, burada yapımcı şirkete vadedilen garantör sayı banka faizi ve ipoteğini temsil ediyor...

Son olarak benim kızdığım nokta durum böyleyken
Bu görüşe göre, marmaray ve havalimanımız gibi dünyanın imrenerek baktığı projelerin
Sırf ama sırf RANT için yapıldığını düşünmek akıl alır gibi değil...

Yine samimi olarak bilmediğimden dolayı soruyorum.

Sarayın yapımı kaç liraya mal oldu
Bu proje kaç liraya mal oldu

Gerçekten bilmiyorum, Sonucu kıyaslayabilmek adına soruyorum.

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
Twitter mı? Orada yazıyorsa yalandır onlar hükumet düşmanı.

Amerikan ajanlarının mekânı orası, seni esefle kınıyorum :rant
Okurken tüylerim diken diken oluyor

Soru sormayalım değil mi, Bursa'nın göbeğinde en büyük hastanesi Memleket hastanesi kapatıldı cehennemin dibine 5 yıldızlı otel gibi şehir hastanesi açıldı, içinde baharatçı da var, cep telefonu aksesuarı satan mağaza da var evet hizmet de var binalar muazzam tasarlanmış her normal oda yoğun bakıma dönüşebiliyor, duvarlardan oksijen ve diğer gerekli gazlar geçiyor ama bu ne bedelle yapılıyor sormayalım mı kamunun hakkını savunmak ne zamandan beridir vatan hainliği oldu madem süperdi bu şehir hastaneleri yapımı neden sağlık bakanı açıklama yaptı, yeni yapılacak 10 taneyi kendimiz yapacağız diye, çok doluyum bu konuda çünkü hepimizin çoluk çocuğunun geleceği ipotek altına alındı bakın çok net söylüyorum Atatürk dahil iktidara kim gelirse gelsin bunu kısa vadede düzeltemez, yap kardeşim yap ama devletin gücüyle yap

D Çevrimdışı

dallas

Aktif Üye
6 Ocak 2020
130
49
Bu arada sözü geçmişken bende tam bir
Aamir Khan hayranıyım :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yine samimi olarak bilmediğimden dolayı soruyorum.

Sarayın yapımı kaç liraya mal oldu
Bu proje kaç liraya mal oldu

Gerçekten bilmiyorum, Sonucu kıyaslayabilmek adına soruyorum.
Ben bilmiyorum ayaklarına yatıp gece gece yeme şimdi bizi Adem Helvacı Adem Helvacı :)

Saray konusunu hani şu senin okumadım dediğin ilk mesajımda zaten cevaplamıştım;
Onların sarayı olunca muhteşem, bizim olunca israfsaray oluyor...

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt