Askıda Fatura Kampanyası ile 2 Günde 7 Milyona Doğru Koşuluyor

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Yani çok merak ediyorum yahu Rize valisi beyefendi hazretleri 1.7 milyon liralık arabaya binmese olmuyor mu?
Türkiyede üretim yapan otomobil fabrikalarından mütevazi bir arabaya bindiklerinde neleri eksiliyor çok merak ediyorum.

Diyanet başkanına bir milyon
Rize valisine yaklaşık 2 milyon
81 ilin valisine toplamda takriben 200 milyon sadece ve sadece makam arabası parası veren ve RTE nin garajında 21 tanesi makam olmak üzere toplam 268 tane aracı var (Gogle dan baktım)
21 tanesi zırhlı 32 tane Mercedes
28 tane 4x4 SUV Mercedes
83 adet WV
2 Limuzin
6 özel donanım ambulans
30 Yüksek segment motisklet
vs vs bunlar sadece kara araçları , Deniz ve Uçakları saymıyorum

Sadece araçların sigortaları dahi 1.5 Milyon tutuyor
Bunlara eklenen özel donanımlar Jammerlar vs saymıyorum

Sadece kara ordusu 54 Milyon tl tutuyor. Sarayın günlük harcamasını buraya zaten yazmayım isterseniz.

Yani devletin sadece valilerine tahsis edilen araçlar 200 milyon, RTE nin sadece kara ordusu 54 milyon, dolaylı detaylı yollara girersek kabaca 500 milyon dolayında bir araç ordusuna sahip olan devletimiz var ama Şimdi hal böyle iken devletin yol yapmaya gücü olmadığı için kredi ile yol yapıyor öyle mi?

Ve ülkemiz aslında uçuyor :alala

Son düzenleme:
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Bu arada sözü geçmişken bende tam bir
Aamir Khan hayranıyım :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ben bilmiyorum ayaklarına yatıp gece gece yeme şimdi bizi Adem Helvacı Adem Helvacı :)

Saray konusunu hani şu senin okumadım dediğin ilk mesajımda zaten cevaplamıştım;
Onların sarayı olunca muhteşem, bizim olunca israfsaray oluyor...
Demek ki okumamışım, halen okuyamadım bak daha orada yazdıklarına cevap yazacağım ve vallahi bilmiyorum yahu sürekli bunu yazmana gerek yok, Kinaye yapmıyorum diye yazmıştım zaten. RTE nin muhasebecisimiyim abi nereden bileyim saray kaça patladı :)

Başımıza fena patladı onu biliyorum sadece :kop

Amir'i bana sevdiren, Muğla servisi ismail abimizin oğlu sevgili Altuğ'dur kulakları çınlasın.
3 İdiot kafama kaka kaka izletmişti ama sonradan 2 kere daha izlemiştim ben :)

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
Hakikaten bu garanti araç geçişi konusundan rahatsız olmuyormusun yani? Kinaye yok vallahi meraktan soruyorum.

Yani Devletin aslında yapabilme gücü varken ben yemedim sen ye mantığı ile yandaş müteahhitlere bu işin verilmiş olması ve bedelinin de millete yansıtılması hakikaten normal mi? Cidden ben mi anlamıyorum?

Devletin parası yoktu demeyin lütfen, araya harcanan para bu ihaleye harcanabilirdi. Ülkede ACİL SARAY İHTİYACI varmıydı sizce gerçekten?

Atatürk Havalimanındaki Milyarlar harcanıp yapılmış HAZIR PİSTİ kırıp hastane yapılmasına vs gerçekten bizim içimizin cız etmemesi mi gerekiyor? :alala
Ben arkadaşa yazmayayım sana yazayım isteyen olursa bu konuyu olduğu gibi yazarım, en ufak bir fikri yok geçiş garantili yol yapımı hakkında, dünya örnekleri konusunda da bihaber, biz zaten onun yazdığı gibi yapılsın diyoruz devlet ihale etsin, devlet borçlansın, müteahhite yaptırıp parasını versin, sonra kamunun ve halkının hukukunu gözeterek bir işletme ihalesi daha açsın ve buradan elde edilecek gelirle borcunu ödesin, inanın şu an yapılan devasa bir soygun, Marmaray denilmiş sorarım size kim yaptı onun sözleşmesini Marmaray devlete ait ve içinden normal metro tarifesiyle geçilebiliyor, hatırlatayım onun sözleşmesini üçlü koalisyon hükümeti Japonya ile imzalamıştır. Peki dibindeki Avrasya tünelinde durum ne geçiş ücreti otomobiller için 36.40 TL tek yön, peki otoyollarda durum ne devletimiz tarafından işletilen örneğin İzmir-Aydın otoyolu kaç lira, 125 km için 3tl ile 17tl arasında değişen ücretler var, beyler peki İzmir-İstanbul otoyolunda durum ne yaklaşık 430 kmlik köprü dahil güzergah için sadece birinci sınıf bir otomobil geçiş ücreti yaklaşık 260 liradır, bu sadece sizin ödediğiniz rakamdır, sizin adınıza hazinemiz yüklenici firmaya sadece köprü geçişi için geçerli 39$+kdv nin sizin gişede ödediğinizden artan üstünü öder tabii bir de garantiyi doldurmak geçmeyen araçların tüm bedelini öder, ben kanımı da döktüm arkadaşlarımı da toprağa verdim bu proje boyunca ve yapılan işle gurur da duyuyorum, emeğim var her metresinde ama sorarım size gurur duymak soru sormaya engel midir?

D Çevrimdışı

dallas

Aktif Üye
6 Ocak 2020
130
49
Yani çok merak ediyorum yahu Rize valisi beyefendi hazretleri 1.7 milyon liralık arabaya binmese olmuyor mu?
Türkiyede üretim yapan otomobil fabrikalarından mütevazi bir arabaya bindiklerinde neleri eksiliyor çok merak ediyorum.

Diyanet başkanına bir milyon
Rize valisine yaklaşık 2 milyon
81 ilin valisine toplamda takriben 200 milyon sadece ve sadece makam arabası parası veren ve RTE nin garajında 21 tanesi makam olmak üzere toplam 268 tane aracı var (Gogle dan baktım)
21 tanesi zırhlı 32 tane Mercedes
28 tane 4x4 SUV Mercedes
83 adet WV
2 Limuzin
6 özel donanım ambulans
30 Yüksek segment motisklet
vs vs bunlar sadece kara araçları , Deniz ve Uçakları saymıyorum

Sadece araçların sigortaları dahi 1.5 Milyon tutuyor
Bunlara eklenen özel donanımlar Jammerlar vs saymıyorum

Sadece kara ordusu 54 Milyon tl tutuyor. Sarayın günlük harcamasını buraya zaten yazmayım isterseniz.

Yani devletin sadece valilerine tahsis edilen araçlar 200 milyon, RTE nin sadece kara ordusu 54 milyon, dolaylı detaylı yollara girersek kabaca 500 milyon dolayında bir araç ordusuna sahip olan devletimiz var ama Şimdi hal böyle iken devletin yol yapmaya gücü olmadığı için kredi ile yol yapıyor öyle mi?

Ve ülkemiz aslında uçuyor :alala
Evet, bunların hepsi YANLIŞTIR tabiki eleştirilebilir
Peki ya mesele rant ise 2014'de Amiyane bir tabirle dikili ağacı olmayan imamoğlunun, Beylikdüzü belediye başkanı olduğu topu topu 5 yıl içerisinde, şimdiki dudak uçuklatıcak milyonluk serveti babasından mı kaldı?

Öte yandan yapılan bu projeleri sadece bir yol ile kıstaslamak bence yanlış...

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Peki ya mesele rant ise 2014'de Amiyane bir tabirle dikili ağacı olmayan imamoğlunun, Beylikdüzü belediye başkanı olduğu topu topu 5 yıl içerisinde, şimdiki dudak uçuklatıcak milyonluk serveti babasından mı kaldı?

Öte yandan yapılan bu projeleri sadece bir yol ile kıstaslamak bence yanlış...
Elbette haklısın, Bir yüzüğüm var başka bir şeyim yok diyen İmamoğlunun bu gün Trilyonlara varan servetin üstünde oturması elbette ki balı tutup parmağı yalamasından kaynaklanıyordur. Halk olarak buna karşıyız, buna muhalifiz zaten, Ha İmamoğlu ha Bostancıoğlu ha Eroğlu, Hırsızlığı kim yapıyor ise HIRSIZ dır, bize de burada HIRSIZ kim ise hiç çekinmeden HIRSIZ diyebilmemiz gerekir ortaya tüm delilleri dökerek. Buna kim itiraz edebilir ki?

D Çevrimdışı

dallas

Aktif Üye
6 Ocak 2020
130
49
Elbette haklısın, Bir yüzüğüm var başka bir şeyim yok diyen İmamoğlunun bu gün Trilyonlara varan servetin üstünde oturması elbette ki balı tutup parmağı yalamasından kaynaklanıyordur. Halk olarak buna karşıyız, buna muhalifiz zaten, Ha İmamoğlu ha Bostancıoğlu ha Eroğlu, Hırsızlığı kim yapıyor ise HIRSIZ dır, bize de burada HIRSIZ kim ise hiç çekinmeden HIRSIZ diyebilmemiz gerekir ortaya tüm delilleri dökerek. Buna kim itiraz edebilir ki?
:ok

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
En son ne diyorduk ? Evet askıda fatura , İzmir'de de başlamış bu uygulama , pek konuyla alakalı bişey yazmadım ama idare edin artık :bye kaldığınız yerden devam edebilirsiniz arkadaşlar , 3-2-1 Fight :sopa1
İyi yapmışsın ,eline sağlık sevgili The_SreT ,bende adresleri yapıştırayım şuraya ,yeni konu açmayalım ,gerçi kaynak olmuş gibi olduk ama değer doğrusu, kavgalar biter belki bir süre dinlenir millet :hihi

Bu İzmir için askıda fatura :

Bu İzmir için ihtiyaç kampanyası :

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
İyi yapmışsın ,eline sağlık sevgili The_SreT ,bende adresleri yapıştırayım şuraya ,yeni konu açmayalım ,gerçi kaynak olmuş gibi olduk ama değer doğrusu, kavgalar biter belki bir süre dinlenir millet :hihi

Bu İzmir için askıda fatura :

Bu İzmir için ihtiyaç kampanyası :

Kavga yok abi, fikir telakkisi var, anlaşamamak var, farklı görüşler var :kiskis

Hep yazıyorum, herkes memleket için yazıyor ama kendi bakış açısı ile yazıyor :ok

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
keşke iki yanlış bir doğru yapsaydı. :kas

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Bu görüşe göre, marmaray ve havalimanımız gibi dünyanın imrenerek baktığı projelerin

Kimmiş onlar? Merak ettim. :alala
O projelerde kullanılan iş makinelerini o büyük ülkeler üretmiştir muhtemelen. :bilmiyom

Bu şey gibi, PCB'yi ben çizdim beni kıskanan üreticiler var.
Be adam o PCB'deki işlemciyi üreten adamdan alıyorsun paneli demezler mi?

Bilindik konudan örnek vereyim dedim. :kiskis

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Kimmiş onlar? Merak ettim. :alala
O projelerde kullanılan iş makinelerini o büyük ülkeler üretmiştir muhtemelen. :bilmiyom

Bu şey gibi, PCB'yi ben çizdim beni kıskanan üreticiler var.
Be adam o PCB'deki işlemciyi üreten adamdan alıyorsun paneli demezler mi?

Bilindik konudan örnek vereyim dedim. :kiskis
Yerli (yersen) otoyu unutmuşlar... Çaktırma. :hihi

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Yerli (yersen) otoyu unutmuşlar... Çaktırma. :hihi

Açıkçası karşıdaki insan algılarını dışarıya kapattıysa, istemiyorsa, biz ne kadar anlatırsak anlatalım bir yol kat edemeyiz.
Geçenlerde Sevda Noyan isimli bir kadın, Ülke TV kanalında skandal açıklamalarda bulundu.
Düşündüm açıkçası, forumda bunun konusunu açsam mı açmasam mı diye, değmez diye düşündüm.

Buradaki bazı üyeler zannediyor ki, biz gidersek forum biter, mahvolursunuz.
Bu yüzden bizim görüşümüzü desteklemek zorundasınız, hoşumuza gitmeyen şeyleri söyleyemezsiniz demek istiyorlar.
Hem hatalarını kabul etmiyorlar, hem de kendilerince mağduru oynamaya çalışıyorlar. :bilmiyom

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Açıkçası karşıdaki insan algılarını dışarıya kapattıysa, istemiyorsa, biz ne kadar anlatırsak anlatalım bir yol kat edemeyiz.
Geçenlerde Sevda Noyan isimli bir kadın, Ülke TV kanalında skandal açıklamalarda bulundu.
Düşündüm açıkçası, forumda bunun konusunu açsam mı açmasam mı diye, değmez diye düşündüm.

Buradaki bazı üyeler zannediyor ki, biz gidersek forum biter, mahvolursunuz.
Bu yüzden bizim görüşümüzü desteklemek zorundasınız, hoşumuza gitmeyen şeyleri söyleyemezsiniz demek istiyorlar.
Hem hatalarını kabul etmiyorlar, hem de kendilerince mağduru oynamaya çalışıyorlar. :bilmiyom
O başörtülü bacımın geçmişini bilenlerin midesi, dedikleri ile birlikte şahsını hazmediyorsa yapacak bir şey yok... Afiyet olsun deriz geçeriz.

Geri
Üst Alt