M
maymunkral
Aktif Üye
- 30 May 2018
- 358
- 42
Bak anlıyorum, çok muhalifsin. en muhalif sensin. ama insan muhalif olacağım diye objektifliğini kaybetmemeli. adamın konusunda yorum yapmışım benim konuma yazma demiş. durup dururken ilk küfrü o etmiş. ama onunla aynı görüşte olduğun için o kısımlar senin gözüne batmıyor. ona demiyorsun ki adamı kışkırttın. tam tersi durumda olsaydı bana adamı kışkırttın o nedenle annene küfretti diyecektin. zira bu konudaki mesajlarında diyorsun adamın canı yanmış iktidarı savunursan tabi ki sana öfke kusacak diye. belirttiğim gibi sen yorumunu yaparken karşı tarafın seninle aynı görüşte olup olmadığına bakıyorsun.İşine geldiği gibi yön vermekle haklı olmuyorsun.
Konuya sen istediğini yazmak da serbestsin de adam ne yazacığında senin isteğine uymak zorunda mı. Bak bakalım mülkiyet hakkını kim koyuyor. Sen rahatsız olduğun yerde müdahil oluyorsun da senin yazdıklarından rahatsız olan neden müdahil olmasın, siyaset yapma olsun.
Küfüre gelince elbette küfrün şahsisi ve annesi vardır. Anne kutsaldır. Söylediğin şekilde bile olsa tutup yüzüne demezsin.
Dikkate alma diyen oldu mu.
O sana i.. dedi sen ona o.ç. Şimdi eşit mi bunlar yani.
küfrün anası bacısı karakteri olmaz. küfür küfürdür. ama senin için önemli değil. zira ben seninle aynı fikirde olmadığım için yorumunu eğip büküp haksız çıkaracaksın nasıl olsa.
Sana hakaret eden derken ne diyorlar peki, nasıl bir hakaret var cümlelerde.
"öte de ağla aktroll sallama adamın asabını bozma konuyu sulandırıp sabote etme."
"yeter artık. sözde objektif gibi görüne görüne, malum yapıyı bela ettiniz memlekete. öldük bittik diyoruz, hala daha tırı vırı. bir bitmediniz. şu anki şartlarda, halen mevcut durumun sorumlularını aklamak isteyene, kusura bakma da, sıfır tolerans kardeşim. insanı delirtmeyin artık."
bu cümleleri yüzüme söyleyen adamı ikiye katlarım. kimsenin de yüzüne söylemem benimle aynı fikirde değil diye. bu ifadelere de ses çıkardığını görmedim. dedim ya derdin objektiflik değil.
Eşinle sen asgari ücretin altında alırken şimdi ne oldu da o seviyeleri aşıp, eski günlerinizi unuttun, o günleri yaşayanları anlamaz oldun.
o günleri yaşayanları anlamadığımı, eski günleri unuttuğumu nereden çıkardın. ben ilgi arsızlığını eleştiriyorum. densizliği eleştiriyorum. koskoca insanların neyi nerede konuşması gerektiğini bilmemesini eleştiriyorum.
maliyet konusunu zaten ben de bilmiyorum. o nedenle muadilleri ile karşılaştırıyorum. zira togg da hammaddeyi de enerjiyi de marsttan almıyor. mutlaka rakipleri ile benzer maliyetlere maruz kalıyor ki kullandıkları bazı parçaların(çelik şasi) daha üst sınıf rakiplerdeki kalitede olduğunu biliyorum. bursada özel alaşım yapılıyor. bu mukayeseyi yapınca aşırı pahalı gelmiyor.
şimdi bak. bunu anlamayacaksınız ama yazayım ki belki birileri feyz alır. dünyada iki türlü iktisadi anlayış mevcut. biri amerikanın başı çektiği faizi yükseltelim, ekonomik durgunluk oluşsun, işsizlik artsın, dolayısıyla fiyatlar düşsün.
diğer ise faiz düşük enflasyon yüksek olsun, fiyatlar artsa da canlılık devam etsin. bizim de içerisinde yer aldığımız gelişmemiş ülkeler de bunu savunuyor.
bunun da doğal sonucu enflasyon. biz kurdan dolayı daha fazla etkileniyoruz.
ha diyeceksiniz ki çok kötü durumdayız. etrafımda asgari ücret de alan çok insan var. sizin kadar şikayet etmiyor. ben bunu biraz da karaktere bağlıyorum.
ama bu konu kişiden kişiye değiştiği için son durumu seçim gösterecek. ama şunda hepimiz mutabıkız ki seçim sonuçlarında kim kazanırsa kazansın arada devasa fark olmayacak. demek ki şikayet eden kadar memnun olan da var. o zaman konudaki her mesajın altına ölüyoruz bitiyoruz yazmanız biraz ilgi isteğinden kaynaklanıyor.
geçenlerde bu forumdaki kendini bilmezin biri doğalgaz faturasını ödeyebileni haramzade ilan etmişti. bu kafayı kontrol etmezsen oraya kadar geliyor.
dediğim gibi bunun iki türlü çözümü var. geçen de olduğu gibi karşılıklı agresiflik. ki bu da herkes için kolay. siz ne kadar öfkelenebilirseniz karşıdaki de o kadar öfkelenebilir. ya da karşılıklı fikir alış verişi.
itiraz etmiyorum yine de, açın bir konu hayat pahalılığı ve hükümetin yetersizliği ile ilgili konu orada tartışmalarınızı sürdürün. sonuçta demokratik hakkınız. ama teknik konuları baltalamak doğru değil.