Sen girdin adamın konusuna ne demek? Konuları satın mı alıyoruz? Konuyu biz açarsak insanlar konuya sadece bizim istediğimizi mi yazmak zorunda? Bu mülkiyet Hakkı tam olarak nasıl oluyor? Küfrün annesi veya şahsisi olabilir mi? Şahsımıza edilen küfürü dikkate almayacak kadar karaktersiz olmak normal mi?
Yukarıda bana hakaret eden 2-3 kişi var. Sen kendin diyorsun adamlar sinirli tabi ki tepki gösterecekler diye. Sonra da beni eleştiriyorsun onlara bu şekilde yazmayın dedim diye. Ben yazmayayım ama onlar yazsın değil mi?
Ben de bunu anlatmaya çalışıyorum. Hiç kimsenin tuzu kuru değil. Herkesin bir sorunu var sıkıntısı var. Ama tutup da olur olmaz her konuya, konuyla alakasız derdini tasasını anlatmıyor. Herşeyin yeri var. Yerli yersiz yazınca dertli olmuyorsunuz. Haklı olmuyorsunuz.
Ben de eşim de asgari ücretin altında alıyorduk çalışmaya başladığımızda. Ay sonunu zor getiriyorduk. Kredi kartları tavandı. Ama ilgili ilgisiz her yerde biz fakiriz demiyorduk. İlgili yerlere söylüyorduk. Çünkü kimse ne zenginin zenginliğini ne de fakirin fakirliğini android box konusunda okumak zorunda değil.
Ben onu sormuyorum. Daha uyguna almak varken neden saha pahalıya alayım demişsin? Nereden biliyorsun daha uyguna alabileceğini? Yazdığının altını doldurmanı bekliyorum. Mesela maliyeti en aracın? Ne kadar kâr koyup kaça satmalı? Neye göre daha uyguna almalıyız dedin?
İşine geldiği gibi yön vermekle haklı olmuyorsun.
Konuya sen istediğini yazmak da serbestsin de adam ne yazacığında senin isteğine uymak zorunda mı. Bak bakalım mülkiyet hakkını kim koyuyor. Sen rahatsız olduğun yerde müdahil oluyorsun da senin yazdıklarından rahatsız olan neden müdahil olmasın, siyaset yapma olsun.
Sana hakaret eden derken ne diyorlar peki, nasıl bir hakaret var cümlelerde.
Küfüre gelince elbette küfrün şahsisi ve annesi vardır. Anne kutsaldır. Söylediğin şekilde bile olsa tutup yüzüne demezsin.
Dikkate alma diyen oldu mu.
O sana i.. dedi sen ona o.ç. Şimdi eşit mi bunlar yani.
Herkesin derdi var, her konuya alakalı alakasız anlatamazsın demen yine yukarıda dediğin mülkiyet hakkını; vatandaşın, gasp etmendir. İstediğini yazar, niye şerh koyuyorsun.
Niye ucuza almak varken dediğimin, Togg için olduğunu nereden çıkardın.
O her şey içindi. Sen seç; et, süt, sebze, meyve, peynir, yumurta, ekmek, simit, tv, beyaz eşya, ev, giyim, canın ne isterse…
Maliyetini de ben bilmiyorum, sen biliyorsan bekliyorum. Nedir maliyeti!
Eşinle sen asgari ücretin altında alırken şimdi ne oldu da o seviyeleri aşıp, eski günlerinizi unuttun, o günleri yaşayanları anlamaz oldun.
Şunu da sormadan geçemeyeceğim; hangi sebeple, dünyadaki hangi durumla 1 papua yeni gine lirası 6 Türk Lirasına dayandı. Bizim yapamadığımız neyi yapıyor bu adamlar. (Yine cahilliğime ver bunu da)