M
maymunkral
Aktif Üye
- 30 May 2018
- 358
- 42
Tadında bıraktık.
Tadında bıraktık.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Hala enflasyonun tüm sorumlusunun Tayyip Erdoğan olduğunu düşünen var. Bunlar 2 ay sonra seçimde Kemal Kılıçdaroğlu gelirse fiyatlar düşecek sanıyor.
Bugünkü elektrik ve doğalgaz faturanızı yazın kenara. 3 ay sonra birim başına (kwh veya m3) iki katını ödeyeceksiniz.
Her denilene inanıyorsanız, elimde geçiş garantili boğaz köprüsü var. Çok uyguna bırakırım.
Bu yaşa gelip de siyasetçinin nasıl ve neye göre konuştuğunu öğrenmemişseniz, bu saatten sonra da öğrenemezsiniz.Yani yalan mı konuşuyor diyorsun yoksa siyasetçi, işine geldiği gibi konuşur mu???
Bu yaşa gelip de siyasetçinin nasıl ve neye göre konuştuğunu öğrenmemişseniz, bu saatten sonra da öğrenemezsiniz.
İkili tartışmadan kaçınarak naçizane bir kaç şey söylemek isterim.
Eğer bir ülkede enflasyon ve ekonomi kötü ise, sorumlusu da direkt olarak yöneticilerdir. Bu durumda baş sorumlu da doğal olarak Cumhurbaşkanıdır, zira tek adam sistemi ile yönetiliyoruz. Ha bire Merkez Bankası Başkanı veya Maliye Bakanı değiştirerek durumun düzelmediğini çok net gördük.
Örneğin, bir futbol takımı kötü gidiyorsa ya teknik direktör ya da yönetim değişir. Çünkü yönetici makamında onlar oldukları için sorumlusu da onlardır, gidip de taraftarlar sorumlu tutulmaz. Yok efendim dünyada genel bir kriz var, kıtlık var, çip sorunu var vb. öne sürülen nedenler mazeretten başka bir şey değildir.
İşlerine gelen şeylerde nasıl sahip çıkıp kendilerine mal ediyorlarsa, tam tersi durumda da sorumluluk sahibi olmaları gerekir. Ekonomistlerin söylediklerinin tam tersini yaparsanız (Faiz sebep, enflasyon sonuç vb.), sonuçlarına da katlanmak zorundasınız.
Estağfurullah. Agresif üslubum için kusuruma bakmayın. Konuyu şöyle genelleyelim. Son 50 yılda Bülent Ecevit(Allah gani gani rahmet eylesin.) dışında doğru söyleyen bir siyasetçi tecrübe ettiniz mi?Sorun benim neyi öğrenip öğrenmediğim değil. Senin ne söylediğin neyi ima ettiğin. Senin söylediğini soruyorum sana; neyi kastediyorsun diye. Benim cahilliğime ver, soruma cevap bekliyorum.
Estağfurullah. Agresif üslubum için kusuruma bakmayın. Konuyu şöyle genelleyelim. Son 50 yılda Bülent Ecevit(Allah gani gani rahmet eylesin.) dışında doğru söyleyen bir siyasetçi tecrübe ettiniz mi?
Tamam da ben yazıyorum ki global enflasyon ancak 3 sene sonra düşme emareleri gösterecek ona göre hareket edin. Başlıyor siyasi tartışma. Anlıyorum siyasetten memnun değilsiniz ve şikayetçisiniz. Ama her konu buna bağlanmaz. Togg konusunda Tayyip, tv konusunda Tayyip, android box konusunda Tayyip, Telefon konusunda Tayyip, eyt konusunda Tayyip. Burası bir forum. Forumda konular açılır ve ilgili konu tartışılır. Hakikaten konuda kalamıyoruz bir türlü.Ben işin aslı ülkemden, hiçbir ayrım gözetmeden milletimden başka hiç ama hiçbir şeyi umursamıyorum. Ben bizzat şahidim dış güçler oyun oynuyor diye Hac parasını, kefen parasını bozduran onlarca insana. Dolar 10 lira olacak diyenlere hain derken 20 liraya çıktığında, zaten düşük kur, değerli TL kötüydü diyenleri görünce beynim dönüyor. İnsan siyasetçi de olsa omurgalı olmalı. Elimizden gelen bu kadar diyebilmek de bir erdemdir. Daha çok şey söylenir de ne yeri burası ne sen düşmanımsın, ne de bir işe yarar. Bak tek örnek söyleyeyim; vatandaşın dedesinden kalma arazisine okul yeri olacak diye el koyuyorlar. Sene 93. Yıllarca parası ödenmiyor. Cimer di, siyasetçisiydi ulaşmadığı yer kalmıyor. En son 2008 de mahkemeye veriyor, mahkeme diyor haklısın, bilirkişi değer tespit etsin, vatandaşın hakkı ödensin. Arazi 2 dönüm. 100 metre ilerisinde rezidanslar var, dairelerin tanesi milyonlar. Arazinin değeri adamını bulsan su içinde 60 milyon. Bilirkişi önce 3 milyon diyor, kurum itiraz ediyor hemen 1.75 milyona düşürüyorlar. Ona da yine itiraz ediyor yürütmeyi durdurun diye. Mahkeme bu okacak iş değil deyince bu sefer de bu senin yetkine girmiyor diye mahkemeye davayı düşürtüyorlar. Delilli ispatlı örnek bu. Şimdi nerede din iman hak hukuk adalet. Bu mu beraber yürümek. Bu mu haksızlık karşısında susmamak. Böyle talan bugüne kadar görülmedi. Şimdi vatan millet Sakarya mı diyeceğiz buna. Kim koruyacak bu vatandaşın hakkını. Devlet desen inanır mı bir Devlet olduğuna. İnanır mı bu hükümetin dürüstlüğüne. Bu tek numune bir örnek de değil. Benzerleri yığınla.
Tamam da ben yazıyorum ki global enflasyon ancak 3 sene sonra düşme emareleri gösterecek ona göre hareket edin. Başlıyor siyasi tartışma. Anlıyorum siyasetten memnun değilsiniz ve şikayetçisiniz. Ama her konu buna bağlanmaz. Togg konusunda Tayyip, tv konusunda Tayyip, android box konusunda Tayyip, Telefon konusunda Tayyip, eyt konusunda Tayyip. Burası bir forum. Forumda konular açılır ve ilgili konu tartışılır. Hakikaten konuda kalamıyoruz bir türlü.
Ben bana niye tepki gösteriyorsunuz demiyorum ki. Her konunun siyasete bağlanmasına tepki gösteriyorum. Durum iyidir, kötüdür. Ama belli yaşa gelmiş insanların da takılı plak gibi her konuda sürekli veryansın etmesine anlam veremiyorum. Siyasetin yapılabileceği ve çok da işe yarar birden fazla platform var. Niye ısrarla o platformlar yerine bu forumda ve alakasız konularda bunu yapıyorsunuz. Her konuyu siyasete bağlayarak foruma da zarar veriyorsunuz. Konu tartışılmıyor bu anlayış yüzünden.Neden böyle peki; 23 yıldır aynı parti iktidarda ise ve senin de kabul ettiğin enflasyon varsa ve bu dünyadakinden misli misli fazlayken, bizde hiçbir sorun yok, bolluk bereket içindeyiz, avrupa bitti deniliyorsa patlamak üzere olan vatandaşın ne tepki vermesini bekliyoruz. Vatandaş bu sıkıntıları yaşarken yılandan bile medet beklemez mi.
Sana olan bazı tepkiler senin şahsiyetine, kişiliğine, ailene mi yoksa sende, derdine çözüm bulmayanları görmesine mi. Şu şartlarda zorluk içinde olana selam versen küfretmiş gibi geliyor adama. Olay bu kadar basit. Belki de kitap gibi adamsın ama başka şeylere olan nefreti üstüne niye çekiyorsun. Vatandaşın derdi kim olursa olsun aynısı olacak değilki, o an yaşadığı zorluklar ve kim varsa ona döşenecek. Bu, hayatın kanunu. Mühür kimdeyse Süleyman odur ve tepkiyi o yer.
yeter artık. sözde objektif gibi görüne görüne, malum yapıyı bela ettiniz memlekete. öldük bittik diyoruz, hala daha tırı vırı. bir bitmediniz. şu anki şartlarda, halen mevcut durumun sorumlularını aklamak isteyene, kusura bakma da, sıfır tolerans kardeşim. insanı delirtmeyin artık.Ben bana niye tepki gösteriyorsunuz demiyorum ki. Her konunun siyasete bağlanmasına tepki gösteriyorum. Durum iyidir, kötüdür. Ama belli yaşa gelmiş insanların da takılı plak gibi her konuda sürekli veryansın etmesine anlam veremiyorum. Siyasetin yapılabileceği ve çok da işe yarar birden fazla platform var. Niye ısrarla o platformlar yerine bu forumda ve alakasız konularda bunu yapıyorsunuz. Her konuyu siyasete bağlayarak foruma da zarar veriyorsunuz. Konu tartışılmıyor bu anlayış yüzünden.