Öyle denilebilir tabii,gelen su ile ara saatlerin farkını aidattan ödüyoruz,ama her kullanan dairesinin saatine göre ödüyor mutlaka ,bahçe olduğundan fark aidattan ödeniyorbinevi pay ölçer gibi
Düşün işte ,buna 30 tl öderken şimdi 48 tl ödüyoruz,halbuki 1 lira ile aralarında dünya fark var, ki biz 3 kişiyiz tüm aile,içme suyunu köyden getiriyoruz(120 lt su getirdim geçenlerde 2 gün kalmıştım ya köyde )oooo sizde su sudan ucuz
Biz de neredeyse 300 TL geldi bu ay hey gidi.oooo sizde su sudan ucuz
Genç adamsın, olacak o kadar su faturası...Biz de neredeyse 300 TL geldi bu ay hey gidi.
Üzüleyim mi güleyim mi bilemedimAdem abi çok ince bir konuya değinmiş, malesef bende üst kattaki komşudan hiç memnun değilim. Bina yapisindanda kaynaklanıyor ama insanda düşünce olmalı, bam güm, sanki bilinçli yapılıyor gibi artık onlar yaptıkça alltan dürtüyoruz (Hayvanlar dürtülür, insanlar değil derler ama) bazen ses kesiliyor bazen hiç oralı olmuyorlar. Alttan dürtmekten tavanda iz çıktı artık.
Bizim evde de ses bazen geliyor ,eğer çok yüksek sesle konuşulursa mutlaka duyuyoruz ,Gaziemirde emlak konutlarındayız,sağ-orta-sol daireler var apartmanda biz orta binadayız ,sağ ve sol dairelerle ilişkimiz yok ,dışarıdayız yani.şu madalya kürsüsü gibi düşünün ,biz birinci gelen kürsü gibiyiz
Ama dediğim gibi sesi ancak çok yüksek volumde konuşulursa duyuyoruz,ki bu da aile kavgası demek zaten
Bu konuda çok şanslıyız ,bazen şansımızı üsttümüze yeni kracı gelirse ve kiracının küçük çocuğu varsa o bozuyor,hani zıplaya zıplaya koşar ya sıpalar
Evler içerden yalıtımlı orjinalinde öyle ,buna rağmen dışardan yalıtım yaptıracağız (ne hikmetse).Bizim apartmanda genelde öğretmenler oturur bir de polisler ,emekliler çoğunlukta ben dahil
Gerçekten çok şanslıyız gürültü konusunda,3 yıl yöneticisi oldum ,her sene "lütfen alattin bey" diyorlar ama bıktım artık,aidatını geç yatıran oluyor ama mutlaka yatırırlar,"abi inan unuttum" diyen daha olmadı,su saati ortak ,bu konuda emekli polis benimle epey uğraştı "seni mahkemeye vereceğim,bizden fazla para alıyorsun"dediğinde izsuya gittim ve aslında normalden az su parası topladığım ortaya çıktı,izsu formülüne ve yasal olarak bu formüle göre topladığımda bizim emekli polisin ayda ortalama 30 tl verdiği para birden 55 tl çıkınca beni evine çağırdı gitmedim,Apt. görevlisine "söyle o bana gelsin,burası cibali polis karakolu değil" dedim,geldi ,adamı konuşturmadan" doğru git mahkemeye ver" dedim ve evimden kibarca kovaladım,ben kazandım yani tabii ben dahil hepimizin su parası yüksekten ödendi , halbuki 1tl fark yazmıştım,1 tlye kıyamet kopmuştu ,ama 15-20 tlye kimse sesini çıkartamadı,herkes kuzu kuzu ödedi.
Bir de kapıcı olayı olmuştu ,abimizi emekli ettim ,bankadan imzalı "ikramiyemi aldım" yazısıyla ,ve "emekliliğin onaylanmadan kimseye alış-veriş yapma" diyerek helalleştik,çünkü aynı kişiyle çalışmaya devam etme kararı almıştık topluca,apartmandan taşınmasını istememiştim bende,bizi 20 yıldır tanıyordu çünkü .
Tabii bu kişi evine ekmek alıyor,pazara gidiyor ya ,yine aynı emekli polis kişisi bu sefer "emekliyi kaçak çalıştırıyorsun ,seni sskya şikayet edeceğim" diyerek üzerime gelmeye başlayınca ,doğru SGK kurumuna gittim ve hakkımda şikayet dilekçesi verdim vede müfettiş iistedim.Tüm olayları da anlatım,müdüre hanım yanımda araştırdı "bu kişinin bağkurunda sıkıntı çıkmış,emekliliği kabul edilmemiş daha" dedi ve dilekçeyi masasına koyup "bekletiyorum,eğrer emekliliği kabul edilsin ve siz işe almazsanız apartmanınıza yüklü bir ceza gelecektir" dedi,(yönetici olduğumu ispat için karar defteriyle gittim tabii),yine şans mıdır nedir 2 gün sonra emekliliği kabul edildi ,hemen internetten işe giriş bildirgesini doldurup çıktı aldım ve imzalatıp müdüre hanıma gittim gösterdim ,o da dilekçemi yırtarak bana verdi ve "söyleyin sizi şikayet etsinler""dedi
Tabii bütün olanlardan sonra emekli polis kişisi apartmandan taşınmak zorunda kaldı,yıllar sonra yaptıklarından dolayı benden özür diledi ,kabul ettim özrünü.
Apartmanımızda tek olay budur, o da bana denk geldi ,28 daire var bu arada,Apt.görevlimiz maalesef kanserden vefat etti ,o günden beri kapıcımız yok,su paraları benim yaptığım gibi çizelgeyle toplanıyor 6 yıldır,umarım nazar değmez (bir olay daha olmadan bitti tabii yakında,hatta bir süre watsap girmedim hiç ,o olayda da kişi gelip elimi öptü ve özür diledi)
Hayırlısı olsun hocam iyi günlerde kullanın inş.Bu parkeleri biliyorum arkadaşım yaptırdı.sizin tabii akt kattan gelecek gürültüleri bir nebze engellemiştir.sizden gideni de kesmiş mi konuştunuz mu komşu ile?meebbe, ben derzli parke yaptırdım biraz fiyatlı parkeyide 10mm olanından seçtim buda fiyatı artırdı. süpürgelikleri düz ve geniş seçtim. döşemede usta derz çizgilerini aynı hizada yaparsak çok fazla fire vereceğini söyledi.bende gerekyok firesiz yapalım dedim.işçilik malzeme 4500tl tuttu. evim orta katta.
Ankara Eskişehir gibi bazı büyük illerde ön ödemeli sistem varmış duymuştum ama su gibi temel ihtiyacın böyle sınırlandırılması bende insanlık suçu.Bizde de Aralık ayına kadar kimse faturasını ödemez apartmanda borcu olmayan 3 aptal adamdan biriydim.Sonra yeni yılda karar alındı ,bazı hanelerim 1500 2000 küsür borcu vardı.Karar gereği 3 faturası gecikmiş kişilere il geneli tebligat gönderildi belediyeden, Bazı evlerin suyu kesildi vs. şimdi takır takır herkes ödüyor?Ama edirne de vergiler dahil m3 ü 6 lira civarı.Tabi genel hizmet, katı atık vs sabit 9 lira kusur var faturalarda.Ama edirne de su pahalı bence.Bu ay bana 80 gelmiş.biz kartlı kullanıyoruz. tl bitiğinde suyu kesiyor. kesinti olduğunda 3ton yedek yüklüyor. bu arada tl yükletiyorum
valla şansılınız hocam Yelda abla nerde çalışıyordu hep soracak oluyordum unuttumBirde senin oğlanlar dışarda mı okuyordu eve döndüler mi abi?Üzüleyim mi güleyim mi bilemedim
Benim çok şanslı olduğum bir konu var ki o da oturduğum binanın sadece 3 kat ve 3 daire olması.
Üst katta ev sahibim oturuyor, Alt katta diğer kiracı yani Muhtar oturuyor.
Muhtarın köyde de evi var o yüzden eve ne zaman gelir gider hiç sorun olmaz bana. Üst kattaki zaten Yeloşun arkadaşı ve onun annesi. Babaları izmirde yaşıyor arasıra geliyor. Biz deseniz sabah 8.30 çıkar ve akşamüstü döneriz eve.
Yani bizim bina komşuluk ilişkileri ve birilerinin bir başkasını rahatsıs etme mevzularında sıfır sorun diyebilirim.
Komşuluk anlamında sorun olmasa da sıfır bina diye girdiğimiz bu dairede müteahhitin kulaklarını çınlatmamak mümkün değil elbette.
valla şansılınız hocam Yelda abla nerde çalışıyordu hep soracak oluyordum unuttum☺Birde senin oğlanlar dışarda mı okuyordu eve döndüler mi abi?
Yeldoş ile biz ilk tanıştığımızda o bir şirkette Yönetim kurulu asistanıydı. Benim vestel sevdam nedeniyle il değişikliği söz konusu olunca ayrıldı. Sonra ben çalıştığım şirketi satın alınca biz Yeldoş ile uzun yıllar Vestel yetkili servisi işini birlikte yaptık, Kendisi Operasyon sorumlusu idi (20 personel vardı) ben ise sadece üst yönetim işlerine, eğitim programlarına ve SAP CRM denetimine bakıyordum. 2015 de istifamızı verince birlikte avarelik ettik, sonra birlikte mağaza açtık, sonra birlikte bu panel onarım merkezini kurduk şirketleştik yeniden.
Yani biz hep anca beraber, kanca beraber
İki oğlum var ve Anneleri ile birlikte İzmirde yaşıyorlar (Biliyorsunuzdur ilk eşimden çocuklar) Büyük oğlum Tanıl, Balıkesirde Grafik Tasarım okuyor. Küçük oğlum Tansı ise gastronomi okuyor. İtalyada Şef olarak yaşamak gibi bir hayali var ve sonuna kadar destekliyorum kendisini ?
Küçük olan daha Ünv eğitimine geçmedi bu son senesi lisede, o nedenle halen imizrde annesi ile birlikte. Tanıl ise Balıkesirde okuyor olsa da malum durumlar nedeniyle şu an o da İzmirde ve eve hapis durumdalar
Önceleri evde otursunlar diye rüşvet veriyordum hergelelere ama devlet yasakladı mecburen çıkamıyorlar bana yaradı bu durum