Apartman Sorunları

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
allah allah, acaba gerçekten işe yarıyor mu ?
5mm lik bir şey bu kadar faydalı olacağını sanmıyorum, zaten laminant altına bi şilte atıyorlar ama yalıtımlı değil sanırım

yani hocam malzemeler kalınlıktan çok yoğunluk düzeyleri ve iletken özellik göstermeyen malzemeler.Bana 30 m2 si 1000 tl gibi maliyeti olacak .Ayrıca üniversitemiz radyo istasyonu açıyor rektörlük yanındaki binada bölme yaptılar o sırada epey incelemedim konuştum işe yaramasaydı yapmazdık dediler?

Sinema salonlarından pay biçin hocam içeride lumbür lumbür dışarıda hiç birşey duyulmuyor yada az duyuluyor.

Firmanın biri mantığını epey sade ve güzel anlattı.

1) Gürültü ses dalgalarından oluştuğu için gürültü kaynağından sömürülmesi gerekiyor dedi.

2) Özellikle parke altı yalıtımda parke ve üstünde oluşan yürüme sesi,ortam sesinin zemine iletilmesi önlenmesi engellenmesi gerekiyor bunun içinde yüksek yoğunluklu malzeme en iyi çözüm diyorlar.

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
insaat bittikten sonra yapilan ses izolasyonlari maalesef istenilen sonucu saglamiyor.Birakin alt üst kat mahrumiyeti

Ben her türlüsünü denedim.Gercek anlamda ise yaramiyor. Topuklu ayakkabi veya sert terliklerle yüründügü zaman veya yere esyalarin düsdügünde ki seslerini bir nebze azaltiyor.Ses zaten yan duvarlardan da bir sekilde bütün binaya dagiliyor .Ses yalitimi insaat yapilirken dikkat edilmesi gereken bir olay, sonradan yapilan yalitim cogunlukla istenilen sonucu vermedigi icin harcanan para karsiligini bulmuyor.
Alci tavan ile 10cm tavani indirip araya en az 5 cm cam yünü koymak sorunu epey azaltir.Ama yan duvarlar sesi hala iletmeye devam eder...
neler yaptın peki hocam?Bunca firma yalan söylüyor olamaz diye tahmin ediyorum.Hele şu sert ses bariyerinin az kalınını kullan tek başına yeterli diyende var.Tamamen zaten kesemezsin sesin doğasına aykırı hava da iletken neticede .

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
özellikle 3 madde etkisi kanıtlanmış.

mantar şilte ( yürüme sesi ve darbe sesine etkili)

sert ses bariyeri (arabalarda da kullanılan bu madde titreşim ve ses iletimini engelliyor)

bondex sünger ( yüksek yoğunluklu özelliği ile parke arasında yoğunluk sağlayarak sesi engelliyor)

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
örnek veriyorum sonradan yapılınca tabi kaç cm olduğu önemli.
benim kapı ile zemin arasında 3-4 cm mesafe var ne kadar yüksek olursa o kadar sıkıntı

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
dh ta bir haftadır bu konu konuşuyor du hocam.Malum sorundan bende rahatsızım bereket bu seneki çocuklar efendiler biraz.Yatak odamızın üstündeki de gitti bu sene çok durmadı sanırsam sınavlara geldi tek.Bende yaza kararlıyım ev sahibi beni kırmaz , parke altı izalasyon yapacağım hatta bunu konuşuyorduk isterseniz kalıcı bir konu açarak bilgilenelim.Ben epey firma ile görüştüm parke altı döşeme için belirli malzemeler tavsiye ettiler.Benim evin yarısı teras olduğu için sadece yatak odasını üstüne yaptıracağım belki ileride çocuk odası üstüne.Birde 5 sene oldu üst kata çıkmışken fayans aralarını tazelerim.Önceki komşular ile aramız çok iyidi gürültüde yapsalar aramız iyi olduğu için dert etmiyorduk.

Tabi her kişi benim gibi şanslı değil şuan kimisi tavandan yalıtım ,kimisi de duvardan yalıtım araştırıyor.Firmalar epey para istiyor kendi yapabilen ise bayağı ucuza getirir.Ben parke altı olacağı için kendim yapacağım.Şimdilik bulduğun etkili malzemeler bunlar...

n11.com'dan Laminat Parke Altı Kapron Şilte Levha 5 mm (50 m2) seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!

Ses Yalıtım / Akustik / İzolasyon Süngeri 60 dns Rebounded Bondex 9,00 TL yerine 8,55 TL

Ses Yalıtım Bariyeri 2.5 Mm 44,00 TL yerine 29,90 TL

n11.com'dan LAMİNANT PARKE ALTI 5MM ISI VE SES YALITIMI KABRON seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!

n11.com'dan Mantar Şilte 2 mm x 1000 mm x 10 mt seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!

zaten iyiki müteahhit ten aldım diyorum bazen alırken zaten ekstra mutfak dolabı, portmantosu, vs.şimdide musluklar bozulmaya çalıştı geçen değiştireyşm dedim gece 1 kadar uğraştım .Bu kadar adi mal kullanan müteahhit leri Allah bildiği gibi yapsın .
Bu ciddi ve ele alınması gereken bir konu bence. :ok

hosbulduk Çevrimdışı

hosbulduk 

TFC Team
9 Kas 2018
3,721
Laminat alti yalitim ürünleri, tavana dekoratif strafor ürünü yalitim malzemeleri,tavani alcaltip bosluga yalitim malzemesi koyma.Benim alt katim dükkan tavan yüksekligi 3m tavan 50 cm alcaltilip 5 cm yalitim malzemesi koyulmus durumda(burada ses yalitimi sart dükkan icin).Ben bodrum dan kendi katima kablo tv icin yan duvar icinden kablo cektim.Kabloyu cektigim odanin altinda kalan odadaki konusmalar ortam sessizse duyuluyor.Odayi *her taraftan izole etmek mümkün olmadigi icin tam sonuc alinamiyor.Kullanilan malzemeye/yönteme göre sorun büyük ölcüde azaltilabilinir.

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Laminat alti yalitim ürünleri, tavana dekoratif strafor ürünü yalitim malzemeleri,tavani alcaltip bosluga yalitim malzemesi koyma.Benim alt katim dükkan tavan yüksekligi 3m tavan 50 cm alcaltilip 5 cm yalitim malzemesi koyulmus durumda(burada ses yalitimi sart dükkan icin).Ben bodrum dan kendi katima kablo tv icin yan duvar icinden kablo cektim.Kabloyu cektigim odanin altinda kalan odadaki konusmalar ortam sessizse duyuluyor.Odayi *her taraftan izole etmek mümkün olmadigi icin tam sonuc alinamiyor.Kullanilan malzemeye/yönteme göre sorun büyük ölcüde azaltilabilinir.

iyide altında 50 cm alçaltılmış tavan yani alçıpan yada asma tavan ve yalıtım malzemesi varsa nasıl geliyorki ses?

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
o kolay hocam kapı mecbur kesiliyor?
biraz acemelik oldu bu ev benim için :)
ilk defa aldığım bişey bidahaki nasip olursa gideceğim ev boşken de olsa bir kaç gün oturacağım, ses nasıl, duvarlar nasıl, tesisat nasıl vs vs :)
bu daireyi aldım 3 hafta oturma odası ve mutfak hariç elektiriksiz oturdum, sorunu bulamadılar yeni hat çektiler. bulaşık makinesi sıcak sudan alınmış, kombi ters bağlanmış, duşakabin su akıtıyordu, pimapen yanmışdı değiştirilmesi 1 ay buldu, balkon kapısı kelebek camı 3 gün sonra geldi. boyayı beğenmedim tekrar boyattırdım.
duşakabini 3 defa çözemediler ben yaptım. pimapen yanığı için komple kapıyı söktüm başka daire ile değiştirdim. bulaşık makinesini 3 ay sonra fark edebildim kendim yaptırdım.
bidahakine her şeyi kontrol edip öyle alacağım :)

hosbulduk Çevrimdışı

hosbulduk 

TFC Team
9 Kas 2018
3,721
iyide altında 50 cm alçaltılmış tavan yani alçıpan yada asma tavan ve yalıtım malzemesi varsa nasıl geliyorki ses?
Problem yan duvarlarda hocam, alt kat ile üst kat arasinda kablo ,su borusu veya pis su borusu bosluklari insaat sirasinda izolasyon iyi yapilmadiysa sesi iletiyor.Benim üst katla olan problemim daha kötüydü,saat 22.00 den sonra sanki bana misafir gelmisler ayni odada konusuyorlar gibi duyuluyordu sesler.Üst katin banyosunu komple yenileyince sorunum cözüldü.

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
biraz acemelik oldu bu ev benim için :)
ilk defa aldığım bişey bidahaki nasip olursa gideceğim ev boşken de olsa bir kaç gün oturacağım, ses nasıl, duvarlar nasıl, tesisat nasıl vs vs :)
bu daireyi aldım 3 hafta oturma odası ve mutfak hariç elektiriksiz oturdum, sorunu bulamadılar yeni hat çektiler. bulaşık makinesi sıcak sudan alınmış, kombi ters bağlanmış, duşakabin su akıtıyordu, pimapen yanmışdı değiştirilmesi 1 ay buldu, balkon kapısı kelebek camı 3 gün sonra geldi. boyayı beğenmedim tekrar boyattırdım.
duşakabini 3 defa çözemediler ben yaptım. pimapen yanığı için komple kapıyı söktüm başka daire ile değiştirdim. bulaşık makinesini 3 ay sonra fark edebildim kendim yaptırdım.
bidahakine her şeyi kontrol edip öyle alacağım :)
inanır mısım birçoğunun benzerini bende yaşadım hatta müteahhite hakarete varan söylemlerim oldu adamlar nasıl bir alıştıysa telefonla konuştuğu kulağından girdi ,diğer kulağından çıktı laflar sanırsam.Hiç oralı olmadı hallederiz , yaparız tamam tamam ☺️? ev almak zorlu süreç cephesi, manzarası,ısısı, rengi dekoru derken hiç birimiz taşıyıcı sistemi, izalasyonu sorgulamıyor malasef hocam ☹️

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Problem yan duvarlarda hocam, alt kat ile üst kat arasinda kablo ,su borusu veya pis su borusu bosluklari insaat sirasinda izolasyon iyi yapilmadiysa sesi iletiyor.Benim üst katla olan problemim daha kötüydü,saat 22.00 den sonra sanki bana misafir gelmisler ayni odada konusuyorlar gibi duyuluyordu sesler.Üst katin banyosunu komple yenileyince sorunum cözüldü.
yani öylede hocam ama bana göre ortadan geliyor sesler.Elbet kolonlar , borular ses taşıyor ama önemli derecede bence tavandan duyuluyor.Ayrıca parke altı yalıtım süpürge liklere kadar çıkartılıyor haliyle zeminle duvarlar bir nebze izole ediliyor.Tamamen sesin kesilmesi için ise sanırsam alttan tavandan yalıtım+asma tavan+içerden duvarlar tavanla arası 5 cm kırılıp köpük vs. doldurulması gerekir heralde.

Geri
Üst Alt