Apartman Sorunları

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
biraz acemelik oldu bu ev benim için :)
ilk defa aldığım bişey bidahaki nasip olursa gideceğim ev boşken de olsa bir kaç gün oturacağım, ses nasıl, duvarlar nasıl, tesisat nasıl vs vs :)
bu daireyi aldım 3 hafta oturma odası ve mutfak hariç elektiriksiz oturdum, sorunu bulamadılar yeni hat çektiler. bulaşık makinesi sıcak sudan alınmış, kombi ters bağlanmış, duşakabin su akıtıyordu, pimapen yanmışdı değiştirilmesi 1 ay buldu, balkon kapısı kelebek camı 3 gün sonra geldi. boyayı beğenmedim tekrar boyattırdım.
duşakabini 3 defa çözemediler ben yaptım. pimapen yanığı için komple kapıyı söktüm başka daire ile değiştirdim. bulaşık makinesini 3 ay sonra fark edebildim kendim yaptırdım.
bidahakine her şeyi kontrol edip öyle alacağım :)

Film senaryosu gibi maşallah. Evi keşke sen yapsaydın. :hihi

hosbulduk Çevrimdışı

hosbulduk 

TFC Team
9 Kas 2018
3,721
parke altı yalıtım süpürge liklere kadar çıkartılıyor haliyle zeminle duvarlar bir nebze izole ediliyor
Yer fayanslarinda da yan duvarlarla birlestigi yerlere silikon doldurulur dolgu derzi yerine,sesi yan duvarlarla binaya iletmesin diye.Ama bu tip önlemin daha cok fayans üzerinde veya parke üzerinde olusan ses icin direkt etkisi vardir.Ortam ici olusan ses problemi icin tam anlamiyla ses yalitimi biraz zor maalesef.

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Yer fayanslarinda da yan duvarlarla birlestigi yerlere silikon doldurulur dolgu derzi yerine,sesi yan duvarlarla binaya iletmesin diye.Ama bu tip önlemin daha cok fayans üzerinde veya parke üzerinde olusan ses icin direkt etkisi vardir.Ortam ici olusan ses problemi icin tam anlamiyla ses yalitimi biraz zor maalesef.

şahsen bana yürüme, düşürme sesi gelmesin , konuşma tv sesi de rahatsız etmeyecek şekilde duyulsada olur.Zaten gece rahatsızlık verecek olan komşuya yapacak birşey yok.☹️

A Çevrimdışı

A.Bozoğlu 

Süper Üye
25 Eki 2017
626
Adem abi çok ince bir konuya değinmiş, malesef bende üst kattaki komşudan hiç memnun değilim. Bina yapisindanda kaynaklanıyor ama insanda düşünce olmalı, bam güm, sanki bilinçli yapılıyor gibi artık onlar yaptıkça alltan dürtüyoruz (Hayvanlar dürtülür, insanlar değil derler ama) bazen ses kesiliyor bazen hiç oralı olmuyorlar. Alttan dürtmekten tavanda iz çıktı artık.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,817
Benim yan komşu karı,koca öğretmenler. 3 Yıl olacak bayanın sesini hiç duymadım ama adam carcarcar hiç duymuyor.
Hayır kimle konuşuyor onuda merak ediyorum tek onun sesi geliyor :haha

Gecen gün benim ufaklık ortak duvara oyuncak attı. Bir baktım karşı taraftan duvara yumrukla vuruluyor.

(Anında Testestoren patlaması yaşadım.) Dayandım kapılarına hayırdır komşum duvara neden vurdum dedim. Geri Vites benim oğlan vurdu.

dedim mesaj mı vermeye çalışıyorsunuz. Yok dedi olurmu öyle şey.

Buarada 16 aydır Yöneticilik yapıyorum.

TEKNOwest Çevrimdışı
23 Eyl 2018
10,455
50
yani hocam malzemeler kalınlıktan çok yoğunluk düzeyleri ve iletken özellik göstermeyen malzemeler.Bana 30 m2 si 1000 tl gibi maliyeti olacak .Ayrıca üniversitemiz radyo istasyonu açıyor rektörlük yanındaki binada bölme yaptılar o sırada epey incelemedim konuştum işe yaramasaydı yapmazdık dediler?

Sinema salonlarından pay biçin hocam içeride lumbür lumbür dışarıda hiç birşey duyulmuyor yada az duyuluyor.

Firmanın biri mantığını epey sade ve güzel anlattı.

1) Gürültü ses dalgalarından oluştuğu için gürültü kaynağından sömürülmesi gerekiyor dedi.

2) Özellikle parke altı yalıtımda parke ve üstünde oluşan yürüme sesi,ortam sesinin zemine iletilmesi önlenmesi engellenmesi gerekiyor bunun içinde yüksek yoğunluklu malzeme en iyi çözüm diyorlar.
bende 10mm olanından döşettim alt kattan gelen konuşma sesleri baya kesildi.

TEKNOwest Çevrimdışı
23 Eyl 2018
10,455
50
alt katım ile ortak yaşıyordum gittiler de rahatladım, solum bulgarcı ayda 1 geliyor :)
sağım emekli hoca sıkıntı yok, üs katım çok efendi insanlar.
ama üstüm altım sağım solum banyo yapsın o foşurtulu borulardan geçen ses yüzünden kendi banyoma bakıyorum su mu patladı diye,
tavanım köpük ne avize asılıyor ne bişey, o nedenle ses daha çok dağılıyor.
duvarlar alçı yandakiler le yan yana oturuyorz bazen :) hangi kanalı izliyorlar söyleyebilirim :hihi
ben banyo yatak odası ve çocuk odasını resimdeki gibi dekoratif köpük yaptırdım ısı ve ses yalıtımına büyük faydası oldu

banyo.jpg

B Çevrimdışı

baran5454 

Süper Üye
14 Kas 2019
559
biraz acemelik oldu bu ev benim için :)
ilk defa aldığım bişey bidahaki nasip olursa gideceğim ev boşken de olsa bir kaç gün oturacağım, ses nasıl, duvarlar nasıl, tesisat nasıl vs vs :)
bu daireyi aldım 3 hafta oturma odası ve mutfak hariç elektiriksiz oturdum, sorunu bulamadılar yeni hat çektiler. bulaşık makinesi sıcak sudan alınmış, kombi ters bağlanmış, duşakabin su akıtıyordu, pimapen yanmışdı değiştirilmesi 1 ay buldu, balkon kapısı kelebek camı 3 gün sonra geldi. boyayı beğenmedim tekrar boyattırdım.
duşakabini 3 defa çözemediler ben yaptım. pimapen yanığı için komple kapıyı söktüm başka daire ile değiştirdim. bulaşık makinesini 3 ay sonra fark edebildim kendim yaptırdım.
bidahakine her şeyi kontrol edip öyle alacağım :)

Ev almaktan soğudum hocam. Allah kolaylık versin :)

Muhammet Sarıçam Çevrimdışı

Muhammet Sarıçam 

Süper Üye
20 May 2018
751
34
Aynı mevzunun Karadeniz versiyonu var bizde ? Malesef bizdeki olay şehirde arsası olup apartman katına çıkan değil, üç kuruş para biriktirip daire alan yada bir gaflete kapılıp şehirde yaşamaya karar veren köyden inenlerle dolu. Sakın ola yanlış anlaşılmasın. Bizim de köyümüz var, köyde evimiz var. Fakat uzunca bir zamandır şehirde yaşıyoruz.

Birde şöyle bir durum var.. Her zaman söylerim; bir apartman ne kadar yeni, insan kalitesi o kadar yüksektir!
Yaşım 30; ben doğduğum yıl rahmetli dedem şehirden sıfır daire almış annem babam hala o dairede yaşıyor. O zamanki komşularımızdan biri savcı imiş.. Fakat gelin görün ki şuanki komşular bahsettiğim tipte nezaketten yoksun, bina kurallarından bihaber insanlar. Aidat ödemeyeni mi dersin, apartmana yapılan tadilat ücretlerine ortak olmak istemeyeni mi... Uzar gider bu mevzu.
Aslında herşeyin başında eğitim yatıyor. Cem Yılmaz’ın dediği gibi “Eğitim şart“ ?

Berat Kandiliniz mübarek olsun. Hayırlı geceler ✋?

Geri
Üst Alt