Bizim evde de ses bazen geliyor ,eğer çok yüksek sesle konuşulursa mutlaka duyuyoruz ,Gaziemirde emlak konutlarındayız,sağ-orta-sol daireler var apartmanda biz orta binadayız ,sağ ve sol dairelerle ilişkimiz yok ,dışarıdayız yani.şu madalya kürsüsü gibi düşünün ,biz birinci gelen kürsü gibiyiz
Ama dediğim gibi sesi ancak çok yüksek volumde konuşulursa duyuyoruz,ki bu da aile kavgası demek zaten
Bu konuda çok şanslıyız ,bazen şansımızı üsttümüze yeni kracı gelirse ve kiracının küçük çocuğu varsa o bozuyor,hani zıplaya zıplaya koşar ya sıpalar
Evler içerden yalıtımlı orjinalinde öyle ,buna rağmen dışardan yalıtım yaptıracağız (ne hikmetse).Bizim apartmanda genelde öğretmenler oturur bir de polisler ,emekliler çoğunlukta ben dahil
Gerçekten çok şanslıyız gürültü konusunda,3 yıl yöneticisi oldum ,her sene "lütfen alattin bey" diyorlar ama bıktım artık,aidatını geç yatıran oluyor ama mutlaka yatırırlar,"abi inan unuttum" diyen daha olmadı,su saati ortak ,bu konuda emekli polis benimle epey uğraştı "seni mahkemeye vereceğim,bizden fazla para alıyorsun"dediğinde izsuya gittim ve aslında normalden az su parası topladığım ortaya çıktı,izsu formülüne ve yasal olarak bu formüle göre topladığımda bizim emekli polisin ayda ortalama 30 tl verdiği para birden 55 tl çıkınca beni evine çağırdı gitmedim,Apt. görevlisine "söyle o bana gelsin,burası cibali polis karakolu değil" dedim,geldi ,adamı konuşturmadan" doğru git mahkemeye ver" dedim ve evimden kibarca kovaladım,ben kazandım yani
tabii ben dahil hepimizin su parası yüksekten ödendi , halbuki 1tl fark yazmıştım,1 tlye kıyamet kopmuştu ,ama 15-20 tlye kimse sesini çıkartamadı,herkes kuzu kuzu ödedi.
Bir de kapıcı olayı olmuştu ,abimizi emekli ettim ,bankadan imzalı "ikramiyemi aldım" yazısıyla ,ve "emekliliğin onaylanmadan kimseye alış-veriş yapma" diyerek helalleştik,çünkü aynı kişiyle çalışmaya devam etme kararı almıştık topluca,apartmandan taşınmasını istememiştim bende,bizi 20 yıldır tanıyordu çünkü .
Tabii bu kişi evine ekmek alıyor,pazara gidiyor ya ,yine aynı emekli polis kişisi bu sefer "emekliyi kaçak çalıştırıyorsun ,seni sskya şikayet edeceğim" diyerek üzerime gelmeye başlayınca ,doğru SGK kurumuna gittim ve hakkımda şikayet dilekçesi verdim vede müfettiş iistedim.Tüm olayları da anlatım,müdüre hanım yanımda araştırdı "bu kişinin bağkurunda sıkıntı çıkmış,emekliliği kabul edilmemiş daha" dedi ve dilekçeyi masasına koyup "bekletiyorum,eğrer emekliliği kabul edilsin ve siz işe almazsanız apartmanınıza yüklü bir ceza gelecektir" dedi,(yönetici olduğumu ispat için karar defteriyle gittim tabii),yine şans mıdır nedir 2 gün sonra emekliliği kabul edildi ,hemen internetten işe giriş bildirgesini doldurup çıktı aldım ve imzalatıp müdüre hanıma gittim gösterdim ,o da dilekçemi yırtarak bana verdi ve "söyleyin sizi şikayet etsinler""dedi
Tabii bütün olanlardan sonra emekli polis kişisi apartmandan taşınmak zorunda kaldı,yıllar sonra yaptıklarından dolayı benden özür diledi ,kabul ettim özrünü.
Apartmanımızda tek olay budur, o da bana denk geldi ,28 daire var bu arada,Apt.görevlimiz maalesef kanserden vefat etti ,o günden beri kapıcımız yok,su paraları benim yaptığım gibi çizelgeyle toplanıyor 6 yıldır,umarım nazar değmez (bir olay daha olmadan bitti tabii yakında,hatta bir süre watsap girmedim hiç ,o olayda da kişi gelip elimi öptü ve özür diledi)