Adem Helvacı
Süper Üye
- 17 Şub 2017
- 24,294
- 51
Umarım sadece o kadarıdırhangi kanalı izliyorlar söyleyebilirim
Malum günümüz koşulları gereği apartmanlarda yaşıyoruz ancak bulunduğum bölge itibari ile geçmişleri hep tek katlı bahçeli kendi evlerinde yaşamış, yıllar sonra arsalarını satarak 3 katlı bina diktirip bir dair alıp kalan daireleri kiraya veren insanlar yoğun (Yoğun kelimesi hafif kalır)
İşte bu insanlarla yaşamak nedir öğrenmek istemezsiniz
Binalarda izolasyon, yok, mahremiyet yok, saygı yok, anlayış yok.
Yokoğluyok yani
alt katım ile ortak yaşıyordum gittiler de rahatladım, solum bulgarcı ayda 1 geliyor
sağım emekli hoca sıkıntı yok, üs katım çok efendi insanlar.
ama üstüm altım sağım solum banyo yapsın o foşurtulu borulardan geçen ses yüzünden kendi banyoma bakıyorum su mu patladı diye,
tavanım köpük ne avize asılıyor ne bişey, o nedenle ses daha çok dağılıyor.
duvarlar alçı yandakiler le yan yana oturuyorz bazen hangi kanalı izliyorlar söyleyebilirim
Malum günümüz koşulları gereği apartmanlarda yaşıyoruz ancak bulunduğum bölge itibari ile geçmişleri hep tek katlı bahçeli kendi evlerinde yaşamış, yıllar sonra arsalarını satarak 3 katlı bina diktirip bir dair alıp kalan daireleri kiraya veren insanlar yoğun (Yoğun kelimesi hafif kalır)
Yokoğluyok yani
allah allah, acaba gerçekten işe yarıyor mu ?dh ta bir haftadır bu konu konuşuyor du hocam.Malum sorundan bende rahatsızım bereket bu seneki çocuklar efendiler biraz.Yatak odamızın üstündeki de gitti bu sene çok durmadı sanırsam sınavlara geldi tek.Bende yaza kararlıyım ev sahibi beni kırmaz , parke altı izalasyon yapacağım hatta bunu konuşuyorduk isterseniz kalıcı bir konu açarak bilgilenelim.Ben epey firma ile görüştüm parke altı döşeme için belirli malzemeler tavsiye ettiler.Benim evin yarısı teras olduğu için sadece yatak odasını üstüne yaptıracağım belki ileride çocuk odası üstüne.Birde 5 sene oldu üst kata çıkmışken fayans aralarını tazelerim.Önceki komşular ile aramız çok iyidi gürültüde yapsalar aramız iyi olduğu için dert etmiyorduk.
Tabi her kişi benim gibi şanslı değil şuan kimisi tavandan yalıtım ,kimisi de duvardan yalıtım araştırıyor.Firmalar epey para istiyor kendi yapabilen ise bayağı ucuza getirir.Ben parke altı olacağı için kendim yapacağım.Şimdilik bulduğun etkili malzemeler bunlar...
n11.com'dan Laminat Parke Altı Kapron Şilte Levha 5 mm (50 m2) seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Ses Yalıtım / Akustik / İzolasyon Süngeri 60 dns Rebounded Bondex 9,00 TL yerine 8,55 TL
Ses Yalıtım Bariyeri 2.5 Mm 44,00 TL yerine 29,90 TL
n11.com'dan LAMİNANT PARKE ALTI 5MM ISI VE SES YALITIMI KABRON seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!
n11.com'dan Mantar Şilte 2 mm x 1000 mm x 10 mt seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!
zaten iyiki müteahhit ten aldım diyorum bazen alırken zaten ekstra mutfak dolabı, portmantosu, vs.şimdide musluklar bozulmaya çalıştı geçen değiştireyşm dedim gece 1 kadar uğraştım .Bu kadar adi mal kullanan müteahhit leri Allah bildiği gibi yapsın .
bu kadar çok katılamazdım bir ifadeye. iyi anlatmışsınız. müstakilden apartmana çıkanın alt katında oturanlarda ermiş sabrı bile çatlar bir gün.Malum günümüz koşulları gereği apartmanlarda yaşıyoruz ancak bulunduğum bölge itibari ile geçmişleri hep tek katlı bahçeli kendi evlerinde yaşamış, yıllar sonra arsalarını satarak 3 katlı bina diktirip bir dair alıp kalan daireleri kiraya veren insanlar yoğun (Yoğun kelimesi hafif kalır)
Yokoğluyok yani
allah allah, acaba gerçekten işe yarıyor mu ?
5mm lik bir şey bu kadar faydalı olacağını sanmıyorum, zaten laminant altına bi şilte atıyorlar ama yalıtımlı değil sanırım
bende onu demek istedimO 5mm olandan bizim bina da mevcut hiç bir işe yaramıyor yada bizdeki çakma bisey
Ben her türlüsünü denedim.Gercek anlamda ise yaramiyor. Topuklu ayakkabi veya sert terliklerle yüründügü zaman veya yere esyalarin düsdügünde ki seslerini bir nebze azaltiyor.Ses zaten yan duvarlardan da bir sekilde bütün binaya dagiliyor .Ses yalitimi insaat yapilirken dikkat edilmesi gereken bir olay, sonradan yapilan yalitim cogunlukla istenilen sonucu vermedigi icin harcanan para karsiligini bulmuyor.allah allah, acaba gerçekten işe yarıyor mu ?