Airfel LTNX35UB dış ünite kompresör sesi

B Çevrimdışı

BiG BaNG

Yeni Üye
29 Ara 2021
3
29
Bu klimanın 18.000 btu olanı bizde var. Yazın sürekli kullandık ses seda yoktu, hayran kaldık. Ama havalar soğuyunca dış ünitesi videodaki gibi ses yapıyor. Sinir olduk. Ama bu ses sürekli olmuyor. Servisi çağırdık, şansa ses filan yapmadı. Servis, aynı sesi yaparsa videoya çekin dedi. Konuyu merakla takip edeceğim.

Pitbull Çevrimdışı

Pitbull 

Süper Üye
6 Tem 2020
1,124
43
Bugün gelip cihazın terazide olmadığını farkettiler. Cihaz kompresöre doğru yatıkmış 50 lik konsolları çıkarıp 40 lık taktılar teraziye koydular. 10 dk vakum yapıp cihazın montajını bitirdiler. Sorun devam ederse arayın dediler. Ancak bu ses dış ünitenin arkasından serpantin ile kasa arasına köpük koyduğumda kayboldu gibi. B BiG BaNG. Sizde aynı şekilde serpantin ile kasa arasına bir malzeme koyarsanız (önce eliniz ile deneyerek hangi taraftan ses geliyor ise) sesi kesersiniz diye düşünüyorum.

Pitbull Çevrimdışı

Pitbull 

Süper Üye
6 Tem 2020
1,124
43
Yok ses kesilmiyor. Dönüp dolaşıp voltaja bağlayacaklar kesinlikle. Bir ihtimalde düşünüyorum cihaz 4 aydır terazisiz çalıştı kompresöre doğru yatık. Acaba bu ses kompresör içerisindeki pistonun veya dönen bir parçanın balansının bozulması sonucu olabilir mi? Ancak motor inverter içeride mıknatıs yardımıyla dönüyor diye biliyorum.

Adem Helvacı Adem Helvacı Müsaitseniz mideayı 30 a alıp 5 dk sonra dış ünitenin sesini çekmeniz mümkün mü? Kağıt üstünde onun dış ünite ses desibeli Airfelden daha fazla.

Son düzenleme:
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Yok ses kesilmiyor. Dönüp dolaşıp voltaja bağlayacaklar kesinlikle. Bir ihtimalde düşünüyorum cihaz 4 aydır terazisiz çalıştı kompresöre doğru yatık. Acaba bu ses kompresör içerisindeki pistonun veya dönen bir parçanın balansının bozulması sonucu olabilir mi? Ancak motor inverter içeride mıknatıs yardımıyla dönüyor diye biliyorum.

Adem Helvacı Adem Helvacı Müsaitseniz mideayı 30 a alıp 5 dk sonra dış ünitenin sesini çekmeniz mümkün mü? Kağıt üstünde onun dış ünite ses desibeli Airfelden daha fazla.

Ben bunu sizin için çekmip yayınlamıştım sanki? Yoksa çektim de yayınlamadım mı acaba?
Bir kontrol edeyim, yok ise yine çekerim zaten başka bir test uygulamak için bekletiyordum.

Pitbull Çevrimdışı

Pitbull 

Süper Üye
6 Tem 2020
1,124
43
Kağıt üstünde Midea airfelden daha sesli çalıştığı yaziyor. Midea prime 30 a ayarlı 5 dk çalıştıkdan sonra bir dış ünite sesi 10 saniye kadar yeterli. Klimayı değiştiricem boşuna değiştirmiş olmak istemiyorum. Adem Helvacı Adem Helvacı Sizide zahmete sokuyorum?

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Ben benimkini sormuyorum ki. Adem abinin test ettiği Midea prime mı soruyorum.
kompresör kalitesi çok fark ediyor kimisi dışarıya fazla ses iletmiyor izalasyonu iyi oluyor galiba malzeme kalitesi önemli

Pitbull Çevrimdışı

Pitbull 

Süper Üye
6 Tem 2020
1,124
43
kompresör kalitesi çok fark ediyor kimisi dışarıya fazla ses iletmiyor izalasyonu iyi oluyor galiba malzeme kalitesi önemli
Üretici aynı kagıt üstünde bile her şeyi aynı ama herhalde kompresör farklı. Bende ki traktör versiyonu.

Daha önce farklı bir konuda Adem hocam bu marka kompresörler hakkında detaylı bilgi vermiş. Benim airfele yapabileceğim bir şey yok sanırım.
Screenshot_20220107-005128.jpg

Isıyı daha iyi algılasın diye iç ünitenin içerisinde bulunan ısı probunun şeffaf kılıfını biraz kestim. Faydası olur mu bilmiyorum. O şeffafı daha çok kessem daha da iyi algılar mı acaba?

IMG_20220107_012503.jpg

Son düzenleme:
Pitbull Çevrimdışı

Pitbull 

Süper Üye
6 Tem 2020
1,124
43
Adem Helvacı Adem Helvacı Daikin bugün aradı değişimi onayladıklarını belirttiler. Sadece dış ünite değişimi olacak. Konsolun 40 lık ile 50 lik olmasının bir zarar veya faydası olur mu? Şuan 40 lık konsolda duvar ile dış ünitenin arkası arasında 10 cm lik bir mesafe var.

Geri
Üst Alt