Adem Helvacı
Süper Üye
- 17 Şub 2017
- 24,294
- 51
Yani normali zaten 9-12 için 40 lık, 18-24 için 50 lik konsol kullanmaktır.Adem Helvacı Daikin bugün aradı değişimi onayladıklarını belirttiler. Sadece dış ünite değişimi olacak. Konsolun 40 lık ile 50 lik olmasının bir zarar veya faydası olur mu? Şuan 40 lık konsolda duvar ile dış ünitenin arkası arasında 10 cm lik bir mesafe var.
Ortam koşullarına veya duruma göre hareket eden bazı işletmeler 9-12 ürünlere dahi 50 lik konsol kullanıyor.
Mesela benim 12 lik Midea da 50 lik konsola monteli zira benim talebim üzerine bu dış ünite yazın cehenneminde güneş havada olduğu sürece o güneşe maruz kalacak şekilde bir noktada monteli, yani 50 lik konsol ile montaj yapıldığı için biraz daha önce durabiliyor ve arkada daha yoğun hava aralığı kalabiliyor, buna rağmen ben dış üniteyi yine de 40 lık konsol ile monte edilen Olefini klima ile aynı hizada tutuyorum yani ayrıcalık tanımadım. Netice itibariyle ''olursa daha iyi olur, olmazsa zararı yok'' diyebilirim
Sadece dış ünite değişimi olması bana bu gibi durumlarda makul geliyor zira evin içinde uğraşmalarına ve sök tak battı çıktı sorunları ortadan kalkmış oluyor.