teraspy
TFC Team
- 26 Kas 2018
- 23,124
- 65
Yaklaşık 40 gündür savunması istendi aşamasında.Tüketici hakem heyetine göre savunması istendi süresi 30 gün diye biliyorum.Azami süreyi aşmaları ve bu kadar bekletilmem normal mi?

Yaklaşık 40 gündür savunması istendi aşamasında.Tüketici hakem heyetine göre savunması istendi süresi 30 gün diye biliyorum.Azami süreyi aşmaları ve bu kadar bekletilmem normal mi?
Alo abim ve M Mühendis52 selamlar.Adem Helvacı ,ne dersin
![]()
Alo abim ve M Mühendis52 selamlar.
Savunması gelmeyenler diye ayrı bir prosedür var ve bunun bir süresi var, O süre ise kesinlikle 40 gün olmaması lazım lakin yarın heyetimizin raportörlerinden kesin yani yönetmelikte geçen beklenebilecek azami süreyi sorup öğrenirim sizler için.
Şuradan hatırlıyorum, bizler dosyaları tanzim ve tasnif ederken SG Bİ vs gibi kodlara bakarız bunlar Savunması Geldi, Belge İade vs diye geçer, işte savunması gelmeyenlerin de ayrıldığı yer var o da adreste bulunmamaları nedeniyle posta iade evrakları ve tebliğ edilmesine rağmen savunma vermeyenler.
İkisinin de resmi süresini öğrenirim sizler için.
Başka heyete giderseniz dosyanız mükerrere düşer ret yersiniz direkt.Şikayeti yaparkenki verilen hakem heyetine gittim fakat kapalıydı, telefon numaralarını da denedim fakat açmadılar. Hocam 50 gün oldu hala aynı, başka hakem heyetine gidicem ama gittiğimde lehime sonuç elde edebilmek için ne yapabilirim?
Başka heyete giderseniz dosyanız mükerrere düşer ret yersiniz direkt.
E devlet'e baktın mı?Hocam ne yapmam lazım ozaman? Durumu öğrenemiyorum, bulunduğum ilçede verilen adresteki bina kapalı yani aktif bir şekilde kullanılmıyor. İlçede farklı bir adreste tüketici hakem heyeti binası var. Heyete gitmeden ne olduğunu nasıl öğrenicem?
E devlet'e baktın mı?
Dosya numaranı bana mail olarak yolla, başka heyetlerin dosyalarını biz görebiliyormuyuz bilmiyorum ama yarın yine gideceğim sorarım senin için.Hocam ne yapmam lazım ozaman? Durumu öğrenemiyorum, bulunduğum ilçede verilen adresteki bina kapalı yani aktif bir şekilde kullanılmıyor. İlçede farklı bir adreste tüketici hakem heyeti binası var. Heyete gitmeden ne olduğunu nasıl öğrenicem?
Dosya numaranı bana mail olarak yolla, başka heyetlerin dosyalarını biz görebiliyormuyuz bilmiyorum ama yarın yine gideceğim sorarım senin için.
admin@tavsiyeforumu.com
Sizin talebiniz neydi?Bu sabah bilirkişi eve geldi cihazı inceledi,anakart sıvı temasının olmadığını ve beni haklı bulduğunu söyledi harddisk değişim talebi olarak kağıta not aldı.Eğer ücretsiz onarım olursa servise nasıl güvenerek göndericem?
Adem Helvacı abi kusura bakma defalarca rahatsız ettim sana zahmet bi bakabilir misin? Bundan sonrasında ne yapmam gerek?
Sizin talebiniz neydi?