Önceki kullandığım TV yine vestel üretimi JVC 50VU73T idi. MB130 anakart olması lazım. Sonrasında 55u9500 Vestel aldım MB230. Ben TVyi çoğu zaman TV olarak kullanmıyorum, hatta smart özelliklerini(Bu TVlerin pek smart tarafı da yok açıkçası) de kullanmıyorum o açıdan değerlendirmem herkese hitap etmeyebilir. Bilgisayara bağlı olarak bir monitör gibi kullanıyorum. 4K HDR filmler izlemek, görsel tarafı sağlam bilgisayar oyunları, youtube videoları izlemek için kullanıyorum. Bir de optik çıkıştan bağladığım Z5500 ses sistemim var. Eski MB130 JVC TVyi satmadan yeni Vestel MB230 IPS ekranlı TV ile yanyana koydum, şunu gönül rahatlığıyla söylüyorum yeni olan çok daha güzel görüntü vermekte. Tabi ki 55U9500 de öyle ahım şahım bi TV değil. Özellikle siyah görüntülerde sıvıyor, kare kare köyü bir görüntü. ilk versiyon yazılımlarda durum daha da kötüydü, siyahların içinde sürekli karıncalanma gibi beyza ışıklar patlıyordu, bunlara rağmen eski MB130 kartlı JVC TVimden bariz daha iyi görüntü vermekte. Sebebi belki anakart değil, yazılım ya da paneldir, orasını bilemem. Kullandığım TVleri hep güncel yazılımı ile kullandım.