Domestos
Süper Üye
- 3 Tem 2018
- 4,206
- 51
Domestos, usta
demişken istanbulda nasıl yapılır anlatman mümkünmü,pazarda yeşil olmamış zeytin satılıyor onu alıp ne yaacağız sonra..?
Çok yapacaksan, atıyorum 30/40 kilo kadar;
Yeşil zeytini bıçakla iki üç yerinden çizeceksin veya sert bir cisimle kıracaksın, ben çiziyorum... Bütün zeytinleri kaplara doldurup her bir kilo zeytine bir su bardağı iri tuz ve az biraz limon tuzu ekliyorsun ve serin ve güneş görmeyen bir yere bırakıyorsun... Bir iki ay sonra veya tadına baktığında yenilebilir seviyeye geldiğinde, yiyeceğin kadar miktarı alıp suyunu değiştirip yemeye başlıyorsun...
* * *
Az yapacaksan yani; 3-5 kilo zeytin yapacaksan yine çiziyorsun veya kırıyorsun zeytinleri, kaba su ile koyuyorsun (tuz koymuyorsun) iki üç günde bir suyunu değiştiriyorsun, tatlanana kadar bu işleme devam ediyorsun, yenilebilecek kıvama geldiğinde (10-15 günde oluyor) her bir kilo zeytine yine bir bardak iri tuz koyuyorsun ve tuzu damak tadına gelinceye kadar bekletip yemeye başlıyorsun.
Kolay gelsin, afiyet olsun.