slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
16 lık flash ile denedim az önce
elimde 1 adet de 32 lik var
başka da flash belleğim yok
3 dosyayı da mı atmalıyım flashın içine yoksa sadece birini mi onu anlayamadım

Boot sektörü MBR olmalı. Active Partition tanımlanmalı
Bu 2 yazdığınızı hiç anlamadım ama kontrol edeyim googlayıp

Biçimlendiripi tekrar attım 3 dosyayı flasha
Yeniden denedim
Şuan oluyor gibi
Hızlı yanıp sönme reaksiyonu aldım en azından
Bakalım merakla bekliyorum
Neticeyi yazacağım

3 kez denedim aynı işlemi ama olmuyor.
Kırmızı hızlı hızlı yanıp sönüyor 2 dakika kadar.
Sonra sanırım tv kapatp açıyor kendisini.
Sonuç aynı oluyor.
Işık yanıp sönüyor yavaş yavaş ama görüntü yada ses gelmiyor.
Yani eskisi gibi oluyor
Herşey tamamlandığında standby yanık mı kalıyor tamamen sönüyor mu?

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
bende standby kırmızı ışığı sabit kaldı yardım edebilir misiniz suanda cihaz usblere tepki vermiyor. bir onceki sayfada cihaz bilgilerini paylaştım yardımcı olabilir misiniz ?
Arşivimizde dump yazılımlar mevcut değil. By_Trol By_Trol ustamızın giriş yapmasını bekleyin. Mevcut ise kendisi paylaşacaktır. Kırmızı ışık sabit olduğu için USB' den yükleme yapılamadığını sizde biliyorsunuz.

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Hızlı hızlı yanıp sönmeler bittikten sonra 5 6 saniye normal yanıp sönüyor kırmızı ışık
En sonunda tamamen sönüyor öylece kalıyor eskisi gibi tepkiler veriyor
Bu yüzden arızayı net tanımlayın diyoruz. Standby sönük kalıyorsa TV açık demektir. Ekrana çok yakından telefon flaşı tutun. Sinyal yok v.b. yazı göreceksiniz. Bilgilendirin.

D Çevrimdışı

delicevat0

Yeni Üye
13 Nis 2024
8
37
Bu yüzden arızayı net tanımlayın diyoruz. Standby sönük kalıyorsa TV açık demektir. Ekrana çok yakından telefon flaşı tutun. Sinyal yok v.b. yazı göreceksiniz. Bilgilendirin.
Kesinlikle sönükken çalışıyor televizyon ben de onu hatırlamaya çalışıyodum önceki kullanımlarından. yalnız buraya yazmadan önceki sorunuma geri dönüyor işte yazılımdan sonra.
Arızayı net tanımlayacak olursak şöyle ki;
Normal çalışırken tv bi kaç farklı odada yayın kontrolü için yer değişikliği yaptığım sırada tv yi kapatmadan fişten çekmekten kaynaklı olsa gerek yeni taktığım yerde fişe takınca ışık yanıp sönüyor sonra ise ışık yanmıyor(yani tv açılıyor), ekrana görüntü gelmiyor (arkasındaki deliklerden içeri baktığımda ekran beyaz ledleri yanıyor), kumandadan ise sadece açma-kapama tuşu çalışıyor, diğer hiç bir tuş çalışmıyor sorunu ile geldim ben
Ekrana çok yakından flash ışığı tuttum hiç bir yazı göremedim, zira sinyal yok vs. gibi bir yazı olsa kumandadan herhangi bir tuşa bastığımda standby ışığı basma süresince yanıp sönmeli sanki?
Kumandaya tepkisiz tv şuan ekrana elektrik gelmesine rağmen yayın gelmiyor, kapkara değil yani ekran fişten çekildiğinde olduğu gibi değil. gri ekran

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Kesinlikle sönükken çalışıyor televizyon ben de onu hatırlamaya çalışıyodum önceki kullanımlarından. yalnız buraya yazmadan önceki sorunuma geri dönüyor işte yazılımdan sonra.
Arızayı net tanımlayacak olursak şöyle ki;
Normal çalışırken tv bi kaç farklı odada yayın kontrolü için yer değişikliği yaptığım sırada tv yi kapatmadan fişten çekmekten kaynaklı olsa gerek yeni taktığım yerde fişe takınca ışık yanıp sönüyor sonra ise ışık yanmıyor(yani tv açılıyor), ekrana görüntü gelmiyor (arkasındaki deliklerden içeri baktığımda ekran beyaz ledleri yanıyor), kumandadan ise sadece açma-kapama tuşu çalışıyor, diğer hiç bir tuş çalışmıyor sorunu ile geldim ben
Ekrana çok yakından flash ışığı tuttum hiç bir yazı göremedim, zira sinyal yok vs. gibi bir yazı olsa kumandadan herhangi bir tuşa bastığımda standby ışığı basma süresince yanıp sönmeli sanki?
Kumandaya tepkisiz tv şuan ekrana elektrik gelmesine rağmen yayın gelmiyor, kapkara değil yani ekran fişten çekildiğinde olduğu gibi değil. gri ekran
O zaman anakart düzeyinde bir donanım hatası mevcut. Yazılım eğer düzgün şekilde yüklendiyse size verdiğim yazılım TV' nizin orijinal full yazılımı. Dolayısıyla yazılım kaynaklı bir problemde sorunun çözülmüş olması gerekirdi. Led barlarda çalışıyor diyorsanız son seçenek anakart ya da (T-CON board anakarta bütünleşik olduğu için) Panelin kendisi.

D Çevrimdışı

delicevat0

Yeni Üye
13 Nis 2024
8
37
O zaman anakart düzeyinde bir donanım hatası mevcut. Yazılım eğer düzgün şekilde yüklendiyse size verdiğim yazılım TV' nizin orijinal full yazılımı. Dolayısıyla yazılım kaynaklı bir yıproblemde sorunun çözülmüş olması gerekirdi. Led barlarda çalışıyor diyorsanız son seçenek anakart ya da (T-CON board anakarta bütünleşik olduğu için) Panelin kendisi.
2018 yılında almıştım tv yi. 6-7 ay sonra böyle bi durum olmuştu. yetkili servis gelip ücretsiz yapmıştı diye hatırlıyorum. 1 den fazla flash bellek denedi o da baya zorlanmıştı. olmadı götürüp baktırcaz bi vestel servisine. önce bi içini açıp bağlantıları kontrol edeyim. bi defasında da görüntüyü aktaran şerit switchinden çıkmıştı daha doğrusu gevşemişti. yerine oturtunca görüntü gelmişti. onu deneyeyim. içinden istediğiniz bi bilgi var mı :)

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
2018 yılında almıştım tv yi. 6-7 ay sonra böyle bi durum olmuştu. yetkili servis gelip ücretsiz yapmıştı diye hatırlıyorum. 1 den fazla flash bellek denedi o da baya zorlanmıştı. olmadı götürüp baktırcaz bi vestel servisine. önce bi içini açıp bağlantıları kontrol edeyim. bi defasında da görüntüyü aktaran şerit switchinden çıkmıştı daha doğrusu gevşemişti. yerine oturtunca görüntü gelmişti. onu deneyeyim. içinden istediğiniz bi bilgi var mı :)
İhtimallerden biri de bu. :ok

D Çevrimdışı

delicevat0

Yeni Üye
13 Nis 2024
8
37
İhtimallerden biri de bu. :ok
Vay zıkkım vaay. Ben biliyorum malımı.
Şu her ne ise yerinden çıkmış yada oynamış daha doğrusu.
Gerisi kolay galiba.
Toplayabilirsek galiba sanırsam inşallah olacak gibi
Çok teşekkür ederim yine de çok uğraştınız
WhatsApp-Image-2024-04-14-at-14.00.11.jpg

WhatsApp-Image-2024-04-14-at-14.00.11-1.jpg

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Vay zıkkım vaay. Ben biliyorum malımı.
Şu her ne ise yerinden çıkmış yada oynamış daha doğrusu.
Gerisi kolay galiba.
Toplayabilirsek galiba sanırsam inşallah olacak gibi
Çok teşekkür ederim yine de çok uğraştınız
WhatsApp-Image-2024-04-14-at-14.00.11.jpg

WhatsApp-Image-2024-04-14-at-14.00.11-1.jpg
LVDS kablosu. Yani Anakart üzerindeki T_CON biriminde oluşturulan görüntüyü panele aktaran kablo. İşin garip tarafı o kablonun yerinden oynayabilmesi için ciddi bir hareket gerekir diye düşünüyorum. Eğer düzgün yapabileceğinizi düşünürseniz üzerine bir selobant ekleyebilirsiniz. (Ancak flat kablolar benim en çok canımı sıkan kablolardır. Kırılır, temas etmez, elinizde kalır. O yüzden kesin eminseniz yapın.) :ok

D Çevrimdışı

delicevat0

Yeni Üye
13 Nis 2024
8
37
LVDS kablosu. Yani Anakart üzerindeki T_CON biriminde oluşturulan görüntüyü panele aktaran kablo. İşin garip tarafı o kablonun yerinden oynayabilmesi için ciddi bir hareket gerekir diye düşünüyorum. Eğer düzgün yapabileceğinizi düşünürseniz üzerine bir selobant ekleyebilirsiniz. (Ancak flat kablolar benim en çok canımı sıkan kablolardır. Kırılır, temas etmez, elinizde kalır. O yüzden kesin eminseniz yapın.) :ok
Vala o işe hiç girmeyim dediğiniz gibi çok hassas bişey koparsa binlik oluruz serviste yada en kötü televizyon tamircisinde. o çıksın ben açar takarım artık ara ara :) teşekkürler kalın sağlıcakla

A Çevrimdışı

atyilmaz

Yeni Üye
13 Nis 2024
5
28
WhatsApp-Image-2024-04-14-at-16.36.45.jpg
WhatsApp-Image-2024-04-14-at-16.37.11.jpg
WhatsApp-Image-2024-04-14-at-16.37.27.jpg

Merhaba, Nexon marka televizyonumuz ışığı yanıp sönüyor fakat açılmıyor. İnternetteki videolardan volt-güç kontrollerini yaptım bir sıkıntı yok. Bir de yazılım ile denemek istiyorum sorun burada büyük ihtimalle. Daha önceden de yazılım ile düzeltmiştim. Gerekli yazılımı paylaşabilir misiniz? Teşekkürler.

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
WhatsApp-Image-2024-04-14-at-16.36.45.jpg
WhatsApp-Image-2024-04-14-at-16.37.11.jpg
WhatsApp-Image-2024-04-14-at-16.37.27.jpg

Merhaba, Nexon marka televizyonumuz ışığı yanıp sönüyor fakat açılmıyor. İnternetteki videolardan volt-güç kontrollerini yaptım bir sıkıntı yok. Bir de yazılım ile denemek istiyorum sorun burada büyük ihtimalle. Daha önceden de yazılım ile düzeltmiştim. Gerekli yazılımı paylaşabilir misiniz? Teşekkürler.
TV Arka etiketi?

Geri
Üst Alt