M Çevrimdışı

mgn1905 

Aktif Üye
23 Ara 2020
81
27
Problemli görüntünün görselini paylaşır mısınız? Görüntü tersliği dışında logoda sabit mi kalıyor. (Muhtemelen logoya müdahale edemeyeceğiz, yanlış yazılım atılmış.)
Görüntü tersliği ve logo dışında televizyonu normal olarak kullanabiliyorum, ayarları yapabiliyorum. Problemim görüntünün ters olması ve logo

K Çevrimdışı

kasnic

Yeni Üye
18 Eyl 2023
20
39
Geçmiş olsun. Biz sizden TV seri numarası v.b. bilgileri bu yüzden istiyoruz. MB95 anakartın tek yazılımı olmaz. Her TV' nin seri numarasına göre yazılım paylaşılır. Benim anlayamadığım kısım, TV seri numarasına özel yazılımı nasıl yükleyemediğiniz, TV' ye özel olmayan yazılımı nasıl yükleyebildiğiniz. Az sonra panel yazılımı vereceğim, onunla düzelteceksiniz.

Panel yazılımı aşağıdadır;

*** Gizli metin: alıntı yapılamaz. ***

TV' yi tamamen kapatın ve fişini çekin. Dosyaları USB belleğe klasör, zip v.b. olmadan atın. USB belleği takın, TV fişini takıp açın. Menü > 4725 > USB Operations seçeneğine OK diyip dosyayı yükleyin. TV' yi kapatın, fişini çekip tekrar takın ve açın. Menü > Kurulum > İlk kurulum ile TV' ye ilk kurulum yapın.

Diğer yazılımı (Arkadaşınızdan aldığınız) aynı USB bellek ile mi yüklediniz?
Teşekkür ederim Hocam
Aynı USB bellek ile yükledim.
Biçimlendirip tekrar kullanacağım. Uygun mudur?

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Görüntü tersliği ve logo dışında televizyonu normal olarak kullanabiliyorum, ayarları yapabiliyorum. Problemim görüntünün ters olması ve logo
Full yazılım verildi. Sağ üstte çan simgesinden bildirimleri kontrol edin. Yükleme talimatı indirme sayfasındadır. Yükleme sonucunu mutlaka bildirin.

M Çevrimdışı

mgn1905 

Aktif Üye
23 Ara 2020
81
27
Full yazılım verildi. Sağ üstte çan simgesinden bildirimleri kontrol edin. Yükleme talimatı indirme sayfasındadır. Yükleme sonucunu mutlaka bildirin.
Hocam logo ve ekranın terslik sorunu gitti. İlk kurulum yapmaya başladığımda kumandadan komut almamaya başladı, kumandaları test ettiğimde çalışıyor. Kumandada problem yok

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Hocam logo ve ekranın terslik sorunu gitti. İlk kurulum yapmaya başladığımda kumandadan komut almamaya başladı, kumandaları test ettiğimde çalışıyor. Kumandada problem yok
Bu yazılım TV' nizin seri numarasına tanımlanmış Full yazılım. Diğer yüklenen yazılımlarla kumanda kodu değişmiş olsa bile bu yazılımın orijinale çevirmiş olması gerekir. Kumanda kendi orijinal kumandası mı?

M Çevrimdışı

mgn1905 

Aktif Üye
23 Ara 2020
81
27
Bu yazılım TV' nizin seri numarasına tanımlanmış Full yazılım. diğer yüklenen yazılımlarla kumanda kodu değişmiş olsa bile bu yazılımın orijinale çevirmiş olması gerekir. Kumanda kendi orijinal kumandası mı?
Evet orijinal kendi kumandası. Son yazılımı atmadan önce komut alıyordu. İki kumanda ile denedim birisi orijinal kendi kumandası diğeri yan sanayi ikisini de almadı

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Evet orijinal kendi kumandası. Son yazılımı atmadan önce komut alıyordu. İki kumanda ile denedim birisi orijinal kendi kumandası diğeri yan sanayi ikisini de almadı
Yazılım yüklemesini bir kez daha yapmayı deneyin. Başlangıç aşamasında OK tuşuyla load işlemine (Hızlı yanıp sönme) başlayacak mı kontrol edin. Her ihtimale karşı pilleri değiştirin. (Sinyali görsel olarak kontrol etseniz bile bazen IR alıcının istediği güçte olmayabilir.)

M Çevrimdışı

mgn1905 

Aktif Üye
23 Ara 2020
81
27
Yazılım yüklemesini bir kez daha yapmayı deneyin. Başlangıç aşamasında OK tuşuyla load işlemine (Hızlı yanıp sönme) başlayacak mı kontrol edin. Her ihtimale karşı pilleri değiştirin. (Sinyali görsel olarak kontrol etseniz bile bazen IR alıcının istediği güçte olmayabilir.)
Pili değiştirip tekrar yüklemeyi denedim. Led hızlı yanıp sönmedi normal şekilde yanıp söndü televizyon start verip kurulum aşamasında devam etti. Hala komut almıyor maalesef

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Pili değiştirip tekrar yüklemeyi denedim. Led hızlı yanıp sönmedi normal şekilde yanıp söndü televizyon start verip kurulum aşamasında devam etti. Hala komut almıyor maalesef
Evet. Yükleme için gereken komutu da algılamadı. Kurulum aşamasında hiç ilerlediniz mi? Yoksa kurulumun ilk aşamasından itibaren kumanda algılamadı mı?

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
İlk kurulum aşamasından (dil seçme ekranı) itibaren hiç kumanda algılamadı
Garip bir şekilde, hiç karşılaştığım bir problem değil. TV fişini çekin ve yarım saat kadar öyle beklesin. Eğer tekrar taktığınızda algılama sorunu devam ediyorsa TV üzerindeki IR alıcı kontrol edilecek, duruma göre değiştirilecek. Hatta By_Trol By_Trol Ustamızı da etiketleyeyim, kendisinin farklı bir önerisi olursa uygulayalım.

M Çevrimdışı

mgn1905 

Aktif Üye
23 Ara 2020
81
27
Garip bir şekilde, hiç karşılaştığım bir problem değil. TV fişini çekin ve yarım saat kadar öyle beklesin. Eğer tekrar taktığınızda algılama sorunu devam ediyorsa TV üzerindeki IR alıcı kontrol edilecek, duruma göre değiştirilecek.
Deneyip geri bildirimde bulunayım. Zahmet ettiniz, emeğinize sağlık.

Geri
Üst Alt