T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Estağfurullah, Üstad değilim Üstadım;

Öncelikle mesajımı ilgili konuya taşıdığınız için teşekkürler.

By_Trol By_Trol Üstadım;

İlginiz için teşekkürler, geç yanıt verdiğim için kusuruma bakmayınız, ancak fırsat bulabildim.

Gün içinde güvendiğim bir özel servise TV yi götürdüm, hemen arka kapağı komple çıkardı ve bir takım aletlerle ölçüm yaptı, ustanın bana söylediği "Ana Kart" ın bozuk olduğu..

740 TL ana kart ücreti+ 260 TL de işçilik olmak üzere, 1000 TL bir fiyat çıkardı.

Tabii ben bilemem gerçekten de ana kart mı bozuk ancak, bu tip arızalar da genellikle, ana kart, besleme kartı, kondansatör ve bir şey daha dedi şimdi aklımda değil, bu saydığı 4 arızadan birine tekabül edermiş, stand by ışığının yanıp sönmesi.

Zaten sizler de ana kart ya da kondansatör yazmıştınız.

2012 model bir LCD nin ana kartını şu anda bulmak mümkün müdür? Vestel firması üretiyor mu, yoksa ikinci el mi bulunuyor, ana kart değişince kaç sene dayanır acaba? Kafamda deli sorular... 😆
İkinci el olarak bulunur ama revizyonlu işlem görmüş olabilir temiz denk gelebilir sans artık bir süre iş yapar belki sıkıntısız panel ömrü bitene kadar devam eder.

O Çevrimdışı

Ocico 

Aktif Üye
24 Ağu 2021
159
İkinci el olarak bulunur ama revizyonlu işlem görmüş olabilir temiz denk gelebilir sans artık bir süre iş yapar belki sıkıntısız panel ömrü bitene kadar devam eder.
Bilgilendirme için teşekkürler Üstad.

Bir de aklıma gelmişken şunu sorayım, bu ana kart değişirken, TV de bulunan DVB-T tuneri yerine DVB-C tunerli bir anakart takılamaz mı?

Sanırım DVB-T tuneri de anakart a bütünleşik.

Yoksa yanılıyor muyum?
By_Trol By_Trol

Son düzenleme:
T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Bilgilendirme için teşekkürler Üstad.

Bir de aklıma gelmişken şunu sorayım, bu ana kart değişirken, TV de bulunan DVB-T tuneri yerine DVB-C tunerli bir anakart takılamaz mı?

Sanırım DVB-T tuneri de anakart a bütünleşik.

Yoksa yanılıyor muyum?
TV seri nosuna göre üst model anakart da kullanılabiliyor By_Trol By_Trol Ustam bilir imkan varsa.

F Çevrimdışı

Faruksuat

Yeni Üye
12 Tem 2020
3
46
ekran üstarafta kararma olmakta daha önce formda bulduğum güncel yazılımla sorunu çözmüştüm . aynı dosyayı bulamadım formda core yazılım kısmındada istekte bulunun uyarısı vermekte en güncel yazılımı vere bilirmisiniz veya bu ekranın üstününkaramasını hangi yazılıml çözerim ilgi ve alaka için şimdiden teşekkürler

IMG20230802022420.jpg
IMG20230802025812.jpg

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
ekran üstarafta kararma olmakta daha önce formda bulduğum güncel yazılımla sorunu çözmüştüm . aynı dosyayı bulamadım formda core yazılım kısmındada istekte bulunun uyarısı vermekte en güncel yazılımı vere bilirmisiniz veya bu ekranın üstününkaramasını hangi yazılıml çözerim ilgi ve alaka için şimdiden teşekkürler

IMG20230802022420.jpg
IMG20230802025812.jpg
Ekranın belirli bir bölgesinde ışık azalması, kararma gibi durumlar oluşuyorsa led bar arızasıdır. Led Bar, Besleme kartı kontrolü gerekir. Yazılım ile çözülmez.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65

IMG20230802022420.jpg
IMG20230802025812.jpg
Önce indirdiğiniz dosyayı saklamalıydınız bence,uzun bir süredir yazılımlar seri numarasına göre veriliyor ama led arızası da olabilir :ok

S Çevrimdışı

sakyoruk

Yeni Üye
29 Tem 2023
6
43
Kurtarma yazılımı verildi. Sağ üstte çan simgesinden bildirimleri kontrol edin. Yükleme talimatı indirme sayfasındadır. Yükleme sonucunu mutlaka yazın.
Teşekkürler, bu yazılım sorunumu çözdü. Televizyon açıldı. Ekran ters geldi önce, panel yazılımını da yükleyince ekran da düzeldi. Teşekkür ederim ilginiz için.

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
led değil daha önce yazılımla çözdüm ekranın yarısı oluyor yarısı olmuyor yukarı kısmı karanlık enerji tasarrufunu minumum yaptım düzeldi
Enerji tasarrufu değerini değiştirdiğinizde durum değişiyorsa söylediğim durum geçerlidir. Led Barlar bir süre sonra tamamen kesilecek ve ses var görüntü yok arızası göreceksiniz.

Geri
Üst Alt