B Çevrimdışı

Bartr13

Yeni Üye
13 May 2023
15
41
Hocam Merhaba,
Öncelikle destekleyici tavrınıza hayran kaldığımı belirtmek isterim. Binlerce sayfa içerik oluşmuş. Benim TV Vestel 49UB8300. Açılışta takıldı vestel yazısını geçemeyip yeniden başlıyor. Anakart 17MB130P. TV 10111320 1710700314 seri no: 7915197 700314 PNL:23437749 VPAZ:20272390. Yazılım desteği verebilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ediyorum.

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Hocam Merhaba,
Öncelikle destekleyici tavrınıza hayran kaldığımı belirtmek isterim. Binlerce sayfa içerik oluşmuş. Benim TV Vestel 49UB8300. Açılışta takıldı vestel yazısını geçemeyip yeniden başlıyor. Anakart 17MB130P. TV 10111320 1710700314 seri no: 7915197 700314 PNL:23437749 VPAZ:20272390. Yazılım desteği verebilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ediyorum.
Anlayışınız için bizler teşekkür ederiz. Sota Sota Başkan. By_Trol By_Trol üstad. Uygun yazılım ya da öncesinde bir tavsiyeniz var mıdır?

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,485
Hocam Merhaba,
Merhaba forumumuza hoşgeldiniz.
elimizden geldiğince bilgimiz konularda insanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz.

yazılımı verdim gelen bildirimi kontrol edin.
yazılımı yükledikten sonra mutlaka geri dönüş yapın.

B Çevrimdışı

Bartr13

Yeni Üye
13 May 2023
15
41
Anlayışınız için bizler teşekkür ederiz. Sota Sota Başkan. By_Trol By_Trol üstad. Uygun yazılım ya da öncesinde bir tavsiyeniz var mıdır?
Hocam öncelikle hızlı geri dönüşleriniz için (birde bu saatte) tekrar ve çok içten teşekkür ediyorum. İndirip kuruluma geçtim. %21 e geldiğinde "software update error" vererek rengarenk bir hata ekrarnına geçiyor. Daha önce belirtmeyi atladım; TV netflix şifresini her kapatış açışta yeniden istediğinden Yetkili servise garanti dahilinde anakartı değiştirtmiştim ve sorun çözülmüştü. TV yi bugün söktüm anakart üzerinde 17MB130P ibaresi mevcut. Farklı bir yazılım mı kullanılmalı acaba? Daha güncel bir anakart takılmış olabilir mi?

Merhaba forumumuza hoşgeldiniz.
elimizden geldiğince bilgimiz konularda insanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz.

yazılımı verdim gelen bildirimi kontrol edin.
yazılımı yükledikten sonra mutlaka geri dönüş yapın.
Hocam öncelikle hızlı geri dönüşleriniz için (birde bu saatte) tekrar ve çok içten teşekkür ediyorum. İndirip kuruluma geçtim. %21 e geldiğinde "software update error" vererek rengarenk bir hata ekrarnına geçiyor. Daha önce belirtmeyi atladım; TV netflix şifresini her kapatış açışta yeniden istediğinden Yetkili servise garanti dahilinde anakartı değiştirtmiştim ve sorun çözülmüştü. TV yi bugün söktüm anakart üzerinde 17MB130P ibaresi mevcut. Farklı bir yazılım mı kullanılmalı acaba? Daha güncel bir anakart takılmış olabilir mi?

Y Çevrimdışı

yuk35 

Yeni Üye
24 Mar 2021
6
34
menü 4725 yapın çıkan menüyü buraya atabilirmisiniz.
Merhaba, buyrun.
IMG_20230513_213558.jpg

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881

TV hazır sökülmüşken görsel olarak paylaşmanız mümkün müdür? Kartta yapı olarak, parçalar olarak bir değişiklik var mı? Panel farkı var mı bir kontrol edelim. Hatta mümkün olursa panel arkasındaki VES ile başlayan kod olan etiketi de paylaşabilirseniz çok iyi olur.

Ayrıca usb belleğinizin mbr boot sektörüne sahip fat32 formatlı olduğundan emin olun.
Dosyalar zip içerisinde olmasın.
TV arkasındaki usb girişini kullanın.
16 GB' dan küçük bellek olursa daha iyi olur.
Farklı bellek ile deneyebilirsiniz.

B Çevrimdışı

Bartr13

Yeni Üye
13 May 2023
15
41
TV hazır sökülmüşken görsel olarak paylaşmanız mümkün müdür? Kartta yapı olarak, parçalar olarak bir değişiklik var mı? Panel farkı var mı bir kontrol edelim. Hatta mümkün olursa panel arkasındaki VES ile başlayan kod olan etiketi de paylaşabilirseniz çok iyi olur.

Ayrıca usb belleğinizin mbr boot sektörüne sahip fat32 formatlı olduğundan emin olun.
Dosyalar zip içerisinde olmasın.
TV arkasındaki usb girişini kullanın.
16 GB' dan küçük bellek olursa daha iyi olur.
Farklı bellek ile deneyebilirsiniz.
Merhaba,

*Servis anakart değişikliğini direkt evimde yaptı. Sıfır paketli bir anakart getirip değiştirip eskisini alıp gittiler. Baştan sona yanlarındaydım. Mevcut anakartın fotoğrafını ekliyorum.

*Panel değişmedi. İlk mesajda belirttiğim panel numarası geçerli bu yüzden.

*FAT32 konusunu talimatlarda çok açık ve anlaşılır şekilde belirtmişsiniz elinize sağlık. Bu sayede deneme öncesi FAT32 formatında olduğunu teyid ederek başladım ancak maalesef belirttiğim hatayı aldım.
WhatsApp-Image-2023-05-13-at-22.20.27.jpg

WhatsApp-Image-2023-05-13-at-22.28.48.jpg

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Merhaba,

*Servis anakart değişikliğini direkt evimde yaptı. Sıfır paketli bir anakart getirip değiştirip eskisini alıp gittiler. Baştan sona yanlarındaydım. Mevcut anakartın fotoğrafını ekliyorum.

*FAT32 konusunu talimatlarda çok açık ve anlaşılır şekilde belirtmişsiniz elinize sağlık. Bu sayede deneme öncesi FAT32 formatında olduğunu teyid ederek başladım ancak maalesef belirttiğim hatayı aldım.
MBR konusunu kontrol edebildiniz mi? (Disk genius benzeri bir yazılım ile Diskin boot sektörünün GPT ya da MBR olduğunu kontrol edebilir, Gerekliyse düzenleme yapabilirsiniz.) Şundan dolayı soruyorum. Yükleme hiç başlamasa veya tepki vermese belleği hiç tanımadığı veya yazılımın uyumsuz olduğu sonucuna varacaktık. Ancak belirli bir aşamada kesiliyorsa ya dosya sistemine erişirken hata alıyor, (ilk %20 kısımda ön komutlar uygulanıyor, daha sonra diskten dosyaları alıyor.) ya da USB port ile ilgili bir temassızlık oluşuyor.

USB portunu değiştirerek de bir deneme yapabilir misiniz?

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,485
Merhaba,

WhatsApp-Image-2023-05-13-at-22.28.48.jpg
yeni kartın üzerinde seri numarası olan etiket varsa onu paylaşabilirmisiniz.

önceki paylaştıgınız etikete göre yazılım vermiştim

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Hemen tekrar söküp detaylı fotoğraf yüklüyorum.

Hemen söküp detaylı fotoğraf yüklüyorum.
Kartı sökmenizden ziyade üzerindeki etiketi okunaklı olarak paylaşabilirseniz daha rahat olur. TV arka etiketi eski karta ait olduğu için uymamış olabilir. Kusura bakmazsanız benim söylediklerim de şimdilik çöp. O kısmını fark edemedim.

Geri
Üst Alt