Vestel televizyonun erimesi

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Umut çok ilginçtir ki hayatımın hiç bir döneminde hiç bir sözlük için yazar olmayı düşünmedim, koşulları şartları nedir onu da bilmem.
Açık ifade ediyorum ki o kesimin içinde olmak da istemem. Kimse darılmasın, geneli tenzih ederim ancak çok boş beleş şahıs var orda (Adam demiyorum dikkat edersen)

Bize şakşakçı tayfası değil gerçek bilgi sahibi insanlar lazım.

Yahu şu vestel konusunda tv nin bozulma sebebini yanındaki hoparlörlere ve onların yaydığı manyetik alana bağlayan çakma uzmanlar gördüm orada ben, Haaa bir de bizzat yaşamış oradan biliyormuş beyefendi :kop

Maalesef dediklerinde haklısın. Site de gelirine bakıyor haliyle.
O dediğini ben de gördüm, ben de anlam veremedim ama iyi niyetine verdim yine de.
En azından "Vesteli evime sokmam" diyenden iyidir. Bir şekilde yardımcı olmaya çalışmış. :hihi

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
15,026
Yok canım, Besleme kartı arıza yapmış. Muhtemelen adamın kullandığı şebeke kaynaklı olabilir ama adamın yaptığını tasvip etmiyorum diye günahını da almayalım şimdi neticede kimseye çaktırmadan revizyon ürünü kaktırmış Vestel :kop

Seni çakal seniiiiiii, Dünyada tek çakal kendin mi var zannettin :kiskis
Yine erimeye mi başlamış yazacaktım sizin yazınızı görünce vaz geçtim. :)

N Çevrimdışı

Nautilus

Aktif Üye
13 Haz 2019
294
43
Yok ustacım tv reset atıyormuş ama ilginçtir ki Youtube girince ve dinamik mod açılınca yapıyormuş.
Bu müşterinin terbiyesizliği bir yanada Vestel TV de hakikaten sıkıntılar var.Kardeşimin TV de donuyor , reset atıyor , kapatmak isteyince kapanmıyor ,fişten çekmek gerekiyor , ekran toz almış vaziyette v.b bir sürü sıkıntı var.Yarın servis gelecek bakalım ne diyecekler...

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
15,026
Bu müşterinin terbiyesizliği bir yanada Vestel TV de hakikaten sıkıntılar var.Kardeşimin TV de donuyor , reset atıyor , kapatmak isteyince kapanmıyor ,fişten çekmek gerekiyor , ekran toz almış vaziyette v.b bir sürü sıkıntı var.Yarın servis gelecek bakalım ne diyecekler...
Güncel yazılım + Polarizer temizliği :)

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011

Sanki LG, Sony, Samsung sütten çıkmış ak kaşık. :hihi

N Çevrimdışı

Nautilus

Aktif Üye
13 Haz 2019
294
43
By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
15,026
Şahsım adına konuşursam LG , Samsung , Panasonic , Philips marka TV sahibi olarak hiç birinde böyle problemler yaşamadım.. Fakat Vestel tecrübemiz çok çok kötü oldu..
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Umarım düzeltirler ?
Linkte bir LG tv ile alakalı bir sorun var hiç eleştirilmiyor tv nin sahibide tv deki hatayı kabullenmiş gibi konu nispeten daha ucuza satılan Vestel olunca her türlü eleştiri yapılıyor. Birinde şikayet söz konusu olduğunda sorununu anlatabileceğin muhatabın var diğerinde yok.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Linkte bir LG tv ile alakalı bir sorun var hiç eleştirilmiyor tv nin sahibide tv deki hatayı kabullenmiş gibi konu nispeten daha ucuza satılan Vestel olunca her türlü eleştiri yapılıyor. Birinde şikayet söz konusu olduğunda sorununu anlatabileceğin muhatabın var diğerinde yok.

Bu biraz marka algısıyla da ilgili olabilir abi.
Yani ben öyle düşünüyorum.
Çünkü LG'de Samsung'da bir arıza yaşayınca ortalığı ayağa kaldıran insan sayısı gerçekten az.
Ki LG'nin ülkemizdeki servis politikası da belli.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Evet Vestel de ciddi sıkıntılar var elbette.
En başta gelen sıkıntı üreticisi olmadığı bir paneli üreten, panel üretip aynı zamanda o panelleri kullanarak tv üreten firmalardan tedarik sağlıyor olması en büyük sıkıntı.

Şöyle değerlendirin konuyu bir de. Samsung firması üzerinden örnek verelim ama bu aslında LG için de geçerli. Samsung hem panel üretiyor hem de tv üretiyor. Vestel firması ise panel üretemiyor, sadece tv üretiyor.

Panel ve tv aynı anda üreten Samsung dan panel tedarik etmek zorunda kalıyor ancak aynı zamanda o marka ile bir de rekabet etmesi gerekiyor.
Samsung ise üretim maliyeti 1 olan paneli Vestel'e 3 e satarken kendi tv lerine aynı maliyet ile kullanıyor yani Samsung-Vestel karşılaşmasında Vestel sahaya daha en başta 3-1 yenik çıkıyor.

Aradaki açığın kapatılması için feragat edilen kalitenin yansımalarından şikayet etmek de ne derece haklıdır o biraz tartışılır zira Samsung 5 iken Vesteli 3 e aldığınızı da unutmamanız gerekiyor.

Bu konu başlığı altında bu örneği çok verdim lakin yine yazmak zorunda hissediyorum, Aynı paneli SONY kullandı ve eridi , Vestel kullandı yine eridi yani aslında panelin kendi sıkıntısı bu. Fakat SONY olunca bu feryatlar yükselmiyor zira markanın kalitesine olan bir güven ve toz kondurmama psikolojisi var.

Vestelde olunca ise zaten sahadaki genel algı nedeniyle Vestel tüüü Vestel kaka yapmayı çok seviyoruz nedense.

Umut diğerleri için sütten çıkmış ak kaşık değiller diyor ancak bana göre Vestel de sütten çıkmış ak kaşık değil. Yine de bu kıyaslamayı doğru bulamıyorum zira önyargılarımız peşimizi bırakmıyor.

Yıllardır tv söker takarım, tozlanma olmamış tek bir marka görmedim bu güne kadar. Ancak Vestelde daha yoğun doğrudur zira bir Samsung mühendisliğinin topladığı kasa ile Vestel mühendisliğinin topladığı kasa bir olmuyor işte, O mühendislik de tozlanmayı Samsung da %20 de tutarken ve bu düşük seviye nedeniyle görünmezken, Vestel de %40 seviyesine çıkınca GÖRÜNÜR hale geliyor.

Samsung markasının hükumetinin destek programları ile Vestel markasının hükumetininki de birbirini tutmuyor. (Zorlu gurubunun cell üretimi için hükumetten destek istediğive ''Biz bunu yapabiliriz'' dediği ancak önceden yapılmış ticaret anlaşmaları ve verilen garantiler nedeniyle hükumetin ''Gerek yok'' dediği biliniyor)

Samsung da mühendis proje üretir, pazarlama departmanı ona uygun satış fiyatı belirler, Vestelde ise pazarlamacılar önce fiyat belirler, o fiyat ölçüsünde mühendisin önüne bütçe verip ''BU bütçeye bu işi sığdır'' derler. TV de tozlanma olmasın da ne olsun :)

Zamanında Bulaşık makinesi bölümünde çalışan mühendis arkadaşımla sohbetimiz esnasında ''Bu makineler daha sessiz olamaz mı?'' dediğimde ''Ado elbette olur lakin bütçeye ürün sığdırmaya çalışınca her şeyden kısmak zorunda kalıyorsun'' cevabını almıştım. Yani aslında 2mm sac kullanacaksa 1.8mm, 2cm izolasyon kullanacaksa 1cm vs gibi düşünün.

Vestel efendi o fabrikada boş boş dolaşan, akşama kadar youtube videosu izleyen, sağda solda caka satan, BAYİ YALAKASI çakma pazarlamacılar yerine mühendis kadrosuna değer vermeyi öğrendiğinde bazı şeyler daha da değişir kanaatindeyim. Çakma pazarlamcılarla çakma ürün yapıp satmaya çalışacağına, Adam gibi mühendisler ile ADAM gibi ürün yap o zaten kalitesi ile kendi kendini satar.

Yani eleştirmek kolay olanı, fakat bazı konuları da anlayabilmek gerekiyor.

Neden hiç kimse 2-3 yaşında dökülen SONY tv leri görmek ve konuşmak istemez mesela?
Neden LG nin o SM8 serisi haritaya dönmüş ekranını eleştirmez?
Neden Samsug markası ürün değişimi reddettiğinde ''Haaa ok o zaman'' diyerek kenara çekilir?
Ve neden söz konusu Vestel olduğunda herkes bu kadar tepkili ?
İnsanlar bu derece tepki gösteriyor ise Vestel efendinin de takkeyi önüne koyup düşünmesi gerekmez mi?

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Adem Helvacı Adem Helvacı nın dediklerine katılmakla birlikte Vestel alırken amacın F/P bir ürün yani uygun fiyata çözüm üretmek olduğunu da unutmamak gerekir diye düşünüyorum. Ki kendisi de değinmiş zaten. Tabi bu yine kalite sorunlarının ortaya çıkmasını haklı kılmaz. Yani daha ucuz mal sattığı için bazı sorunları tüketiciye yaşatma hakkını da vermez. Ama bu daha çok tüketici haklarını koruyan yasalarla ve denetimle ilgili bir sorun. Sadece ülkemizde üretim yapan bir firmaya özgü değil. Vestel gibi markalarda ürün bakarken şöyle düşünmek lazım, ithal firmalarda kaliteli bir çözüm ciddi fiyata satılıyorsa ve bizim de o bütçemiz yoksa Vestel o koşullarda tercih edilebilir diye düşünüyorum. Yani 10.000 lira, içindeki donanım iyi olmadıktan sonra, Vestel'e verilmemeli diye düşünüyorum.

Bu yüzden de Vestel alırken nelerle karşılaşılabilir, beklentiyi iyi belirlemek lazım.
Yani dikkatli bir izleyici ise TV almayı düşünen kişi, adresin pek Vestel olmamasından yanayım.
Ben de mesela dikkat etiğimde görüntüde oluşan hataları görebiliyorum ama kafayı da takmamaya çalışıyorum.
Ki sevgili albanez albanez in de dediği gibi pahalı TV'ler de o kadar mükemmel değil.
TV piyasası cidden kapitalistleşmiş durumda, mühendislikte değilde pazarlamada kapışıyor firmalar. :hihi

N Çevrimdışı

Nautilus

Aktif Üye
13 Haz 2019
294
43
Daha öncede yazmıştım hiç bir endüstri ürününde marka takıntım olmadı.O yüzden karma marka deneyimim oldukça fazladır.Esas olan markadan ziyade fiyat fayda oranıdır.

Evet Vestel de ciddi sıkıntılar var elbette.
En başta gelen sıkıntı üreticisi olmadığı bir paneli üreten, panel üretip aynı zamanda o panelleri kullanarak tv üreten firmalardan tedarik sağlıyor olması en büyük sıkıntı.

Şöyle değerlendirin konuyu bir de. Samsung firması üzerinden örnek verelim ama bu aslında LG için de geçerli. Samsung hem panel üretiyor hem de tv üretiyor. Vestel firması ise panel üretemiyor, sadece tv üretiyor.

Panel ve tv aynı anda üreten Samsung dan panel tedarik etmek zorunda kalıyor ancak aynı zamanda o marka ile bir de rekabet etmesi gerekiyor.
Samsung ise üretim maliyeti 1 olan paneli Vestel'e 3 e satarken kendi tv lerine aynı maliyet ile kullanıyor yani Samsung-Vestel karşılaşmasında Vestel sahaya daha en başta 3-1 yenik çıkıyor.

Aradaki açığın kapatılması için feragat edilen kalitenin yansımalarından şikayet etmek de ne derece haklıdır o biraz tartışılır zira Samsung 5 iken Vesteli 3 e aldığınızı da unutmamanız gerekiyor.

Bu konu başlığı altında bu örneği çok verdim lakin yine yazmak zorunda hissediyorum, Aynı paneli SONY kullandı ve eridi , Vestel kullandı yine eridi yani aslında panelin kendi sıkıntısı bu. Fakat SONY olunca bu feryatlar yükselmiyor zira markanın kalitesine olan bir güven ve toz kondurmama psikolojisi var.

Vestelde olunca ise zaten sahadaki genel algı nedeniyle Vestel tüüü Vestel kaka yapmayı çok seviyoruz nedense.

Umut diğerleri için sütten çıkmış ak kaşık değiller diyor ancak bana göre Vestel de sütten çıkmış ak kaşık değil. Yine de bu kıyaslamayı doğru bulamıyorum zira önyargılarımız peşimizi bırakmıyor.

Yıllardır tv söker takarım, tozlanma olmamış tek bir marka görmedim bu güne kadar. Ancak Vestelde daha yoğun doğrudur zira bir Samsung mühendisliğinin topladığı kasa ile Vestel mühendisliğinin topladığı kasa bir olmuyor işte, O mühendislik de tozlanmayı Samsung da %20 de tutarken ve bu düşük seviye nedeniyle görünmezken, Vestel de %40 seviyesine çıkınca GÖRÜNÜR hale geliyor.

Samsung markasının hükumetinin destek programları ile Vestel markasının hükumetininki de birbirini tutmuyor. (Zorlu gurubunun cell üretimi için hükumetten destek istediğive ''Biz bunu yapabiliriz'' dediği ancak önceden yapılmış ticaret anlaşmaları ve verilen garantiler nedeniyle hükumetin ''Gerek yok'' dediği biliniyor)

Samsung da mühendis proje üretir, pazarlama departmanı ona uygun satış fiyatı belirler, Vestelde ise pazarlamacılar önce fiyat belirler, o fiyat ölçüsünde mühendisin önüne bütçe verip ''BU bütçeye bu işi sığdır'' derler. TV de tozlanma olmasın da ne olsun :)

Zamanında Bulaşık makinesi bölümünde çalışan mühendis arkadaşımla sohbetimiz esnasında ''Bu makineler daha sessiz olamaz mı?'' dediğimde ''Ado elbette olur lakin bütçeye ürün sığdırmaya çalışınca her şeyden kısmak zorunda kalıyorsun'' cevabını almıştım. Yani aslında 2mm sac kullanacaksa 1.8mm, 2cm izolasyon kullanacaksa 1cm vs gibi düşünün.

Vestel efendi o fabrikada boş boş dolaşan, akşama kadar youtube videosu izleyen, sağda solda caka satan, BAYİ YALAKASI çakma pazarlamacılar yerine mühendis kadrosuna değer vermeyi öğrendiğinde bazı şeyler daha da değişir kanaatindeyim. Çakma pazarlamcılarla çakma ürün yapıp satmaya çalışacağına, Adam gibi mühendisler ile ADAM gibi ürün yap o zaten kalitesi ile kendi kendini satar.

Yani eleştirmek kolay olanı, fakat bazı konuları da anlayabilmek gerekiyor.

Neden hiç kimse 2-3 yaşında dökülen SONY tv leri görmek ve konuşmak istemez mesela?
Neden LG nin o SM8 serisi haritaya dönmüş ekranını eleştirmez?
Neden Samsug markası ürün değişimi reddettiğinde ''Haaa ok o zaman'' diyerek kenara çekilir?
Ve neden söz konusu Vestel olduğunda herkes bu kadar tepkili ?
İnsanlar bu derece tepki gösteriyor ise Vestel efendinin de takkeyi önüne koyup düşünmesi gerekmez mi?
Vestelin görüntü ve ses kalitesi fiyatına oranla çok çok iyi.Hatta o çok paralar istenen sözde premium serilerini zorlayacak kadar iyi.Vestelin sıkıntısı Okyanusu aşıp derede boğulması..

Yaşayan tonla kullanıcı var. Demek ki kazın ayağı öyle değilmiş. :ok
İllaki vardır olacakta.Ben kendi tecrübelerimi paylaşarak aralarındaki farkı özetlemeye çalıştım.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt