Adem Helvacı
Süper Üye
- 17 Şub 2017
- 24,294
- 52
Adem Helvacı nın dediklerine katılmakla birlikte Vestel alırken amacın F/P bir ürün yani uygun fiyata çözüm üretmek olduğunu da unutmamak gerekir diye düşünüyorum. Ki kendisi de değinmiş zaten. Tabi bu yine kalite sorunlarının ortaya çıkmasını haklı kılmaz. Yani daha ucuz mal sattığı için bazı sorunları tüketiciye yaşatma hakkını da vermez. Ama bu daha çok tüketici haklarını koruyan yasalarla ve denetimle ilgili bir sorun. Sadece ülkemizde üretim yapan bir firmaya özgü değil. Vestel gibi markalarda ürün bakarken şöyle düşünmek lazım, ithal firmalarda kaliteli bir çözüm ciddi fiyata satılıyorsa ve bizim de o bütçemiz yoksa Vestel o koşullarda tercih edilebilir diye düşünüyorum. Yani 10.000 lira, içindeki donanım iyi olmadıktan sonra, Vestel'e verilmemeli diye düşünüyorum.
Bu yüzden de Vestel alırken nelerle karşılaşılabilir, beklentiyi iyi belirlemek lazım.
Yani dikkatli bir izleyici ise TV almayı düşünen kişi, adresin pek Vestel olmamasından yanayım.
Ben de mesela dikkat etiğimde görüntüde oluşan hataları görebiliyorum ama kafayı da takmamaya çalışıyorum.
Ki sevgili albanez in de dediği gibi pahalı TV'ler de o kadar mükemmel değil.
TV piyasası cidden kapitalistleşmiş durumda, mühendislikte değilde pazarlamada kapışıyor firmalar.
Umut basit bir soru sadece;
Günlerdir yazıp çizip haykırıyoruz şu TCL YETKİLİ SERVİSLERİ NEREDE? diye
Halen adalardan tık yok, TCL bu yahu, ötesi var mı?
İşte yabancı markaların ülkemiz insanına verdiği değerin de somut bir örneği aslında. Adamların bilinen tüm sosyal hesaplarına dahi yazdım resmi iletişim kanallarından cevap vermedikleri için. Sosyalden de cevap vermiyorlar neden?
Olmayan şeyin yerini soruyoruz da ondan.
Ama halen UTANMADAN ''sizin için 500tl indirim yaptık, haydi gelin tv alın'' diyebiliyor, demeye devam ediyorlar.
Vestelin derede boğulmasına eyvallah lakin ona gelene kadar görmemiz gereken daha vahim durumlar da var.