Adem Helvacı
Süper Üye
- 17 Şub 2017
- 24,294
- 51
Adem Helvacı hocam 58ud8200 var bende de paneli tmc uretiyormus sanırım, az bir bilgilendir bizi da kimdir nedir bu tmc, Valla aranıp durdum hicnirsey yok nette. Philips kullanıyor diye biliyorum ama samsung panellerle karşılaştırıldığında ne kalitede veya contrast ratiosu kaç hiç bilmiyorum bize bilgi pinarindan şu icir üstat
Panda
Cmo
Tmc
Samung
Lg
Sharp
Chot
Auo
İnnolux
ve aklıma gelmeyen bir sürü panel üreticisi.
Samsung un kullandığı Sharp bile arıza yapıyorsa, yeryüzünde arıza yapmayacak panel yok olduğuna emin olabilirsiniz.
Kıyamadığım için atamıyorum da tv yi
@Pixel Teknoloji ile sırf bu konuları yüz yüze sizlerle sohbet edebilelim diye bir canlı yayın yapmak istiyoruz ama cddi bir zaman sorunumuz var.
Yine de şunu belirtmek isterim ki günümüz koşullarında SHARP da dahil, PANASONİC de dahil olmak üzere artık kaliteli panel üretimi yok, bu nedenle bir noktaya kadar ok ama bir noktadan sonra paneli kimin ürettiğinin çok da anlamı olmuyor.
Sahada çok anlamsız söylemler dolanıyor mesela LG nin kaliteli panelleri kendisi kullandığı, ucuzları diğer markalara sattığı gibi ancak ileri derece istisnai durumlar hariç kesinlikle doğruluk payı olmayan bilgidir.
LG nin en baba tv sin den, LG nin panel sattığı markaların en dandik tv sine kadar sökmediğim panel kalmadı neredeyse, LG nin kendi içinden çıkan panel ile Panel sattığı markaların tv lerinden çıkan panelleri özellikle karşılaştırdım ve dedim ki ''LG nin kendisi ne ki, ucuza satacağı panel ne olsun?''
Kapitalist düzene ayak uyduran bütün markalar gibi LG SAMSUNG SONY VESTEL ARÇELİK PHILIPS AWOX aklınıza gelecek her marka ucuz üretim kullanmak zorunda, bu iki kere iki dört kadar kesin bir şey
Günümüzde markalara ayrıcalık katan tek özellik artık yazılım mühendisliği. (Tabi ki işlemci gücü, chip kalitesi vs önemli o ayrı konu)