Önemli VESTEL Panel Bilgi hattı

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
bence Ç Çerkezoğlu nun demek istediği şudur: örnek veriyorum siz televizyonu aldınız, v10120704 ürün kodu 20274586 pazarlama kodu ile satın aldınız, eskisi de aynı pazarlama ve aynı ürün kodudur. yasal süreçte nasıl bir izah yapacaksınız bilmiyorum. sonuçta vestelin trt izinleri patent izinleri enerji izinleri gibi bir sürü izini bu ürün kodu ve pazarlama kodundan alıyor. içindeki panelin değişikliliği yasal süreçte nasıl karşılaşılır bilemem. aslında videnuzda da gördüm açı probleminiz yoktur, benim şahsi görüşüm kullanılabilir.
mb130s kronik arızalı değil kronik yazılım hatalıdır ve bunu aştılar.eğer bir marka veya bir model için o marka alınmayacaksa kimse bir ürün alamaz :)
örnek veriyorum ben burada nf620 buzdolabı arızası gördüm ama evimde de 620 buzdolabı mevcut, örnek veriyorum TKartaL tkartal awox ile sorun yaşadı forumda bir sürü konu açtı (zaten bu yüzden beterin beteri var dedi) ama ona rağmen hala awox hala aynı model alan var.
birazdaha şans işidir bunlar :)
ben burada ne sizi nede vesteli savunmuyorum sadece şahsi yorumumu sundum. Ç Çerkezoğlu nun belirttiği gibi siz panel değil televizyon alıyorsunuz.
hakkınızda hayırlısı inşallah N nedimm

Ç Çevrimdışı

Çerkezoğlu 

Aktif Üye
12 Nis 2019
377
35
Demek istedigim
Okudum hepsini yasal olarak üstlerinden atmislar onlara göre sizde yasal olarak hakkiniz olan yoldan ilerlemelisiniz.Başka bi yol görünmüyor siz kullanici olarak haklisiniz onlarda üretici olarak ama alan satandan umar demisler tüketici dostu olarak bu kadarlik bi güzelligi vestelin yapmasi lazim Allah kolaylık versin.

Ç Çevrimdışı

Çerkezoğlu 

Aktif Üye
12 Nis 2019
377
35
Gerçi orda benim de yorumum mevcut ?
Sagolun Fikoloji hocam cok güzel anlatmışsınız :) Vestelin satış politikası pazarlama stratejisi bu şekilde sizinde söylediğniz gibi (v10120704 ürün kodu 20274586 pazarlama kodu) bu kodlar aynı ise yasal bir yanlışlık yaptığını zannnetmiyorum. şahsi görüşüm va panel asla ıps panelden aşşağı veya düşük bir panel değil( daha doğal daha ve fazla kontrast var) herkezde bir ıps sevdası var çözemiyorum bencede kullanılabilir ürün alırken karşımıza çıkacak senaryolara açık olmamız lazım. Nedim arkadaşımız illaki ıps istiyor ise sadece ıps cıkan modellerden bakmalı idi. Vestel den yada baska markalardan.
Kesinlikle tüketici olarak mağduriyet yaşamasını asla istemem
Saygılar hocam...

M Çevrimdışı

mutti

Yeni Üye
4 Kas 2019
8
44
Merhaba,

n11, kampanya takip vs derken forumdan da aldığımız tavsiyeler sonucunda bende TV'yi yeniledim. 10 yıllık emektar hd ready Samsung'u kenara atma vakti geldi:)

Panel, anakart, HDR durumu hakkında bilgi verebilir misiniz? Şimdiden teşekkürler (bu arada başka topicte bazı yazılımlar verilip, yüklenirse görüntü performansı iyileştiği söyleniyor bazı anakartlarlarda, tavsiye eder misiniz?)

TEKNOwest TEKNOWEST
F fikoloji
Adem Helvacı Adem Helvacı
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Foto eklendi

IMG_20191115_070716.jpg

N Çevrimdışı

nedimm

Aktif Üye
10 Ara 2017
493
Sagolun Fikoloji hocam cok güzel anlatmışsınız :) Vestelin satış politikası pazarlama stratejisi bu şekilde sizinde söylediğniz gibi (v10120704 ürün kodu 20274586 pazarlama kodu) bu kodlar aynı ise yasal bir yanlışlık yaptığını zannnetmiyorum. şahsi görüşüm va panel asla ıps panelden aşşağı veya düşük bir panel değil( daha doğal daha ve fazla kontrast var) herkezde bir ıps sevdası var çözemiyorum bencede kullanılabilir ürün alırken karşımıza çıkacak senaryolara açık olmamız lazım. Nedim arkadaşımız illaki ıps istiyor ise sadece ıps cıkan modellerden bakmalı idi. Vestel den yada baska markalardan.
Kesinlikle tüketici olarak mağduriyet yaşamasını asla istemem
Saygılar hocam...
Arkadaşlar ben yorum yapmıyorum artık çünkü konuyu anlamak istemiyorsunuz ürün fabrikadan cikmadan bir talepte bulundum ben eğer stokta yoksaa arayin bilgi verin size bir ornek iki adet ayakkabı olsun biri kırmızı biri siyah ama aynı marka aynı satış kodu siz siyah istiyorsunuz satıcı size kırmızı gönderiyor giyer misiniz bu da buna benziyor yasal olarak zaten alt yapıyı hazirlliyor benim anlatmak istediğim bir modelde farklı paneller kullanılıyor herkes bizim gibi seri numarasindan sorgulama yapmıyor insanlar bayi de gördüğü ile eve gelen farklı oluyor hangimiz in babası panel sorgulamasını bilir yada hangimiz in orta yaşlı yakını bir model tek panel olmalı neyse o olmalı

Ç Çevrimdışı

Çerkezoğlu 

Aktif Üye
12 Nis 2019
377
35
B
Arkadaşlar ben yorum yapmıyorum artık çünkü konuyu anlamak istemiyorsunuz ürün fabrikadan cikmadan bir talepte bulundum ben eğer stokta yoksaa arayin bilgi verin size bir ornek iki adet ayakkabı olsun biri kırmızı biri siyah ama aynı marka aynı satış kodu siz siyah istiyorsunuz satıcı size kırmızı gönderiyor giyer misiniz bu da buna benziyor yasal olarak zaten alt yapıyı hazirlliyor benim anlatmak istediğim bir modelde farklı paneller kullanılıyor herkes bizim gibi seri numarasindan sorgulama yapmıyor insanlar bayi de gördüğü ile eve gelen farklı oluyor hangimiz in babası panel sorgulamasını bilir yada hangimiz in orta yaşlı yakını bir model tek panel olmalı neyse o olmalı
Bazen brosurlerde modellerde degisik yapma hakkini sakli tutar diye bi yazi okumadinizmi hic buda onun gibi bi durum bence hicbir farkı yok biz sizi hakli veya haksiz bulmamiz hicbirsey degistirmiyo sadece mağdur olmamanizi isteriz fakat mevzunuzda haklı cıkmaniz zor gorünüyor ha keske iade alsalar paranizi alsaniz.Bunu temenni ederim

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Estağfurullah ben seni anladim bundan yana sıkıntı da yok , dediğim gibi ben kendi fikrimi sundum. Yasal süreçte bende ne olacağını merak ediyorum. Ama ayakkabı örneğin yanlış çünkü belirli isim koyuyorlar örnek aynı kod olsa bile birinde New balans air krmz birinde New balans air syh gibi belirtiyorlar televizyonda bu işlem nasıl olur onu anlayamadım. Çünkü TV de örnek veriyorum 4k smart 55ud8300 . Bunda Samsung panel veya IPS panel diye satıcı harici bilmiyor.
Dediğim gibi ben burada ne vestelin nede sizin avukatliginizi yapıyorum. Ben bu iş yasal olarak nasıl çözülecek onu merak edip takip ediyorum.
Hakkınızda hayırlısı nasıl ise öyle olsun.

P Çevrimdışı

pinkfloyd1453

Yeni Üye
15 Kas 2019
1
44
Arkadaşlar vestel 55ud8200 tv aldım. Seri numarası 8319906900248 bunun lg panel mi samsung mu aynı zamanda ips mi va ekran mı olduğunu nasıl anlayacağım acaba. Yardımcı olursanız sevinirim.

Arkadaşlar vestel 55ud8200 tv aldım. Seri numarası 8319906900248 bunun lg panel mi samsung mu aynı zamanda ips mi va ekran mı olduğunu nasıl anlayacağım acaba. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleme:
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Merhaba,

n11, kampanya takip vs derken forumdan da aldığımız tavsiyeler sonucunda bende TV'yi yeniledim. 10 yıllık emektar hd ready Samsung'u kenara atma vakti geldi:)

Panel, anakart, HDR durumu hakkında bilgi verebilir misiniz? Şimdiden teşekkürler (bu arada başka topicte bazı yazılımlar verilip, yüklenirse görüntü performansı iyileştiği söyleniyor bazı anakartlarlarda, tavsiye eder misiniz?)

TEKNOwest TEKNOWEST
F fikoloji
Adem Helvacı Adem Helvacı

Foto eklendi

IMG_20191115_070716.jpg

Güzel günlerde kullanmanızı dilerim.

Ürün paneli hücre üreticisi Samsung
Panelin yapı tipi VA
Ürün anakartı MB130S
Slim panel
HDR ve Dolby Vision özelliğine ilaveten Wide Color Gamur desteği mevcut
FRR değeri 1800hz

VA panelin tepkime hızı ile FRR 1800hz birleşince size iyi bir sonuç vereceğine inancım tam, yalnız yan açılardan renk sorunu olacağını artık biliyorsunuz.

Ses konusunda da üzeceğini düşünmüyorum, 2x10watt ve Dahili SubWoofer ine tatminkar sonuç verir diye düşünüyorum.
Tekrar güzel günlerde kullanmanızı dilerim.

Yazılım güncellemelerini lütfen takip edin, her yazılımda mutlaka tüketici faydası sonuçlar görüyor ancak buradaki iyileştirmeler bazı durumlarda görecedir ;)

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

Panel üreticisi Samsung
Yapı tipi VA

Güzel günlerde kullanmanızı dilerim :ok

S Çevrimdışı

sarper28

Aktif Üye
24 Şub 2018
221
Panel üreticisi Samsung
Yapı tipi VA

Güzel günlerde kullanmanızı dilerim :ok

Adem Helvacı Adem Helvacı hocam 58ud8200 var bende de paneli tmc uretiyormus sanırım, az bir bilgilendir bizi da kimdir nedir bu tmc, Valla aranıp durdum hicnirsey yok nette. Philips kullanıyor diye biliyorum ama samsung panellerle karşılaştırıldığında ne kalitede veya contrast ratiosu kaç hiç bilmiyorum bize bilgi pinarindan şu icir üstat :)

N Çevrimdışı

nedimm

Aktif Üye
10 Ara 2017
493
Estağfurullah ben seni anladim bundan yana sıkıntı da yok , dediğim gibi ben kendi fikrimi sundum. Yasal süreçte bende ne olacağını merak ediyorum. Ama ayakkabı örneğin yanlış çünkü belirli isim koyuyorlar örnek aynı kod olsa bile birinde New balans air krmz birinde New balans air syh gibi belirtiyorlar televizyonda bu işlem nasıl olur onu anlayamadım. Çünkü TV de örnek veriyorum 4k smart 55ud8300 . Bunda Samsung panel veya IPS panel diye satıcı harici bilmiyor.
Dediğim gibi ben burada ne vestelin nede sizin avukatliginizi yapıyorum. Ben bu iş yasal olarak nasıl çözülecek onu merak edip takip ediyorum.
Hakkınızda hayırlısı nasıl ise öyle olsun.
Kardeş olan oldu artık iletişim eksikliği sebebiyle bu aşamaya geldik karma panel konusu bu formda da tartışıldı ve üretici suçlandı LG nin üst segment ürünleri hep IPS dir marka kendini böyle tanıttı Samsung va olarak tanıttı kendini benim elstirim sudur yarın yeniden vestelden yada Vestel gibi bir markadan ürün alacak olsam bayiye gidip farklı bir urun görüp aldığım farklı bir urun çıkacak sıkıntı bu IPS sevmeyende var adam va beğeniyor şansına IPS cikiyor yap 8200 serini IPS yap 8300 serini va olsun bitsin mesele bu böylece müşterilerle de sorun yasamassin yoksa benim amacım burda markayı karalamak değil benim anlatmak istediğim musterinin önceden verdiği talebi yerine getirmemek ayrıca internetten bir urun aliyorsunuz kargo getirip bırakıyor kutuyu açmadan panel sorgulaması yaptiryorsunuz eğer istediğiniz panel olmazsa siz bu ürünü hemen satıcıya iade edebiliyorsunuz ben talepte bulunmama ragmen gelen ürün farklı kutuyu acmiyorum yine kabul etmiyorlar mantıksızlık burdan başlıyor kararı verenlerin olumlu olumsuz halleri markayı etkiliyor ben yaşadığım süreci anlattım bu markayı sevmesem zaten yıllarca ürününü almazdım 3 - 5 kişinin verdiği karar markaya olan sevgimi yok etti

A Çevrimdışı

Ahmet Tulga

Yeni Üye
19 Eki 2019
47
54
Herkese iyi akşamlar. Öncelikle bu sitede paneller hakkında bilgi veren değerli ustalarımıza hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Ben de vatan bilgisayar'dan 55 ud 8200 televizyonu aldım. Sitede sorgulama yaptığımda panelin Samsung va panel olduğunu öğrendim. Daha önce ips panel 48 inç seg TV kullanıcısıyım. Televizyondan çok memnundum. Bu nedenle tekrar televizyonun IPS panel olmasını istiyordum. Ancak Samsung veya panelinde iyi olduğu şeklinde yorumları okuyunca televizyonu Balıkesir Vestel servisine kurdurdum. Ancak televizyonun görüntüsünden memnun kalmadım. Çünkü televizyonun arka planındaki beyazlık ya da diğer bir tabirle bulutlanma oluyordu. Durumu Vestel müşteri hizmetlerine aktardım. Servis evden televizyonu alarak inceleme yaptı. Televizyonda herhangi bir problem olmadığını belirtti. Servis televizyonu almadan evdeki bir uydu alıcı ile televizyonu 720p 50 hertz ayarında çalıştırdığımda televizyonun görüntüsünü cam gibi berrak olduğunu renklerinin de çok güzel olduğunu gözümü de yormadığını farkettim. Panelin yan açı görüş mesafesi de çok kötü değildi. Bunun kesinlikle işlemci kaynaklı olacağını düşündüm. bunu servise ilettim. Görüntüdeki kalitesizliğin kesinlikle panelden olmadığını belirttim. Ancak servisin iyi niyetine rağmen bu konuda herhangi bir sonuç alınamadı. Vatan bilgisayar'dan aldığım için televizyonu iade ettim. 14 günlük cayma hakkına kullandım.bu nedenle de vatan bilgisayara ayrıca teşekkürlerimi ilettim. Vestel müşteri hizmetleri maalesef çözüm üretmiyor. Bence arkadaş IPS panel istiyorsa bunu da belirttiğine göre fabrika IPS panel göndermeliydi. Bu anlayışla Vestel çok müşteri kaybeder.çevredeki insanlara daha önce Vestel televizyonların çok iyi olduğunu söyledim ve birçok arkadaşa da Vestel aldırdım çoğu da televizyondan genelde memnun kaldı. Bu süreçlerden sonra vestel'i tavsiye etmek çok zor. Tabii yerli olarak vestel'in de aslında satmasını istiyoruz.

Geri
Üst Alt