byhasibo
Aktif Üye
- 18 Kas 2019
- 142
- 36
Ürünün yetkili servisi gelip ürünün problemli olduğunu söyledi fabrika kabul etmiyor tüm renk ayarları denendi kendileride denedi alttaki cihaz 6 yaşında üsteki 11 günlük tam karşıdan bakınca düzeliyor ayrıca evde yaramaz bebekler var ürün ondan az yukarda doğrudurBence hatalı renk ayarı yapılmış,alttaki tvnin renk skalası ile üstteki tvnin renk skalası bir değildir ,aynı olmaz-olamaz zaten.
2.ci fotoda alttaki tvde pencere (ışık) yansıması var,üstteki fotoda yok,ayrı çekim olsa "saat farkı var" derdim
Bana göre alttaki tvnin "göz hizası" daha iyi,üstteki tv sanki çok yukarda ,tabiri caizse "kahvede maç izler" gibi duruyor,çok yukarda yani,altına 32'' tv girebilmiş
Bana " abi birini sana vereceğim ,hangini istersin" dersen üstteki derim <--- Bu bir "mizahi yaklaşımdır" yanlış anlama olmasın lütfen
Biri VA ,biri IPS panel veya farklı panel,ama ikiside bana göre aynı görüntüyü veriyor,renkler hariç,sadece karşılaştırmalı ayar değilde göze göre ayar yapılmalı,hatta ben mağazada görsem alttaki tvye para vermem,neden denirse "ışık yansıması" derim hemen,acaip göze batıyor,her tarafı IPS veya VA olsa ne olur olmasa ne olur,pencere ışığını panelde gördükten sonra
Biri 32'' diğeri ondan 2 katı büyük panel,alttaki 4k yayında bayanın yüzü parlak üsttekinde normal,yani bana göre alttaki tvde ışık şiddeti ve renk fazla gelmiş,yüz renginden belli, kısılmalı
Tabii bütün bu yazdığım benim nacizane görüşümdür,dediğim gibi "abi hangini alırsın" derseniz "üstteki" derdim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Mağaza da teşhir ettiğim üründe böyle bir problem yoktu eve kapalı kutu gelen tv böyle çıktı :(((Selam panel yapısı gereği normaldir. Yanlardan soluk gözükme sebebi va yapiya sahip panel olmasıdır. Bunun iyi ve kötü yanları mevcuttur. Örnek veriyorum en altta attığınız resimde Arçelik olan renk patlaması verirken , üst kısımdaki daha stabil vermektedir. Bu bir arıza veya kusur değil TV de kullanılan panel yapısıdır.