Önemli Vestel Mb82-Mb100-Mb110-Mb120-Mb130-Mb140-Mb211-Mb230 Güncelleme-Çekirdek Yazılım Konusu

C Çevrimdışı

cemilsen

Yeni Üye
11 Nis 2019
6
42
TV Standby modunda kalıyor. Led birkaç defa yanıp sönüyor. Çekirdek yada full yazılımla çözülürmü. Beslemeden 12V, 5V, 3.2 Volt mevcut.Epromlarda 3.2 volt mevcut, anakart 1.5 volt mevcut. Yardımlarınız için teşekkürler.
WhatsApp-Image-2023-09-26-at-18.42.41-1.jpg
WhatsApp-Image-2023-09-26-at-18.42.41.jpg
WhatsApp-Image-2023-09-26-at-18.42.42.jpg

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
TV Standby modunda kalıyor. Led birkaç defa yanıp sönüyor. Çekirdek yada full yazılımla çözülürmü. Beslemeden 12V, 5V, 3.2 Volt mevcut.Epromlarda 3.2 volt mevcut, anakart 1.5 volt mevcut. Yardımlarınız için teşekkürler.
Kurtarma yazılımı verildi. Sağ üstte çan simgesinden bildirimleri kontrol edin. Yükleme talimatı indirme sayfasındadır. Yükleme sonucunu mutlaka bildirin.

O Çevrimdışı

Oguzhan2112

Yeni Üye
24 Eyl 2023
6
46
Merhaba
Full sürümü yükledikten sonra tv açıldı. Fakat sanki sürüm eski. Zira birçok kanal tarama sonrası yok. HD kanallar birkaçı dışında yok. Ekran bu şekilde. Bunun uzerine güncelleme falan mı olması gerek?

16957505461185843984518660091960.jpg

K Çevrimdışı

kubigrscr

Yeni Üye
26 Eyl 2023
1
22
mb 98 cihazım internete girmiyor kablo takınca youtube de ilk videolar ekranı geliyor ama açmıyor videoyu internet iyi olduğu halde yazılım sıkıntısı mı oluyor

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
15,026
mb 98 cihazım internete girmiyor kablo takınca youtube de ilk videolar ekranı geliyor ama açmıyor videoyu internet iyi olduğu halde yazılım sıkıntısı mı oluyor
1= Televizyonu çalıştırın
2= Görüntünün gelmesini bekleyin
3= Görüntü gelince kumanda üzerinden Menü (Home) 4725 Tuşlayın
4= Ekrana gelen menü resmini buraya ekleyin

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
15,026
Merhaba
Full sürümü yükledikten sonra tv açıldı. Fakat sanki sürüm eski. Zira birçok kanal tarama sonrası yok. HD kanallar birkaçı dışında yok. Ekran bu şekilde. Bunun uzerine güncelleme falan mı olması gerek?

16957505461185843984518660091960.jpg
Mb140 dahili uydu alıcılı standart bir ana karttır bu gün bile yeni güncelleme yazılımı yapılsa hiç bir + Özellik gelmez smart olsaydı + Özellik gelebilirdi. Kanalların eksik çıkmaması için çatıda tek çanak anten olsa bile televizyonda diseqc ayarı mutlaka yapılmalıdır. Televizyonu ilk kuruluma gönderin tekrar kurulum ayarlarını yapın diseqc birinci porta Türksat ikinci porta herhangi bir uydu ismi kaydedip kanalları taratın kanalların tamamı gelecektir. Ya da tavsiyeformunda hazır kanal listesi var oradan hazır listeyi yükleyebilirsiniz.

C Çevrimdışı

cemilsen

Yeni Üye
11 Nis 2019
6
42
Yükleme yaptım derken. Yükleme işlemi doğru şekilde tamamlandı mı? Yükleme sırasında hızlı yanıp sönme aşaması nasıl ilerledi?
Ok tuşuna basıp fişi taktım kırmızı ışık yanıp sönmeye başladı flashın üzerindeki ışık yaklaşık 5dk kadar hızlı hızlı yanıp söndü standy by ışığı belli bir yerden sonra sönüyor hızlı hızlıya dönmedi hiç flash disk üzerindeki ışık sönünce stand by ışığı tekrar yanıp sönmeye başlıyor bir kaç defa denedim hep aynı durum.

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Ok tuşuna basıp fişi taktım kırmızı ışık yanıp sönmeye başladı flashın üzerindeki ışık yaklaşık 5dk kadar hızlı hızlı yanıp söndü standy by ışığı belli bir yerden sonra sönüyor hızlı hızlıya dönmedi hiç flash disk üzerindeki ışık sönünce stand by ışığı tekrar yanıp sönmeye başlıyor bir kaç defa denedim hep aynı durum.
Usb belleğin boot sektörünü gpt den mbr' ye çevirin.(Disk genius yazılımı olabilir.) Usb 3.0 destekli bellek kullanmayın. 16 gb' tan büyük bellek kullanmayın ve farklı bellekler ile deneme yapın.

Yazılım yüklemesi gerçekleşmemiş. TV belleği, dolayısıyla dosyaları görmemiş.

Son düzenleme:
C Çevrimdışı

cemilsen

Yeni Üye
11 Nis 2019
6
42
Usb belleğin boot sektörünü gpt den mbr' ye çevirin.(Disk genius yazılımı olabilir.) Usb 3.0 destekli bellek kullanmayın. 16 gb' tan büyük bellek kullanmayın ve farklı bellekler ile deneme yapın.

Teşekkürler deneyip sonucu bildiririm.

C Çevrimdışı

cemilsen

Yeni Üye
11 Nis 2019
6
42

Merhaba usb 16gb mbr diske çevirdim. Dosyayı içine atıp taktım ok tuşuna bastım fişi takıp yüklemeyi başlattım bu sefer Standy hızlı yanıp söndü bıraktım 2-3 dakika led yandı söndü sonra tekrar yavaş yandı söndü ve sönük olarak kaldı. Biraz bekleyip tekrar fişi taktım. Yine on kere yanıp sönüyor kırmızı ışık yanık kalıyor veya sönük kalıyor.

O Çevrimdışı

Oguzhan2112

Yeni Üye
24 Eyl 2023
6
46
Mb140 dahili uydu alıcılı standart bir ana karttır bu gün bile yeni güncelleme yazılımı yapılsa hiç bir + Özellik gelmez smart olsaydı + Özellik gelebilirdi. Kanalların eksik çıkmaması için çatıda tek çanak anten olsa bile televizyonda diseqc ayarı mutlaka yapılmalıdır. Televizyonu ilk kuruluma gönderin tekrar kurulum ayarlarını yapın diseqc birinci porta Türksat ikinci porta herhangi bir uydu ismi kaydedip kanalları taratın kanalların tamamı gelecektir. Ya da tavsiyeformunda hazır kanal listesi var oradan hazır listeyi yükleyebilirsiniz.
Dediğinizi yaptı ilk kuruluma gidip uydu ayarlarını tamamladım kanalları taradı ve tüm kanallar geldi. Çok teşekkür ederim sayenizde kurtardım TV yi.
Dediğiniz gibi yaptım. İlk kuruluma gidip ayarları yaptıktan sonra tüm kanallar geldi. Hersey için çok teşekkür ederim sayenizde kurtardım TV yi. 🤲

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881

Merhaba usb 16gb mbr diske çevirdim. Dosyayı içine atıp taktım ok tuşuna bastım fişi takıp yüklemeyi başlattım bu sefer Standy hızlı yanıp söndü bıraktım 2-3 dakika led yandı söndü sonra tekrar yavaş yandı söndü ve sönük olarak kaldı. Biraz bekleyip tekrar fişi taktım. Yine on kere yanıp sönüyor kırmızı ışık yanık kalıyor veya sönük kalıyor.
By_Trol By_Trol ustam. Üyemiz kurtarma yazılımıyla toparlamadığını paylaşıyor. Full yazılımına ben ulaşamadım. Erişim şansımız var mıdır? Ya da başka bir görüşünüz? Teşekkür ederim.

Geri
Üst Alt