Önemli Vestel Mb82-Mb100-Mb110-Mb120-Mb130-Mb140-Mb211-Mb230 Güncelleme-Çekirdek Yazılım Konusu

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
K@R@DENİZ' Alıntı:
yazılım paylaşımı için teşekkürler...

Rica ederim kardeşim, yeni yazılım beklentisi içerisindeyiz, ara sıra takip etmeyi ve yüklediğiniz yazılımla ilgili düşüncelerinizi beirtmeyi unutmayınız  :ok:

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Loveathing' Alıntı:
Ado hocam yeni yazılım varmı.mb 120 en son 2.43 u yükledim.

Aslında erken olmasına rağmen ben bir beklenti içerisindeyim, umarım kısa zamanda bir müjde verebilirim size MB120 için.  :ok:

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
gurkan' Alıntı:
Ado' Alıntı:

Ado abim birsey dikkatimi cekdi. Mesela burdaki ekrandaki panel kisminda sam ile basliyor bendekinde ves diye basliyor ne anlama geliyor

Kardeşim panelin hücre yapısı hariç tüm unsurları VESTEL e ait hatta led barları da dahil. Yalnız hücre yapısı halen ithal geliyor bu nedenle kodlama teknikjleri biraz karışık ve bu nedenle servis menüdeki yazıya itibar etmek yerine seriden veya üretimdeki modelden kontrol etmeyi tercih ediyorum.  :ok:

gurkan Çevrimdışı

gurkan

Aktif Üye
26 Eki 2017
254
Ado' Alıntı:
gurkan' Alıntı:
Ado abim birsey dikkatimi cekdi. Mesela burdaki ekrandaki panel kisminda sam ile basliyor bendekinde ves diye basliyor ne anlama geliyor

Kardeşim panelin hücre yapısı hariç tüm unsurları VESTEL e ait hatta led barları da dahil. Yalnız hücre yapısı halen ithal geliyor bu nedenle kodlama teknikjleri biraz karışık ve bu nedenle servis menüdeki yazıya itibar etmek yerine seriden veya üretimdeki modelden kontrol etmeyi tercih ediyorum.  :ok:

İnsallah bu hucre yapisi olan panelde tamamen yerli olurda bu kadar dunya pazarinda yer edinmis vestel bu korelileri geride birakir :)

Apollon07 Çevrimdışı

Apollon07 

Aktif Üye
24 Eki 2017
203
Mb 120 İçin Son Yazılımda (2.43.2.0) Smart Tv De Kasılmalar Yaşamaya Başladım Bir Yere Giriş Yapıyorum Çıkmak İçin Bekleme Uzun Sürüyor Ara Sıra Donmalar Takılmalar Yaşıyorum Ekran Kilitleniyor Televizyonu fişten çekip tekrar açıyorum yoksa asla düzelmiyor

Bunun İçin Yeni Yazılımı mı Beklemek gerek yoksa bir önceki sürüme mi dönmek gerek şuan için kararsızım ama yenilik olarak gelen blu tv ve filbox dışında televizyon diğer yönden kasmalar yaşıyor

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Apollon07' Alıntı:
Mb 120 İçin Son Yazılımda (2.43.2.0) Smart Tv De Kasılmalar Yaşamaya Başladım Bir Yere Giriş Yapıyorum Çıkmak İçin Bekleme Uzun Sürüyor Ara Sıra Donmalar Takılmalar Yaşıyorum Ekran Kilitleniyor Televizyonu fişten çekip tekrar açıyorum yoksa asla düzelmiyor

Bunun İçin Yeni Yazılımı mı Beklemek gerek yoksa bir önceki sürüme mi dönmek gerek şuan için kararsızım ama yenilik olarak gelen blu tv ve filbox dışında televizyon diğer yönden kasmalar yaşıyor

Full yazılım ile formatlayıp, donma sorununu kontrol edip sonr ayeniden upgrade ederek deneyebilirsiniz.

Böylece biz de sonucu öğrenme imkanı buluruz  :ok:

Apollon07 Çevrimdışı

Apollon07 

Aktif Üye
24 Eki 2017
203
Hocam Daha Önceki Çekirdek Yazılımda Hiçbir sıkıntım yoktu yeni yazılımı beklemek çözüm olmazmı sorun sadece smart tv özelliğinde uygulamalara girip takılmak kitlenmeler

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Apollon07' Alıntı:
Hocam Daha Önceki Çekirdek Yazılımda Hiçbir sıkıntım yoktu yeni yazılımı beklemek çözüm olmazmı sorun sadece smart tv özelliğinde uygulamalara girip takılmak kitlenmeler

Olur elbette sadece süreç belirtemiyorum, bu hali ile sizi rahatsız etmiyorsa elbette ki beklemek makul olanıdır.  :ok:

Z Çevrimdışı

ZABATA

Yeni Üye
28 Eki 2017
20
ADO hocam benim televizyon modeli 43FB8500 ''17MB97_98_0.45.23.32'' yazılımı yükledikten sonra opera store kayboldu acaba bir alt yazılımı mevcutmudur acaba şimdiden teşekkürler .

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
ZABATA' Alıntı:
ADO hocam benim televizyon modeli 43FB8500 ''17MB97_98_0.45.23.32'' yazılımı yükledikten sonra opera store kayboldu acaba bir alt yazılımı mevcutmudur acaba şimdiden teşekkürler .

Alt yazılım için, FULL YAZILIM konumuza tv nizin seri numarasını yazıp talep açın, kontrol edelim hocam.  :ok:

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Hocam merhaba MB95 anakartlı Vestel TV sahibiyim.
TV ye en son 3.6.6y sürümünü yüklemiştim.
Merak ettim vestel driver sitesinde yeni yazılım var mı diye bakayım dedim, 3.6.6n çıkarttı karşıma.
Bu bildiğim kadarıyla daha eski sürüm. Y ile biten sürümü kaldırdılar mı ne oldu?

Ben yeni yazılım zannedip bu 3.6.6n sürümünü yükledim. Tv çalışıyor bir sorunu yok.
Drive da sorun var sanırım, konudaki yazılımı indirip atamadım.

TV seri numarası bu : 7105128300008

Daha güncel bir sürüm varsa onu yüklemek isteriz. Bu sarı temadan çok sıkıldım açıkçası. undefined undefined

Bu MB95'lere MB100'lere neden destek kesildi? Bir puhutv, blutv, netflix koymak bu kadar mı zordu?
Android TV tarafında da bir rezillik yaşanmış sanırım. Müşteriye sattıkları 2.5 GB RAM'li televizyon 1.5 GB RAM'li çıkmış.
Sonra da sitedeki üründen RAM bilgisini kaldırmışlar diye duydum.

Vestel iyice saldı bu işleri galiba. Toshiba'yı da almadılar zaten.

Selamlar Kardeşim;

Aslında driver sitesinde zaten hep daha eski sürümler oluyor, yenileri ben yayınlıyorum, aradığın yerde yazılıma ulaşamama nedenin de o platformda artık yazılım paylaşmıyor olmamdır, Bu konu başlığı altında ilk mesajda bulabilirsin, erişim izni isterse bana burada yazarak haber ver hallederim. ?

3.6.6.y üzerinde başka yazılım yok, beklentim de yok zaten. Şu halleri ile arıza yapmadan çalışsınlar artık yeter zira artık MB2XX lere doğru gidiyoruz.

Biliyorum sizler de haklısınız zira bir ürünü alıp Yılllaaaaarrr boyu hem bozulmadan hem de sürekli güncellenerek kullanmak istiyorsunuz lakin yeni dünya düzeni buna izin vermiyor maalesef.

Televizyon dünyasını Telefon dünyası gibi istiyoruz fakat şimdilik olmuyor.

Bu bile güzel zira bundan 5 yıl önceki eğitim toplantılarında ben ''yazılım güncellemelerini tüketicilere açmak lazım'' dediğimde gereksiz bulunuyordu.

''TV ler için antivirüs yazılımı lazımolabilir'' dediğim de de bana tebessüm ederek ''henüz tv ler için yazılmış bir virüs yazılımı yok'' demişlerdi ki ben bir kaç yıl içerisinde artık bu sorunlarla da karşılaşacağımızı tahmin ediyorum. Piyasalarda TV antivirüs yazılımı satmaya uygun bir altyapı var nasılsa.

Android tv zaten 1.5gb ram ile tasarlanmıştı, 2.5.gb konusunu ilk defa sizden duydum, araştırırm bakiim neymiş konu merak ettim.

Buna ben sallamak gözü ile bakmıyorum ancak aksaklıklar var bence de, kurumlar büyüdükçe yapılar hantallaşıyor önce bunu aşmak lazım.

Destek kesilmeleri genelde yanlış anlaşılıyor (Buna ben de sebep olmuş olabilirim)

Kurum ürünlere olan desteğini kesmiyor, lakin bu donanımdan alınabilecek başka bir şey yok boyutuna gelindiğinde artık geliştirme çalışmaları yapılmıyor ve daha geliştirilebilir olan yeni anakartlara yöneliyorlar.

malumunuz teknoloji yerinde durmuyor, sizin mantıkla yaklaşılsaydı, bundan 4 yıl önce çok geçerli olan ama şu an adı dahi duyulmayan MB48 anaakrtı halen geliştirmeye çalışıyor olurlardı ki kullanıcılarının dahi MB48 den hiç bir beklentisi yok, halbuki geçen zaman baksanız altı üstü 3-4 yıl.

TV ömür ortalamasının (teknolojik ömür) 5 yıl olduğu bir ortamda ilk 2-3 yıl sonrası destek verilmemesi bana göre anormal değil (Şahsi fikrimdir) Kaldı ki MB9X ve MB100 anakartların geçmişini ve ilk üretim tarihine bakarsanız ne demek istediğimi çok daha rahat anlayabilirisniz. ?

Geri
Üst Alt