Hocam merhaba MB95 anakartlı Vestel TV sahibiyim.
TV ye en son 3.6.6y sürümünü yüklemiştim.
Merak ettim vestel driver sitesinde yeni yazılım var mı diye bakayım dedim, 3.6.6n çıkarttı karşıma.
Bu bildiğim kadarıyla daha eski sürüm. Y ile biten sürümü kaldırdılar mı ne oldu?
Ben yeni yazılım zannedip bu 3.6.6n sürümünü yükledim. Tv çalışıyor bir sorunu yok.
Drive da sorun var sanırım, konudaki yazılımı indirip atamadım.
TV seri numarası bu : 7105128300008
Daha güncel bir sürüm varsa onu yüklemek isteriz. Bu sarı temadan çok sıkıldım açıkçası. undefined undefined
Bu MB95'lere MB100'lere neden destek kesildi? Bir puhutv, blutv, netflix koymak bu kadar mı zordu?
Android TV tarafında da bir rezillik yaşanmış sanırım. Müşteriye sattıkları 2.5 GB RAM'li televizyon 1.5 GB RAM'li çıkmış.
Sonra da sitedeki üründen RAM bilgisini kaldırmışlar diye duydum.
Vestel iyice saldı bu işleri galiba. Toshiba'yı da almadılar zaten.
Selamlar Kardeşim;
Aslında driver sitesinde zaten hep daha eski sürümler oluyor, yenileri ben yayınlıyorum, aradığın yerde yazılıma ulaşamama nedenin de o platformda artık yazılım paylaşmıyor olmamdır, Bu konu başlığı altında ilk mesajda bulabilirsin, erişim izni isterse bana burada yazarak haber ver hallederim. ?
3.6.6.y üzerinde başka yazılım yok, beklentim de yok zaten. Şu halleri ile arıza yapmadan çalışsınlar artık yeter zira artık MB2XX lere doğru gidiyoruz.
Biliyorum sizler de haklısınız zira bir ürünü alıp Yılllaaaaarrr boyu hem bozulmadan hem de sürekli güncellenerek kullanmak istiyorsunuz lakin yeni dünya düzeni buna izin vermiyor maalesef.
Televizyon dünyasını Telefon dünyası gibi istiyoruz fakat şimdilik olmuyor.
Bu bile güzel zira bundan 5 yıl önceki eğitim toplantılarında ben ''yazılım güncellemelerini tüketicilere açmak lazım'' dediğimde gereksiz bulunuyordu.
''TV ler için antivirüs yazılımı lazımolabilir'' dediğim de de bana tebessüm ederek ''henüz tv ler için yazılmış bir virüs yazılımı yok'' demişlerdi ki ben bir kaç yıl içerisinde artık bu sorunlarla da karşılaşacağımızı tahmin ediyorum. Piyasalarda TV antivirüs yazılımı satmaya uygun bir altyapı var nasılsa.
Android tv zaten 1.5gb ram ile tasarlanmıştı, 2.5.gb konusunu ilk defa sizden duydum, araştırırm bakiim neymiş konu merak ettim.
Buna ben sallamak gözü ile bakmıyorum ancak aksaklıklar var bence de, kurumlar büyüdükçe yapılar hantallaşıyor önce bunu aşmak lazım.
Destek kesilmeleri genelde yanlış anlaşılıyor (Buna ben de sebep olmuş olabilirim)
Kurum ürünlere olan desteğini kesmiyor, lakin bu donanımdan alınabilecek başka bir şey yok boyutuna gelindiğinde artık geliştirme çalışmaları yapılmıyor ve daha geliştirilebilir olan yeni anakartlara yöneliyorlar.
malumunuz teknoloji yerinde durmuyor, sizin mantıkla yaklaşılsaydı, bundan 4 yıl önce çok geçerli olan ama şu an adı dahi duyulmayan MB48 anaakrtı halen geliştirmeye çalışıyor olurlardı ki kullanıcılarının dahi MB48 den hiç bir beklentisi yok, halbuki geçen zaman baksanız altı üstü 3-4 yıl.
TV ömür ortalamasının (teknolojik ömür) 5 yıl olduğu bir ortamda ilk 2-3 yıl sonrası destek verilmemesi bana göre anormal değil (Şahsi fikrimdir) Kaldı ki MB9X ve MB100 anakartların geçmişini ve ilk üretim tarihine bakarsanız ne demek istediğimi çok daha rahat anlayabilirisniz. ?