TEKNOwest
VIP
- 23 Eyl 2018
- 10,445
- 50
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
ekledim abi 9xHımmm,1mb lık flash,iyi oldu elimde bulunsunZiyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.ekledim abi 9x
full veya çekirdek nedir bilmiyorum yardımcı olursan sevinirimmerhaba full yazılım mı çekirdek yazılım mı istiyorsunuz ?
Ben cevap vereyim ;full veya çekirdek nedir bilmiyorum yardımcı olursan sevinirim
anladım full yazılım daha risksiz ozaman anladığım bu doğrumudurBen cevap vereyim ;
Full denilen yazılım tv yi boot eden,yani açılmasını sağlıyan ,kabaca PC'deki HDD içinde MBR dediğimiz yere de yazılan yazılımdır,
core (çekirdek) ise sadece tv içindeki bizim root dosya sistemi dediğimiz alana müdahele eden yazılımdır.
Ancak tv hiç açılmazsa full yazılımla kurtarılabilir,tabii her zaman kurtarma da olmaz maalesef.
Tam tersidir,core(çekirdek) de risk yoktur... aslında yoktur demek de tam doğru değil,çünkü farklı model tv yazılımını atarsan tabii ki herzaman risktir,ancak full yazılımda da atarken dikkat etmek gerekir,en başta full yazılım yükleme sırasında elektrikler gitmeyecek,kullanılan bellek bozulmayacak,hele hele farklı model tv yazılımı hiç atılmayacak,geriye dönüş yoktur o zaman,iş servisliktir.strat41' Alıntı:anladım full yazılım daha risksiz ozaman anladığım bu doğrumudur
Sevgili strat41,birde buradan yazayım istedim:
Ben özel mesajlarımı kapatmıştım
Sana cevap verip,kapatayım Ö.M tekrar ...
Tv yazılımında sorun yoksa hiç yazılım atmaya uğraşma,ayrıca bizim tvlerde (MB9x) netflix olmaz,sadece icon resmi görünür ama tvden çalışmaz,çünkü tv içinde yüklü dosyaları yok,telefondan olması iyiymiş ...
Dediğim gibi kapatıyorum maalesef Ö.M sistemimi.
anladım peki çekirdek ve full yazılımı nasıl bulabilirim seri numaradan sorgulama yapınca hiç bişey çıkmıyorTam tersidir,core(çekirdek) de risk yoktur... aslında yoktur demek de tam doğru değil,çünkü farklı model tv yazılımını atarsan tabii ki herzaman risktir,ancak full yazılımda da atarken dikkat etmek gerekir,en başta full yazılım yükleme sırasında elektrikler gitmeyecek,kullanılan bellek bozulmayacak,hele hele farklı model tv yazılımı hiç atılmayacak,geriye dönüş yoktur o zaman,iş servisliktir.
EK:
Tvnin menü+4725 yaparak resim çek,ve arkasındaki barkod seri nosunu da çek, ve BURAYA tıklıyarak ekle ,fikoloji ve teknovest mutlaka yazılım verirler.strat41' Alıntı:anladım peki çekirdek ve full yazılımı nasıl bulabilirim seri numaradan sorgulama yapınca hiç bişey çıkmıyor
Neyse;Arkadaşlar, bana MB130 tvnizin Menü+4725 yaparak varsa OPTIONS 2 ve OPTIONS 3 lerin resmini yayınlayabilirmisiniz?
# cd
# mount -o remount, rw /vendor <----------------ÖNCE VENDORU YAZILABİLİR BAĞLADIK
# cd vendor <---------------- SONRA VENDOR KLASÖRÜNE GİRDİK
# ls
BCM20702B0_002.001.014.0505.0619.hcd fonts
Netflix html_applications
antix lib
app.cfg lib.tar.gz
appmgr mb95_langprofile.bin
aurora.elf opera_dir
bcm_module opera_update
bigbang playready.html
bsa_server sample_widi.config
config sspk.html
config_mb90 stagecraft
discretix_drm_data svcmgr
dynamic_ui vendor
# rm -R dynamic_ui <------- ÖNCEKİ dynamic_ui KLASÖRÜNÜ SİLDİK
# ls <----- KLASÖRÜ KONTROL ETTİK,SİLİNMİŞMİ DİYE...
BCM20702B0_002.001.014.0505.0619.hcd html_applications
Netflix lib
antix lib.tar.gz
app.cfg mb95_langprofile.bin
appmgr opera_dir
aurora.elf opera_update
bcm_module playready.html
bigbang sample_widi.config
bsa_server sspk.html
config stagecraft
config_mb90 svcmgr
discretix_drm_data vendor
fonts
# cd
# ls <------- AŞAĞIDA GÖRÜNENLER TVnin KÖK YANİ / BAĞLANMA NOKTASI (/ İLE GÖSTERİLİR)
application config init mnt sbin usb
applications dev lib mtd_rwarea subsystem usr
bin etc linuxrc opt swf var
buffer font lost+found proc sys vendor
conf home mconf root tmp
# cd mnt/hd0a <------- USB BELLEĞİN İÇİNE GİRDİK
# ls USB BELLEĞİMİZİ KONTROL EDİYORUZ
CLONE00001 dvr power_up.txt upgrade_mb90.bin
Profile firmware red
# cd red <--- KIRMIZI MENÜ İÇİNE GİRİYORUZ
# ls
default_preset_services.sdx dynamic_ui power_up.txt
# cp -R dynamic_ui /vendor <-------------- KIRMIZI MENÜYÜ VENDORA KOPYALA DİYORUZ
# cd
# ls
application config init mnt sbin usb
applications dev lib mtd_rwarea subsystem usr
bin etc linuxrc opt swf var
buffer font lost+found proc sys vendor
conf home mconf root tmp
# cd vendor <----- KOPYALAMADAN SONRA VENDORA GİRİP BAKIYORUZ,KOPYALANMIŞMI
# ls
BCM20702B0_002.001.014.0505.0619.hcd fonts
Netflix html_applications
antix lib