bende de var dolby vision ama motion probleminden dolayı, gözüm bile görmüyor dv'yi.Regal dede var bende dolby özellikleri
![]()
Regal yazilimda da var bahsettigin sorun,gölgelenme oluyor nette ki videolarda.bende de var dolby vision ama motion probleminden dolayı, gözüm bile görmüyor dv'yi.
demek istediğim şuydu, motiondan memnun olan dv den çok şey beklemesin. dv destekli videolar zaten anasının nikahı boyutta oluyor.Regal yazilimda da var bahsettigin sorun,gölgelenme oluyor nette ki videolarda.
Ben bu arada cygwin öğrenmeye çalışıyorum.
Regal dede var bende dolby özellikleri
![]()
Regal dedeRegal dede var bende dolby özellikleri
![]()
Olmaz sevgili tartar10 ,çünkü asıl dosyalar tvde eksik oluyor uymaz uydunun yazılımı tvye yaniBurada araya girsem olur mu?
Sn. @teraspy inş. İyisindir.
Üstadım, karantina günlerinde kendime meşguliyet arıyorum. Vestel tv de oscam çalıştırma ile ilgili uğraşıyorum. Aklıma bir fikir geldi.
Kathrein 912 de orijinal yazılıma hiç dokunmadan, sadece belirli scriptleri receivera göndererek oscam çalışıyor. Aynı mantığı tvye de uygulamaya çalışıyorum. Orijinal yazılımda oscam çalıştırmak için yaptıklarımız;
- startapp.sh scriptini config klasörüne yüklemek
- lib klasörü oluşturarak içine libcrypto.so.0.9.8 ve libioctl.so scriptlerini yüklemek
- Lib klasörünü data klasörüne yüklemek
- Oscam ile ilgili dosyaları da oscam klasörü içinde data klasörüne yüklemek
Kathrein ufs 912 receiver, oscam çalışır vaziyetteki resimleri
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
“Startapp.sh” ve lib dosyalarını (“libcrypto.so.0.9.8” ve “libioctl.so”) scriptlerini açıp incelem ve Vestel tvye uyarlamak için “CYGWIN” uygulamasını pcye kurdum ancak henüz beceremedim.
Bu scritlerdeki komutları Vestel tvye uyarlayabilir miyiz? Benim tvye ait açık kaynak kodlu tüm dosyalarZiyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.adresinde mevcut.Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Scriptleri vestele göre düzenleyip, buradaki dosyalardan uygun olanlara yükleyebilirsek orjinal yazılıma dokunmadan oscam çalışabilir.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Tvnin tuneri “Si2156” idi. Daha önceki çalışmamızda tv ye dosya yüklemede sıkıntı yaşamıştık. Vaktin olursa eğer;
Script dosyaları
- Config klasörüne yüklenen “starapp”,
- Lib klasöründeki (“libcrypto.so.0.9.8” ve “libioctl.so”) komutlarının içeriğini inceleyebilir misiniz?
- Bunları Vestel tvye uyarlayıp ilgili yerlere gönderdiğimiz zaman, tvnin orjinalliğini bozmadan oscam kullanabiliriz
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Daha önceki denemelerimiz de https://tavsiyeforumu.com/konu/vest...-yazilim-modlama-ilk-mesaj-guncel.898/page-39 dan itibaren benim tvni içeriği var. Ayrıca tv göçerse elimde full yazılım var ve 1 kez yükledim. Müsait olduğunda bu konuda çalışabilirsek sevinirim.
Bu arada çok iyiyim ,teşekkür ederim ,senin verdiğin script dosyasına baktım ,çalıştırılabilir dosya olan *.sh içinde dosya yolları var ,bunları bulmak gerekir ki yol tamamlansın ,:Daha önceki denemelerimiz de https://tavsiyeforumu.com/konu/vest...-yazilim-modlama-ilk-mesaj-guncel.898/page-39 dan itibaren benim tvni içeriği var. Ayrıca tv göçerse elimde full yazılım var ve 1 kez yükledim. Müsait olduğunda bu konuda çalışabilirsek sevinirim.
#!/bin/sh
#. /app/modules/load_unified.sh
. /app/modules/load_env.sh
#insmod /app/modules/fb.ko
#insmod /app/modules/mgfb.ko _allocSize=0x1000000
#insmod /app/modules/recbuffer.ko
export LD_LIBRARY_PATH=$LD_LIBRARY_PATH:/app/lib:/usr/local/lib:/data/lib
export PATH=$PATH:/app/lib:/app/app
export LD_PRELOAD=/data/lib/libioctl.so
#oscam
#(sleep 15; /data/emu/vizcam -c /data/keys) &
(sleep 25; /data/oscam/oscam -c /data/oscam) &
echo "start" $1 $2
if [ $1 = "serial" ]; then
/app/app/maruapp
elif [ $1 = "file" ]; then
/app/app/maruapp > $2 2>&1
else
/app/app/maruapp > /dev/null 2>&1
fi
export LD_LIBRARY_PATH=$LD_LIBRARY_PATH:/app/lib:/usr/local/lib:/data/lib
export PATH=$PATH:/app/lib:/app/app
export LD_PRELOAD=/data/lib/libioctl.so
Yani kısaca olmaz,maalesef.
Tvde oscam çalıştırmanın en iyi yolu "yeniden derlemek"tir ,uydu alıcısının programları olmaz,sana yollamıştım "Arm" işlemci için oscam derlemesi(kendim derledim biliyorsun) onu bir türlü tvye kopyalaman gerekir (dosyaları tümüyle atmıştım) ki tvde oscam çalışsın ,aslında pek de önemi kalmadı oscamın ,çözdüğü yayın yok gibi birşey![]()
Bırakma ama o dosyalar olmaz ilhan,zaten linux versiyona dauymaz lib dosyaları ,aynı olması gerekir versiyonun çünkü.İlgilendiğin için sağ ol. Can sıkıntısından meşguliyet arıyorum. Olmaz diyorsanız. Olmaz. Ben de bırakayım bari.