Önemli Vestel - Hi-Level - Nexon - Seg - Telefunken Tv. Yazılım Modlama [ilk Mesaj Güncel]

hosbulduk Çevrimdışı

hosbulduk 

TFC Team
9 Kas 2018
3,721
Regal dede var bende dolby özellikleri
20200410_0245061.jpg

T Çevrimdışı

tartar10 

Aktif Üye
8 Kas 2018
208
45
Burada araya girsem olur mu?

Sn. @teraspy inş. İyisindir.

Üstadım, karantina günlerinde kendime meşguliyet arıyorum. Vestel tv de oscam çalıştırma ile ilgili uğraşıyorum. Aklıma bir fikir geldi.

Kathrein 912 de orijinal yazılıma hiç dokunmadan, sadece belirli scriptleri receivera göndererek oscam çalışıyor. Aynı mantığı tvye de uygulamaya çalışıyorum. Orijinal yazılımda oscam çalıştırmak için yaptıklarımız;

• startapp.sh scriptini config klasörüne yüklemek
  • lib klasörü oluşturarak içine libcrypto.so.0.9.8 ve libioctl.so scriptlerini yüklemek
  • Lib klasörünü data klasörüne yüklemek
  • Oscam ile ilgili dosyaları da oscam klasörü içinde data klasörüne yüklemek

Kathrein ufs 912 receiver, oscam çalışır vaziyetteki resimleri

“Startapp.sh” ve lib dosyalarını (“libcrypto.so.0.9.8” ve “libioctl.so”) scriptlerini açıp incelem ve Vestel tvye uyarlamak için “CYGWIN” uygulamasını pcye kurdum ancak henüz beceremedim.

Bu scritlerdeki komutları Vestel tvye uyarlayabilir miyiz? Benim tvye ait açık kaynak kodlu tüm dosyalar adresinde mevcut.

Scriptleri vestele göre düzenleyip, buradaki dosyalardan uygun olanlara yükleyebilirsek orjinal yazılıma dokunmadan oscam çalışabilir.

Tvnin tuneri “Si2156” idi. Daha önceki çalışmamızda tv ye dosya yüklemede sıkıntı yaşamıştık. Vaktin olursa eğer;

• Config klasörüne yüklenen “starapp”,
  • Lib klasöründeki (“libcrypto.so.0.9.8” ve “libioctl.so”) komutlarının içeriğini inceleyebilir misiniz?
  • Bunları Vestel tvye uyarlayıp ilgili yerlere gönderdiğimiz zaman, tvnin orjinalliğini bozmadan oscam kullanabiliriz
Script dosyaları

Daha önceki denemelerimiz de https://tavsiyeforumu.com/konu/vest...-yazilim-modlama-ilk-mesaj-guncel.898/page-39 dan itibaren benim tvni içeriği var. Ayrıca tv göçerse elimde full yazılım var ve 1 kez yükledim. Müsait olduğunda bu konuda çalışabilirsek sevinirim.

Ben bu arada cygwin öğrenmeye çalışıyorum.

Son düzenleme:
T Çevrimdışı

tartar10 

Aktif Üye
8 Kas 2018
208
45

Dosyayı açmayı başardım.

İlhan@DESKTOP-PDANF51 /cygdrive/c/cygwin64
$ cat startapp.sh
#!/bin/sh

#. /app/modules/load_unified.sh
. /app/modules/load_env.sh

#insmod /app/modules/fb.ko
#insmod /app/modules/mgfb.ko _allocSize=0x1000000
#insmod /app/modules/recbuffer.ko

export LD_LIBRARY_PATH=$LD_LIBRARY_PATH:/app/lib:/usr/local/lib:/data/lib
export PATH=$PATH:/app/lib:/app/app
export LD_PRELOAD=/data/lib/libioctl.so

#oscam
#(sleep 15; /data/emu/vizcam -c /data/keys) &
(sleep 25; /data/oscam/oscam -c /data/oscam) &

echo "start" $1 $2

if [ $1 = "serial" ]; then
/app/app/maruapp
elif [ $1 = "file" ]; then
/app/app/maruapp > $2 2>&1
else
/app/app/maruapp > /dev/null 2>&1
fi

İlhan@DESKTOP-PDANF51 /cygdrive/c/cygwin64
$

Ne olduğunu anlamaya çalışıyorum.
Değişik yapma ve dosyayı kaydetme komutlarına ihtiyacım var.

Son düzenleme:
teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Burada araya girsem olur mu?

Sn. @teraspy inş. İyisindir.

Üstadım, karantina günlerinde kendime meşguliyet arıyorum. Vestel tv de oscam çalıştırma ile ilgili uğraşıyorum. Aklıma bir fikir geldi.

Kathrein 912 de orijinal yazılıma hiç dokunmadan, sadece belirli scriptleri receivera göndererek oscam çalışıyor. Aynı mantığı tvye de uygulamaya çalışıyorum. Orijinal yazılımda oscam çalıştırmak için yaptıklarımız;

• startapp.sh scriptini config klasörüne yüklemek
  • lib klasörü oluşturarak içine libcrypto.so.0.9.8 ve libioctl.so scriptlerini yüklemek
  • Lib klasörünü data klasörüne yüklemek
  • Oscam ile ilgili dosyaları da oscam klasörü içinde data klasörüne yüklemek

Kathrein ufs 912 receiver, oscam çalışır vaziyetteki resimleri

“Startapp.sh” ve lib dosyalarını (“libcrypto.so.0.9.8” ve “libioctl.so”) scriptlerini açıp incelem ve Vestel tvye uyarlamak için “CYGWIN” uygulamasını pcye kurdum ancak henüz beceremedim.

Bu scritlerdeki komutları Vestel tvye uyarlayabilir miyiz? Benim tvye ait açık kaynak kodlu tüm dosyalar adresinde mevcut.

Scriptleri vestele göre düzenleyip, buradaki dosyalardan uygun olanlara yükleyebilirsek orjinal yazılıma dokunmadan oscam çalışabilir.

Tvnin tuneri “Si2156” idi. Daha önceki çalışmamızda tv ye dosya yüklemede sıkıntı yaşamıştık. Vaktin olursa eğer;

• Config klasörüne yüklenen “starapp”,
  • Lib klasöründeki (“libcrypto.so.0.9.8” ve “libioctl.so”) komutlarının içeriğini inceleyebilir misiniz?
  • Bunları Vestel tvye uyarlayıp ilgili yerlere gönderdiğimiz zaman, tvnin orjinalliğini bozmadan oscam kullanabiliriz
Script dosyaları

Daha önceki denemelerimiz de https://tavsiyeforumu.com/konu/vest...-yazilim-modlama-ilk-mesaj-guncel.898/page-39 dan itibaren benim tvni içeriği var. Ayrıca tv göçerse elimde full yazılım var ve 1 kez yükledim. Müsait olduğunda bu konuda çalışabilirsek sevinirim.

Olmaz sevgili tartar10 ,çünkü asıl dosyalar tvde eksik oluyor uymaz uydunun yazılımı tvye yani :ok

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65

Bu arada çok iyiyim ,teşekkür ederim ,senin verdiğin script dosyasına baktım ,çalıştırılabilir dosya olan *.sh içinde dosya yolları var ,bunları bulmak gerekir ki yol tamamlansın ,:

Kod:
#!/bin/sh

#. /app/modules/load_unified.sh
. /app/modules/load_env.sh     

#insmod /app/modules/fb.ko
#insmod /app/modules/mgfb.ko _allocSize=0x1000000
#insmod /app/modules/recbuffer.ko

#oscam
#(sleep 15; /data/emu/vizcam -c /data/keys) &
(sleep 25; /data/oscam/oscam -c /data/oscam) &

echo "start" $1 $2

if [ $1 = "serial" ]; then
    /app/app/maruapp
elif [ $1 = "file" ]; then
    /app/app/maruapp > $2 2>&1
else
    /app/app/maruapp > /dev/null 2>&1
fi
Mesela burada "/app/modules/" klasörlerinin içinde "load_env.sh" çalıştırılabilir dosyasını arıyor ki bulamayacak ,tvde yok çünkü.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Kod:
Mesela şimdi fark ettim(saat 02:58) , "export PATH=$PATH:/app/lib: /app/app" bu yolları da arayacak mutlaka :ok

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Yani kısaca olmaz,maalesef.
Tvde oscam çalıştırmanın en iyi yolu "yeniden derlemek"tir ,uydu alıcısının programları olmaz,sana yollamıştım "Arm" işlemci için oscam derlemesi(kendim derledim biliyorsun) onu bir türlü tvye kopyalaman gerekir (dosyaları tümüyle atmıştım) ki tvde oscam çalışsın ,aslında pek de önemi kalmadı oscamın ,çözdüğü yayın yok gibi birşey :)

T Çevrimdışı

tartar10 

Aktif Üye
8 Kas 2018
208
45
Yani kısaca olmaz,maalesef.
Tvde oscam çalıştırmanın en iyi yolu "yeniden derlemek"tir ,uydu alıcısının programları olmaz,sana yollamıştım "Arm" işlemci için oscam derlemesi(kendim derledim biliyorsun) onu bir türlü tvye kopyalaman gerekir (dosyaları tümüyle atmıştım) ki tvde oscam çalışsın ,aslında pek de önemi kalmadı oscamın ,çözdüğü yayın yok gibi birşey :)

İlgilendiğin için sağ ol. Can sıkıntısından meşguliyet arıyorum. Olmaz diyorsanız. Olmaz. Ben de bırakayım bari.

Geri
Üst Alt