@modernsosyolog ;
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.tv markalarını indirebilirsin :wink:
MB97 KARTLI TVDE "DTS TruSurround" AKTİF ETMEK1- Olabilecek bir aksaklıktan ben sorumlu değilim,bu yazıyı okuduğunuzda bile riski kabul etmiş olursunuz ?
2- Oynadığınız dosya tv donanımını ilgilendiren HW dosyasıdır,başka yeri değil sadece AudioSettings değiştirin.
Önce tvnizden mb97_swprofile.bin dosyasını usb belleğe aktarın,nasıl yapılacağını bilmiyorsanız konudaki 1.ci sayfadan okuyunuz...
Aldığınız dosyaları lütfen kopyalayıp yedekte saklayın mutlaka...
A- Aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi "mb97_swprofile.bin" toolbox ile açın ve 1 nolu "AudioSettings" yanındaki + tıklayıp genişletin
B- Yandaki çubuğu çekerek "SurroundType" yanındaki + tıklayıp (2) genişletin ve , "SurroundTypeSelection"(3) tıklayın
C- Oradaki "Other" 2 kere tıklayıp açın(4),açılan pencere içine Other silin ve "DTS" yazıp(5) kaydedip çıkın (6)
(4) Ben biraz önce yaptığımdan orada DTS görüyorsunuz
Yaptığınız hw dosyasını Profile isimli klasöre kopyalayıp tv ye gönderin,karşınızda "DTS TruSurround"?
Ve tvnin senini lütfen deneyin,en iyi sonucu ve farkı TRTMÜZİK,POWERHDTurk veya NR1TURKHD müzik kanalında görürsünüz.
Denenen tv : SEG 43SC7600 MB97
NOT: Çok yer kaplamaması amacıyla tek resim yaptım (Vestel venüs-355g ile )
Merhaba,
Sadece hw de yapılan bir işlem anlatılmış teşekkürler, peki sw nin içinde bulunan sound klasöründeki DTS support dizininde bir işlem yapılmasına gerek var mı buradaki nedir?
Ayrıca merak ettiğim bir konu var televizyonlarda USB ve HDMI çoklayıcı kullanabiliyor muyuz?
Resimdeki bölüm ne ile ilgili
Tkgs olmayan tv modlama ile açılabilir mi?
Sadece hw de yapılan bir işlem anlatılmış teşekkürler, peki sw nin içinde bulunan sound klasöründeki DTS support dizininde bir işlem yapılmasına gerek var mı buradaki nedir?
Sevgili rfve iki soruyu da cevaplamış,genelde tüm modellerde oynanan SW profildir,burada açılır HW ellenmediğinden iş arapsaçına döner,zaten bu yüzden uyarmıştım kırmızı renkle ?HW deki yapılan True Surround için SW den de ilgili tıklama işleminin yapılması gerek elbette.
Muhtemel adından da anlaşılacağı üzere HDMI portu paylaşmak için kullanılıyordur. Anca ben denemedim ve denendiğine
dair herhangi bir geri bildirim de almadım bu zamana kadar
Merhaba,
hex'de bende yazılar soldaki gibi tuhaf karakterde çıkıyor resimde sağda bulunan değer değiştirebileceğim düzgün şekilde nasıl ayarlayabilirim ?
Acaba arşivinde SW ve HW profil arşivi olan var mı? Modlanmamış olan ? yada bir başlık açılsa ve full yazılım atanlar modlama işlemi yapmadan önce sw ve hw prillerini o konuda paylaşsalar daha iyi olmaz mı? rfve
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
yapamadım üstat teşekkürler cevap için en iyisi fazla kurcalamayayım ben programı ?
Ufak bir hastalıktan sonra iyiyim çok şükür,eee nüfus eskiyor artık ?Sn. teraspy, görüşmeyeli nasılsınız.
Usb'den oscam çalıştırma konusunda araştırırken şöyle bir bilgiye ulaştım. "
(If you want root, DISABLE internet access to your device!!!! DO NOT EVER INSTALL FIRMWARE UPGRADE !!!!) Bunu yazan kişi samsung tv'leri ilk rootlayan ve oscamı çalıştıranlardan.
Anladığım kadarıyla, tv'yi rootlamak istiyorsak, güncelleme yapılmamalı. Bu nedenle, vestel sitesinden aldığım full yazılım ile tv'de yaptığım tüm değişiklikleri iptal ederek, 1 kez daha oscamı usb'den okutmayı denesem mi diyorum. Ne dersiniz?