Önemli Vestel - Hi-Level - Nexon - Seg - Telefunken Tv. Yazılım Modlama [ilk Mesaj Güncel]

E Çevrimdışı

elgado

Yeni Üye
4 Şub 2019
31
43
İlk mesajda belirtilen ★ Vestel Açılış Logosu Yükleme / Değiştirme ; sekmesinde anlatılan yöntem ile her hangi bir resim dosyası adını Vestel.jpg yaparsam ve bu resmi logo yaparsam çalışırmı arkadaşlar

Mesela tv'nin açılışına aile resmimi koymak istiyorum :)

geceninbirvakti Çevrimdışı

geceninbirvakti

Aktif Üye
21 Ara 2017
561
Vestel açılış logosunu indirdim, peki Vestelin diğer yan ürün markalarının logo resimlerini nerden bulabilirim Regal vb.. ve ayrıca Kullanılan yazı tip fontunu nasıl öğrenebilirim hangi ttf uzantılı yazı tipini kullanıyor acaba :saskin

rfve Çevrimdışı

rfve

Aktif Üye
26 Şub 2018
330
İlk mesajda belirtilen ★ Vestel Açılış Logosu Yükleme / Değiştirme ; sekmesinde anlatılan yöntem ile her hangi bir resim dosyası adını Vestel.jpg yaparsam ve bu resmi logo yaparsam çalışırmı arkadaşlar

Mesela tv'nin açılışına aile resmimi koymak istiyorum :)

evet çalışır. farklı bir resmi direkt olarak açılış resmi de ayarlayabilirsiniz.
resmin üzerine gelip ok tuşuna yada renkli tuşlardan biriydi tuşlayınca açılış resmi yap seçeneği çıkıyordu.

ancak çözünürlüğü indirgeyerek yapıyor baştan belirteyim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Vestel açılış logosunu indirdim, peki Vestelin diğer yan ürün markalarının logo resimlerini nerden bulabilirim Regal vb.. ve ayrıca Kullanılan yazı tip fontunu nasıl öğrenebilirim hangi ttf uzantılı yazı tipini kullanıyor acaba :saskin

Google amca bulmana yardımcı olacaktır. ?

geceninbirvakti

Aktif Üye
21 Ara 2017
561
Merhaba,

Ürün stand by konumunda yapıldığında prize taktığımızda kendiliğinden açılma problemi yazılım atmadan profil üzerinden değişiklik yapılarak çözülebilir mi?

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Merhaba,Ürün stand by konumunda yapıldığında prize taktığımızda kendiliğinden açılma problemi yazılım atmadan profil üzerinden değişiklik yapılarak çözülebilir mi?
Ürün prize takıldığında normal olarak,açılır ama oynamaz,beklemede kalır,kumandadan açmadan da açılmaz diye biliyorum,sen prize takınca pat diyemi açılıyor?

geceninbirvakti

Aktif Üye
21 Ara 2017
561
Ürün prize takıldığında normal olarak,açılır ama oynamaz,beklemede kalır,kumandadan açmadan da açılmaz diye biliyorum,sen prize takınca pat diyemi açılıyor?

Evet prize takınca hemen açılıyor, ürün diğer ayarlarda açma durumu stand by konumunda.

Geçenlerde, MB211 şasede pvr 3D, Movie sense, wink animation özelliklerini açtım.
3d ayarlarında 3D izleyemesemde ekranda alt alta üst üste gibi diğer seçenekleri değiştirdiğimde ekranda 3D olacak mış gibi kaymalar oldu kendince ekran birşeyler yapıyor ama sonuç olarak tabi izlenemedi, demekki panel desteklemiyor dedim bıraktım.

İlgiç olan sonrasında tv de sanki çözünürlük düşmesi yaşandı TV2 de harf lütfen yarışmasını izlerken daha önce net izlediğim görüntüde şimdi sunucu ve uzak görünümler pikselleşmeye başladı sanki hertz yetmiyor muş gibi, ki ürün 800 hertz ve net görüntüsü vardı ve çok memnundum ki yine bu programı net izleyebiliyordum. Daha sonra başka kanallara baktım bazı film ve dizilerde de aynı sorunu gördüm. Tabii her kanalda değil. Yayın kaynaklı olabilir dedim ama yayınlar HD yayın ve bu durumun tek kanalda olmaması beni dahada düşündürdü. Açtığım özellikleri kapattım core yazılımıda en eskilerinden zamanında memnun olduğum core çevirdim bir şey değişmedi. Saçlar tel tel net belli olurken şimdi bir pikselleşme var görüntüde.

Bugün full yazılım ve sonrasında en güncel core yazılımı deneyeceğim bakalım sonuç ne olacak.

peki bu duruma neden olan neydi diye düşünüyorum acaba 3D özelliğini açtığımda gözlükleri takın demeden önce ekranı yayması 3d sunmak için karışık görüntüler vermesi gibi panel sistemsel kendince değişiklikler yaparken şuan arka planda bir sıkıntımı yaşattı ve yaşatmaya devam mı ediyor acaba çözemedim gitti.

Moderatör tarafında düzenlendi:
E Çevrimdışı

elgado

Yeni Üye
4 Şub 2019
31
43
evet çalışır. farklı bir resmi direkt olarak açılış resmi de ayarlayabilirsiniz.
resmin üzerine gelip ok tuşuna yada renkli tuşlardan biriydi tuşlayınca açılış resmi yap seçeneği çıkıyordu.

ancak çözünürlüğü indirgeyerek yapıyor baştan belirteyim.

Google amca bulmana yardımcı olacaktır. ?

Ne yaptıysam seçtiğim resimde açılış resmi yap seçeneği çıkmadı :) acaba başka yöntem varmıdır ?

H Çevrimdışı

haldida

Yeni Üye
2 Eki 2018
13
34
Bu arada tüm kullanıcılara bir konuyu yazayım,nacizane :sneaky:
Kulaklık+ ana volüm sorunlarını çok okudum,hatta oscam ile ilgili araştırma yaparken başka forumlarda da yazılanları okudum,Yav kızacaksınız bana ama ,yazmadan geçmeyeyim...
Bu hatayı koskoca Vestel nasıl yapar anlamıyorum,ecnebiler yazılımlarını düzeltip yayına verirler,bizimkiler yazılımı bozup yayına veriyorlar,yani hiç mi denemiyorlar bunlar ürettikleri cihazlarını,anlamış değilim.Üstelik hatalarını düzeltmek için birde modlanmış profilleri veriyorlar iyimi :haha1
Madem sizler modlayıp kullanıcıya sunacaktınız,neden o zaman MBXxx serisi kartların profillerini kısıtlıyorsunuz,yani siz kullanıcıya modlayıp veriyorsunuz,ama kullanıcı yapmasın diyorsunuz, işin komik yanı da bu.
Bu işi ben yaparım diyenler için resimli anlattım,çok basit,tarafımdan denenmiştir:
Bu iş için en iyi yazılım Tommynin yazılımıdır:
Swprofile dosyasını açın,profili yükleyin
A-CommonVolControl bulun
1- Yanındaki + basıp alttaki klasörü açın
2- Klasöre tıklayın,içeriği karşıya geçecek
3-Orada FALSE yazacak,ona iki kere tıklayın
4- Açılan mini penceredeki TRUE seçin
5-Save deyip çıkın
Yapılan düzeltmeyi hooop,tvnize yollayın,böylece kendi profilinizi yapmış olursunuz,bu işi birtek SWPROFİL de yapacaksınız,HWPROFİL karıştırmayın

ses1.png

ses2f0f27112d3f42854.png
Bu işlemi uyguayınca cihaz garantiden çıkmaz mı ???

Bu arada tüm kullanıcılara bir konuyu yazayım,nacizane :sneaky:
Kulaklık+ ana volüm sorunlarını çok okudum,hatta oscam ile ilgili araştırma yaparken başka forumlarda da yazılanları okudum,Yav kızacaksınız bana ama ,yazmadan geçmeyeyim...
Bu hatayı koskoca Vestel nasıl yapar anlamıyorum,ecnebiler yazılımlarını düzeltip yayına verirler,bizimkiler yazılımı bozup yayına veriyorlar,yani hiç mi denemiyorlar bunlar ürettikleri cihazlarını,anlamış değilim.Üstelik hatalarını düzeltmek için birde modlanmış profilleri veriyorlar iyimi :haha1
Madem sizler modlayıp kullanıcıya sunacaktınız,neden o zaman MBXxx serisi kartların profillerini kısıtlıyorsunuz,yani siz kullanıcıya modlayıp veriyorsunuz,ama kullanıcı yapmasın diyorsunuz, işin komik yanı da bu.
Bu işi ben yaparım diyenler için resimli anlattım,çok basit,tarafımdan denenmiştir:
Bu iş için en iyi yazılım Tommynin yazılımıdır:
Swprofile dosyasını açın,profili yükleyin
A-CommonVolControl bulun
1- Yanındaki + basıp alttaki klasörü açın
2- Klasöre tıklayın,içeriği karşıya geçecek
3-Orada FALSE yazacak,ona iki kere tıklayın
4- Açılan mini penceredeki TRUE seçin
5-Save deyip çıkın
Yapılan düzeltmeyi hooop,tvnize yollayın,böylece kendi profilinizi yapmış olursunuz,bu işi birtek SWPROFİL de yapacaksınız,HWPROFİL karıştırmayın

ses1.png

ses2f0f27112d3f42854.png

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Açtığım özellikleri kapattım core yazılımıda en eskilerinden zamanında memnun olduğum core çevirdim bir şey değişmedi. Saçlar tel tel net belli olurken şimdi bir pikselleşme var görüntüde.
Bugün full yazılım ve sonrasında en güncel core yazılımı deneyeceğim bakalım sonuç ne olacak.
Sevgili zifirikaranlik,(nikini değiştirmişin bu arada ? ) büyük ihtimal açılan ayarlardan bozulmalar olmuştur,keşke tvden aldığın ilk profilleri saklasaydın,işte onun için hep "yedekleyin" diyorum-diyoruz.Bozuk profilin üzerine core yüklemeyle bozuk profilleri düzeltemezsin,çünkü profil dosyalarına etkisi olmuyor core yazılımların :)
Ama altını çizdiğim yazını mutlaka uygula.

H haldida Çıkmaz,sadece sesi ayarlıyorsun ...

Son düzenleme:
teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Mb90 da bu şekilde resmî açınca alt barda seçenek ler gözüküyor . OK tuşuymuş doğru hatırlıyormuşum
Sevgili rfve,senin adında bari resim ölçeklerini vereyim müsade edersen,belki farklı ölçeklerde vardır ama benim denediklerim :
Kod:
1024x768 
960x720
960x682
Resim jpg bendekiler,pngleri denemedim,ama olur belki. :ok

Geri
Üst Alt