Vestel-BZE-XL4303XE Buzdolabı Arızası

E Çevrimdışı

Eylber

Aktif Üye
14 Kas 2020
76
39
Ben usta değilim sevgili Eylber, sadece kalktım bizim dolabı açtım ,elimi o ızgaralara götürdüm ve kontrol ettim ,o an üfleme olmadığını fark ettim :ok
Olsun hocam benim yanımda herkes usta kalır:)
Varmı fikri olan hocam, yani kart tamircisini aradım durumu anlattım kartta sorun olsa bie şekilde hata verir diyor bilemedim 😔

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Olsun hocam benim yanımda herkes usta kalır:)
Varmı fikri olan hocam, yani kart tamircisini aradım durumu anlattım kartta sorun olsa bie şekilde hata verir diyor bilemedim 😔
Teşekkür ederim düşüncen için , mesajında gördüğüm kadarı ile vermiş arızayı zaten .Dün yazmıştım hatırlarsan :

teraspy-143-hata.png
Senin dolabın verdiği de benim yazdığım hata olmuşoluyor maalesef.
IMG-20240112-WA0015.jpg

Yarım saattir bu uyarıyı vermeye başlamış :((

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Bak orada alarm tuşuna basınca kesilecek ama arıza düzelene kadar yanmaya devam edecek yazıyor.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Fişi çıkarttım 30 dk kadar taktım sr gitti ama yine soğutmuyor
Belki de sorun kart değildi ,başka sorun vardı :alala , tamirden gelen kartın lehim tarafından güzel bir fotosunu çeksen, bakalım yeni lehimleri görecek miyiz(neresini onarmışlar),tabii fişi çekip öyle çıkart kartını :ok

E Çevrimdışı

Eylber

Aktif Üye
14 Kas 2020
76
39
Belki de sorun kart değildi ,başka sorun vardı :alala , tamirden gelen kartın lehim tarafından güzel bir fotosunu çeksen, bakalım yeni lehimleri görecek miyiz(neresini onarmışlar),tabii fişi çekip öyle çıkart kartını :ok
Çekerim tabi, tamirden önce ekranda bütün ışıklar yanıyor alarm sürekli ötüyordu dolap hiç tepki vermiyordu, tamirden sonra bunlar gitti alt tarafta sorun yok, üst taraf soğutmuyor işte dediğim gibi.
Resmi yarın atıcam hocam :)

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Çekerim tabi, tamirden önce ekranda bütün ışıklar yanıyor alarm sürekli ötüyordu dolap hiç tepki vermiyordu, tamirden sonra bunlar gitti alt tarafta sorun yok, üst taraf soğutmuyor işte dediğim gibi.
Resmi yarın atıcam hocam :)
Tamam hadi bakalım ,umarım bir şeyler yaparız hep beraber :ok

E Çevrimdışı

Eylber

Aktif Üye
14 Kas 2020
76
39
Tamam hadi bakalım ,umarım bir şeyler yaparız hep beraber :ok
İyi akşamlar hocam resim atamadım, şöyle oldu tanıdık bir tamirci arkadaş geldi baktı oda dolapta hiç bir sorun görünmüyor, anakartta sorun var, valla fanımı başka birşeyde olabilir, o devreye girmiyor dedi, bende tamir ettirdiğim yere götürdüm tekrardan, gözden geçirdi kartı, getirdik taktık yine üst taraf soğutmadı, usta kendi tamirsiyle konuştu ertesi gün ona götürdü kartı, o tamircide kartta hiç bir problem görünmüyor demiş, durumu bana anlattı, sonra yeni bir kart alıp almayacağını sordu al dedim tabiki neyse yapıcaz artık, getirdi taktı şuan sorun yok, (eski kartı bana verdi) bir kaç gün test edelim dedi iki gün oldu, takipteyim, banamı öyle geliyor henüz emin değilim ama, sanki buzdolabı sürekli çalışıyor yada çok az duruyor gibi, uzun süre çalışmadığına yoruyorum şimdilik😊

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,450
İyi akşamlar hocam resim atamadım, şöyle oldu tanıdık bir tamirci arkadaş geldi baktı oda dolapta hiç bir sorun görünmüyor, anakartta sorun var, valla fanımı başka birşeyde olabilir, o devreye girmiyor dedi, bende tamir ettirdiğim yere götürdüm tekrardan, gözden geçirdi kartı, getirdik taktık yine üst taraf soğutmadı, usta kendi tamirsiyle konuştu ertesi gün ona götürdü kartı, o tamircide kartta hiç bir problem görünmüyor demiş, durumu bana anlattı, sonra yeni bir kart alıp almayacağını sordu al dedim tabiki neyse yapıcaz artık, getirdi taktı şuan sorun yok, (eski kartı bana verdi) bir kaç gün test edelim dedi iki gün oldu, takipteyim, banamı öyle geliyor henüz emin değilim ama, sanki buzdolabı sürekli çalışıyor yada çok az duruyor gibi, uzun süre çalışmadığına yoruyorum şimdilik😊
Hadi gözünaydın kartı nekadara aldınız.?
Eğer ki dolap tam soğumadan yiyecekleri koyduysanız rejime girip normale dönmesi bir süre alır.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Oooo, çok sevindim inan :) güle güle kullanın tekrar :ok

E Çevrimdışı

Eylber

Aktif Üye
14 Kas 2020
76
39
Dolabı takipteyim halâ😊 bence problem var ustayıda arıycam yarın söyliycem, dünde dediğim gibi dolap hep çalışıyor, kapağı ne zaman açsam üfleme sesi duruyor kapayınca devreye giriyor yine, heleki kışın daha fazla durmalı benmi yanlış hatırlıyorum, durması lazım değilmi şu üflemenin, tamirden önce devreye girmeyen üfleme şimdi devreden çıkmıyor sanki:(, ama yinede biraz daha bekliycem takip edicem.
Cuma akşamından beri dolabın fişi takılı

Son düzenleme:
Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,450
Dolabı takipteyim halâ😊 bence problem var ustayıda arıycam yarın söyliycem, dünde dediğim gibi dolap hep çalışıyor, kapağı ne zaman açsam üfleme sesi duruyor kapayınca devreye giriyor yine, heleki kışın daha fazla durmalı benmi yanlış hatırlıyorum, durması lazım değilmi şu üflemenin, tamirden önce devreye girmeyen üfleme şimdi devreden çıkmıyor sanki:(, ama yinede biraz daha bekliycem takip edicem.
Cuma akşamından beri dolabın fişi takılı
Alt ve üst bölümlerin derecelerini kablolu termometreyle ölçüm yaparsan ne olup bittiğini daha iyi anlamış oluruz.

Geri
Üst Alt