oksitlenmiş gibi duruyor. Evde kontak sprey varsa fişi çekip spreyi sık eski dış fırçasıyla üzerinden geçermisin.Ustalarım selam, benim kartta şöyle bir kısım var. Sıkıntının burada olduğunu düşünüyorum ama elektronikten anlamadığım için emin değilim. Siz ne dersiniz?
kompresörleri inverter değilse mantıklı aynı.Sota hocam aklıma bir şey takıldı, hani diyorum ya, sanki çok az duruyor dolap, fazla çalışıyor gibi diye, dikkatimi çekti Uğur derin dondurucu var bende 7 çekmeceli, Vestel dolabım kadar var neredeyse, mesela ona dikkat ettim, oda mesela hiç çalışmıyor gibi genelde suskun, çalışma mantıkları farklımı??
Muhtemelen ben bu konuya çok geç kaldım ama tecrübemi paylaşmak isterim. Vestel ile başım bu yüzden dertte. Beni çıldırttılar. Kart değişecek ve modifikasyon yapılacak dediler ve bu sorunun gideceğini söylediler. Aynen böyle sürekli arıza ışığı yanıyor. Gece uykudan sesle uyanıyorduk. Deli etti bizi. Servis çözümü kart değisimi ve modifikasyondu. Adamlar geldi kartı taktı olmadı. Uyum sağlamadı dedi. Tekrar başka kart taktılar yine uyum sağlamadı dedi. Sonra arayan soran olmadı. Kafayı bozdum ben uğraştım. Dondurucu bölümdeki sensör ayakları buz tutuyor sonra sıvı teması oluyor ve o arızayı ondan veriyormuş. Ben orayı temizledim. Kuruttum. Sonra macunla güzelce yalıtım yaptım. Bütün sorun ortadan kalktı. İki aydır canavar gibi çalışıyor. Başına gelen muhakkak oradaki yalıtım durumunu kontrol etsin. Şimdi benim elimde servisin sök tak yaparken bozduğu dolap lambası kaldı. Dolap lambası iki kapıyı açınca yanıyor. Sadece tek kısmı açınca yanmıyor. Adamlar yapacağı yerde bana bir arıza daha oluşturup gittiler. Bir daha arayanda olmadı. İşin tuhaf tarafı ben o lambanın yanmadığını daha ilk kartı takıp sokunce gördüm ve söyledim. Abi daha ciddi sorunumuz var o kolay dedi. Ama şimdi söyleyince yine kart sorunu diyorlar. Bunu siz yaptınız diyorum üstlerine almıyorlar. Bunu yetkili servisi yapıyor. Şimdi müşteri hizmetleri çözüm merkezi vs. Uğraşıp duruyorum. Varsa bu lamba ile ilgili çözüm önerisi olan fikrini almak isterim. Switch müdahalesi ile yapabilirim ama bunu yapmak istemiyorum. Bunlar bu kartı söküp takarken nasıl bir halt etmiş olabilirler acaba bilgisi olan var mıdır?
Hocam eşim daha öncede söylemişti, 5-6 kere oldu demişti sabahları özellikle yapıyor dedi,) heralde kapak uzun süre açılmıyor diye) bu sabah yine olmuş, dolap alarmı çok kısa kısa ötüyor dedi, kapağı açıp kapattığımda susuyor, bu sabah yine ekranda alarm sesi ve ışığı ile birlikte, sr ışığıda yanmış, kapağı açıp kapatınca sönmüş yine!!!!!!!! (Bazen kendi kendine kapağı ellemeden de susuyormuş)
Son durum bu şuan, tamirci arkadaşa söyliycem, yinede burayada yazayım dedim:(