Vestel-BZE-XL4303XE Buzdolabı Arızası

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Birmiyorum ki hocam sadece tek bir parça değiştirmediğini biliyorum, dolap 2 gün çalışmadı, hocam bu üst taraftaki havalandırmaların hava üflememesi soket oturmamasından yaparmı peki
Buzdolabında hava üflemesini fark etmemen lazım sanki, yani öyle üfleme olmaz sanırım.Peki motor şu an çalışıyor mu , dereceleri normal mi,kaç dereceye ayarlı üst ve alt kısım :alala

E Çevrimdışı

Eylber

Aktif Üye
14 Kas 2020
76
39
Buzdolabında hava üflemesini fark etmemen lazım sanki, yani öyle üfleme olmaz sanırım.Peki motor şu an çalışıyor mu , dereceleri normal mi,kaç dereceye ayarlı üst ve alt kısım :alala
Çalışıyor motor 18/4 dereceye ayarlı dediğim gibi dondurucu soğutuyor ama üst kısım dedimya kanallardan hava üflemiyor

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Çalışıyor motor 18/4 dereceye ayarlı dediğim gibi dondurucu soğutuyor ama üst kısım dedimya kanallardan hava üflemiyor
2 saat kadar tam ayarda çalışsın demiştim. 18 kısmını anlayamadım. Dondurucu -18 mi ayarlı?

Dolap 2 gündür hiç çalışmıyor. Şu anki çalışması yaklaşık 1 gün sürecek. Yani motor neredeyse hiç durmaksızın 1 gün gibi çalışacak ve gerekli derecelere gelecek. Ben o süreci tam olarak yaşamadım çünkü motoru manual olarak timer ile çalıştırdım. Yani tamamen durmadı buzdolabı. O yüzden biraz sabredin.

Üfleme konusunda Sayın teraspy teraspy Emmi' nin söylediğini dinleyin. Buzdolabı iç fanı el tutarak hissedilmez.

E Çevrimdışı

Eylber

Aktif Üye
14 Kas 2020
76
39
Dondurucu soğutuyorsa üst kısım da soğutur, çok eşya var mı üstte :alala
Yok hocam hayır boş yani dolap

2 saat kadar tam ayarda çalışsın demiştim. 18 kısmını anlayamadım. Dondurucu -18 mi ayarlı?

Dolap 2 gündür hiç çalışmıyor. Şu anki çalışması yaklaşık 1 gün sürecek. Yani motor neredeyse hiç durmaksızın 1 gün gibi çalışacak ve gerekli derecelere gelecek. Ben o süreci tam olarak yaşamadım çünkü motoru manual olarak timer ile çalıştırdım. Yani tamamen durmadı buzdolabı. O yüzden biraz sabredin.

Üfleme konusunda Sayın teraspy teraspy Emmi' nin söylediğini dinleyin. Buzdolabı iç fanı el tutarak hissedilmez.
-18 evet, hocam üst taraf hiç ama hiç soğumamış sıfır yani fişi taktığım gibi, benim merak ettiğim bunun anakart ile alakası varmı, şundan soruyorum olabilirse yarın hemen götürürüm yine tamir ettirdiğim yere

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65

Tam boş değildir sanırım, tam boş ise bir şişe su koyup kapağı kapat ve sabah açıp kontrol et.Evde sıcaklık ölçer varsa koymadan önce suyun derecesini ölç, bir de yarın ölç bakalım, yoksa o zaman elle kontrol et :ok

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881

-18 evet, hocam üst taraf hiç ama hiç soğumamış sıfır yani fişi taktığım gibi, benim merak ettiğim bunun anakart ile alakası varmı, şundan soruyorum olabilirse yarın hemen götürürüm yine tamir ettirdiğim yere
Onu anlıyorum. Sadece şuna dikkat edin. O kart bağlı iken direkt 220 alıyor. Dolayısıyla müdahale ederken dikkat edin.

Karttan olabilecek bir sıkıntıda açıkçası kapak uyarısı dahil birçok sistem devreye girmez. Ya da tam tersi devreden çıkmaz. Benim tahminim (ki tahmin etmek için de bence erken) sirkülasyon kanalları ya da no frost mekanizması. Ama bunların kontrolü için de belli bir süre geçmeli. Ayrıca eğer mümkünse termometre ile kontrol yapın. Buzluğu kontrol ettikten hemen sonra soğutucu bölmeye bakarsanız yanıltabilir. (Son ihtimal dediğiniz gibi kart sirkülasyon fanlarını devreye sokmuyor olabilir. Onu da belli bir süre sonra kontrol etmek gerekir.)

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65

İşler karıştı mı :) Üst kısım dondurucu alt ise normal dolap, doğru mu :)

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Tekrardan soketleri çıkarıp taktım, fişide taktım, artık sabaha ola hayrola, yarın durumu yazıcam yine, teşekkür ederim iyi geceler.

Yok hocam tersi, 😊alt dondurucu, üst normal
Senin ayarlar nasıl peki , buradan işaretle yaz bakalım, mesela 7 açık, 8 kapalı v.s gibi
teraspy-143.png

Geri
Üst Alt