slowfood
Moderatör
- 23 May 2022
- 7,881
Bahsedilen kapasitör kompresöre bağlı olan kapasitörse onun değişimi kolay.
Kontrol kartına bağlı kondansatör.Anakartta kondansatör arızası vardır fiş prizden çekildiği için kendisini toparlayamıyor.
Bahsedilen kapasitör kompresöre bağlı olan kapasitörse onun değişimi kolay.
Kontrol kartına bağlı kondansatör.Anakartta kondansatör arızası vardır fiş prizden çekildiği için kendisini toparlayamıyor.
Güvenilir bir elektronikçi de halledebilir bence.Kontrol kartına bağlı kondansatör.
Güvenilir bir elektronikçi de halledebilir bence.
Belki etki edebilir. Ancak bir garantisi yok. En garanti çözüm anakartın işinin ehli bir usta tarafından tamir edilmesi. Çünkü problem ortadan kalkmadı. Sadece kapasitör-kondansatör tekrar yüklenecek gücü buldu.
Önde sağ ve sol tarafta vidalı ayak var sağa doğru kıvırarak aşağıya inmesini sağlayabilirsiniz. Tabii bu arada dolabın sallanmaması lazım ayak ayarını ona göre yapın.Konuyla alakalı değil ama, evimi taşıdım aynı buzdolabı var halâ , dolabın arka tarafı bir laminent kalınlığı kadar aşağıda duruyor ön taraf yüksekte biraz, bunun dolaba bir sakıncası olurmu, onunlamı alakalı psikolojik mi bilemiyorum ama, sanki dolap bir tık daha az soğutuyor gibime geliyor.??
kompresör yüksek süratte dönerken ileri geri buzdolabının sallandığını düşünün.?Konuyla alakalı değil ama, evimi taşıdım aynı buzdolabı var halâ , dolabın arka tarafı bir laminent kalınlığı kadar aşağıda duruyor ön taraf yüksekte biraz, bunun dolaba bir sakıncası olurmu, onunlamı alakalı psikolojik mi bilemiyorum ama, sanki dolap bir tık daha az soğutuyor gibime geliyor.??
Şase bağlantısına (Muhtemelen toprak, nötr' e kaçak olsaydı sigorta atardı.) elektrik kaçağı mevcut. Acilen bir elektrikçi çağırıp tesisatı kontrol ettirin. Diğer elektrikli aletlerinizde de (Fırın, Çamaşır makinesi v.b.) aynı sorunun olması muhtemel. Evdekiler mümkün olduğunca uzak kalsın. (Tüm bunları tesisatta Kaçak Akım Rölesi olmadığını varsayarak söylüyorum.)Ustalar kusura bakmayın hergun bir şey soruyorum ama şimdide buzdolabım elektrik çarpıyor eski evde yoktu böyle birsey tasindiktan sonra başladı dün akşam ayak meselesini yaparken arka ayak yükseltmeye çalıştığımda oğlum baba elektrik çarpıyor bu dedi sana öyle gelmiştir dedim bugün eşimde söyleyince normal buzdolabını açarken elektrik çarptı dedi ne olabilir ne yapmalıyım acaba, teşekkürler şimdiden
Hocam diğer makinalarda elektrik çarpması falan böyle bir durum yok ama, nereye baksam fişi birde ters takım diyorlar bunu akşam deneyebilcem ancak, işe yarayabilir mi bu fişi ters takmak??Şase bağlantısına (Muhtemelen toprak, nötr' e kaçak olsaydı sigorta atardı.) elektrik kaçağı mevcut. Acilen bir elektrikçi çağırıp tesisatı kontrol ettirin. Diğer elektrikli aletlerinizde de (Fırın, Çamaşır makinesi v.b.) aynı sorunun olması muhtemel. Evdekiler mümkün olduğunca uzak kalsın. (Tüm bunları tesisatta Kaçak Akım Rölesi olmadığını varsayarak söylüyorum.)
Cihazın şasesinden 220v alıyorsunuz. Evdeki herkes bu bilgiyi aktarıyorsa ben olsam risk almazdım.Hocam diğer makinalarda elektrik çarpması falan böyle bir durum yok ama, nereye baksam fişi birde ters takım diyorlar bunu akşam deneyebilcem ancak, işe yarayabilir mi bu fişi ters takmak??
Evde kaçak akım rölesi var mı,yoksa bir an önce taktırılmalı mutlaka.Diğer taraftan fişi ters takınca çarpılma olmaz elbette ,büyük ihtimalle gövdeye kaçak var ,ters takınca faz yer değiştireceğinden çarpılma olmayabilir ama bu işlem bence tehlike bitti anlamına gelmez,hatta toprak hattına da bakılmalı mutlaka .Bütün bunlar için ehliyetli elektrikçi lazım ama "abi ben anlarım ,kendim de yaparım" dersen ki dikkat ister ,önce kaçak akım rölesi alıp ev içindeki kutuya tak(tır),en azından kendi güvenliğiniz için bu yapılmalıdır,sonra da prizler kotrol edilmelidir mutlaka,şakaya gelmez çünkü,Allah korusunUstalar kusura bakmayın hergun bir şey soruyorum ama şimdide buzdolabım elektrik çarpıyor eski evde yoktu böyle birsey tasindiktan sonra başladı dün akşam ayak meselesini yaparken arka ayak yükseltmeye çalıştığımda oğlum baba elektrik çarpıyor bu dedi sana öyle gelmiştir dedim bugün eşimde söyleyince normal buzdolabını açarken elektrik çarptı dedi ne olabilir ne yapmalıyım acaba, teşekkürler şimdiden
Fişi ters takmakla gövdeye kaçan öldürücü olan faz" I nötr ile yer değiştirmiş oluyorsunuz. Prizde topraklama yoktur yada dolabın topraklama (Sarı Yeşil) Kablosu dolap gövdesine bağlı değildir. Fişi ters çevirseniz bile risk bitmiyor. Dalgınlığınıza gelip yalın ayak yere basıp dolabı tutarsanız telafisi olmaz.Hocam diğer makinalarda elektrik çarpması falan böyle bir durum yok ama, nereye baksam fişi birde ters takım diyorlar bunu akşam deneyebilcem ancak, işe yarayabilir mi bu fişi ters takmak??
Kartın üzerindeki numarayı google arat çok uyguna bulabileceğini düşünüyorum.Herkese iyi akşamlar ustalar yine aynı dolap yine ben ,yine aynı şey oldu ama bu sefer dolap çalişmadi ,flşl takıyoruz bütün ışıklar yanıp sönüyor ekrandaki bir süre sonra komple susuyor dolap,kartını çıkarmak istedim , yıllar önce garantisi varken servlis gelip kapaktan değiştirdi diye hatırlıyorum ama ben nasıl yapacağımı bulamadım kartın tamirini yaptırıp takicaktim kendim (inş yapabilirim) servlse sordum kart flyatlari 3000 TL den başlıyor dedi işçilik falan hariç,ne olur kusuruma bakmayın biraz uzun oldu hakkınızı helal edin,ben bun kapaktaki kartı nasıl çıkarıcam