Model;9650 paneli bugün Teknosa da 49 ve 55 lik olarak izledim
Yer;Media Markt/Antalya Kat.2 Teknosa
-beni etkilemedi!
-ancak resim kalitesi fena sayılmaz,tatlı paraysa F/P olarak alınır!
Herifler de DEMO diye bir şey yok
Çok kısa süreli bir band akışı var o da küllüm hikaye!
++
Daha önce bahsettiğim 8800 de bugün odaklandım bu da fena sayılmaz ama beni etkileyecek fazla bir şey bulamadım!
Ayrıca biraz dikkatli inceleyince paneli elemeye doğru gittim!
Not;bir tesbitim vardır;Vestel VA da iyi değil hatta kötü! ama tam tersine bazı serilerin de IPS de daha iyi veya oldukça iyi
açıkçası 50Hz/49 üstü VA lar da Vestel kötü çuvallıyor özellikle doğru renk basma da!
9300/9400 lerin de VA larını bu sebebten beğenmemiştim!
Net olarak yazabilirim IPS ler hem yapıları gereği hem de Vestel de VA lara göre çok daha başarılı buluyorum!
Ben bu panelleri zaten 50Hz dile kafa dan elerim ama VA lar da cidden sorun var! IPS leri için böyle bir şey söyliyemem
Örneğin bugün bir panel daha dikkatimi çekti sanırım d7500 olabilir keskinlik+doğru resim basma da çok daha iyi geldi bana!
Vestel de serisi üst seviyelere gidiyor diye kalitesi de yükseliyor gibi bir durum bana gelmedi! IPS leri hadi idare eder
diyeyim ama VA da çuvallıyor bunlar!
++
Bu arada mağazaya geç gittim,Vestel Promotör 12/12:30 gibi geldiği için ama bugün de yakalıyamadım adamı!
8800 için Menüden MB nomarasına bakacaktık ama o iş bence bitti!
Kırmızı da sorun var VA lar da
Mavi iyi gibi ama bazılarında yine sorun Yeşile kayıyor!
Özellikle bazı sahneler de çok bariz bir renk yanlışlığına sebeb oluyor!
VA lar da Siyah da çok iyi değil düşük seviye genellikle AUO panel kullandıkları için
Alt seviye Samy VA lar çok daha iyidir!
++
Gelelim şu Arçelik konusuna yani 9785;önce bizim burada ki bayiye gittim,daha haberleri bile yok,NORMALDİR
sonra oradan telefon açtırdım Merkeze ve onların merkezine ve 1 bayide olabilir diye bilgi aldım sadece;"olabilir"
ülen amma zor soru sormuşum! olabilir ne demek,üstelik panel de 2017 model ama 2018 diye satılacak veya
satılıyor! neyse bunu da geçtim,en büyük bayileri var burada atladım oraya gittim(Ülkerler)bunlar da ayrı bir alem
ve paneli biliyorlar ama stoklarına henüz girmemiş,yakında gelir dediler ve bana 9783 ü gösterdiler! iyi de bu panel
IPS dedim evet dediler! 9785 de IPS imiş,eminmisin dedim evet dediler! büyük ihtimal yalnış biliyor da olabilirler!
9783/IPS-100Hz direk eledim zaten beğenmedim!
9785 i şimdilik takibe devam VA/100Hz ise ne mal olduğunu izleyince anlarız artık
Ben ahh-vahh v.s aman aman bir panel beklemiyorum,bunlar dan ama tam notu da vermek için görmek lazım
peşin hüküm vermeyelim özellikle de fiyatı tatlı olursa en azından F/P olarak alınabilir deriz o zaman
Yerli montaj markalar maalesef işin HiEnd kısmında olamıyorlar ve zaten o işlere de bakmıyorlar panel işinde
bir de adamların ana konuları bu değil!! "Beyaz eşyacı" yaw bunlar