VESTEL 55UD9650 Piramitin Tepesi 4K TV

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
albanez albanez Abi, belki saçma gelecek ama, beğendiğin vestel tv de arka tarafından fotoğraf çekip, paylaşırsan , Adem Helvacı Ado hocam, panelin anakart seceresini dökecektir, Bknz e- devlet miras sorgulama:hoba1

yarın gidip çekerim ama zaten Vestel elemanı orada olacağı için menüden bakarım yazarım daha sonra+
ihtimal 120 olabilir,benim elimde demo bir sürü görüntüler vardı ama orada bu görüntüler ile(ortam aydınlatması farklı olduğu
için yeterli deneme yapılamıyor,paneli alıp eve getirmek gerekiyor!)yapıyordum ama PC yi upgrade derken bir alay şeyi de yalnışlıkla sildim yaw:ara

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
albanez albanez abi sana zahmet 55 lik Toshibalara da bir göz atabilirmisin, abi biliyorum bunlar senin Tosh lardan değil ama sen bi bakarsan sevinirim:yeah

bunları geç kardeşim!
Vestellere bak veya aslında hepsi de aynı sayılır!

MARKA diye olaya bakmayın uyanıklar 55 tane marka çıkarıyor yaw!

Toshiba için şöyle özel bir durum var,Vestel bunların bazılarını zaten kaç senedir Avrupaya ihraç ediyor,tosh la anlaşması
gereği ama bunlar harcı-alem paneller dir,Finlux v.s gibi bunlar Avrupa da "ucuz" mal olarka satılıyorlar!! Medion da öyle
Grundig de öyle v.s HiEnd değildir bunlar!

Geçenler de bir Alman ya da İngiliz forum veya farklı bir yerden Tosh ların review larını okudum panel hikaye kısaca!
Medion da öyle veya ilk çıkan 9500/9550 gibi seriler ancka bu panele F/P demişlerdi İngilizler!

SAMILO Çevrimdışı

SAMILO

Aktif Üye
15 Şub 2018
181
bunları geç kardeşim!
Vestellere bak veya aslında hepsi de aynı sayılır!

MARKA diye olaya bakmayın uyanıklar 55 tane marka çıkarıyor yaw!

Toshiba için şöyle özel bir durum var,Vestel bunların bazılarını zaten kaç senedir Avrupaya ihraç ediyor,tosh la anlaşması
gereği ama bunlar harcı-alem paneller dir,Finlux v.s gibi bunlar Avrupa da "ucuz" mal olarka satılıyorlar!! Medion da öyle
Grundig de öyle v.s HiEnd değildir bunlar!

Geçenler de bir Alman ya da İngiliz forum veya farklı bir yerden Tosh ların review larını okudum panel hikaye kısaca!
Medion da öyle veya ilk çıkan 9500/9550 gibi seriler ancka bu panele F/P demişlerdi İngilizler!

Üstadım bunların Toshiba görünümlü Vestel olduklarını biliyorum. Ado üstadın öğrencileriyiz lütfen yani :mutlu benim merakımı cezbeden tarafı önünde Toshiba yazması değil, A101 de fiyatının 2800 kağıt olması :rock. Sen 8800 vesteli beğendin ya acaba bu A 101 in Toshibasından da bir canavar çıkarda senin dikkatini çekermi diye heves ettim :hoba1

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
8800 örneğin bana ev ortamın da gelmiş olsa tam doğru notunu verirdim!
HDR/WCG cart curt bana gelmez,ben "natural" halde resim alıp ona göre değerlendireceğim paneli!

>Receiver performansı(elimde süper tam doğru resim üreten Kathrein 913 ve 916 vardır bununla Uydudan bakacağım)

Not;dahili alıcısı ile işim olmaz benim bunu da bilgi olsun diye denerim sadece! Dahili DVB-S ler çok iyi değildir!

>Bluray ile(asıl ana kriter budur) bakarım tam ne mal olduğu o zaman meydana çıkar(veya şimdiler de 4K Bluray ler de çıktı
ama asıl test 1080p/24fps ile yapılacaktır)

DVD de olur tabiki!! SD de olsa panel Motion da nasıl ve resim kalitesi nasıl bakacağım SD olduğu için bu paneller kötü çuvallıyor
bazıları ise tam rezil oluyor!

>Spor da ne yapıyor bir de onu görelim;Tenis yayını açıp görmek lazım veya Golf!!! Futbol yeterli değildir!!

++

8800 de dikkatimi ilk çeken ana renkleri daha iyi basması oldu,93x/94x fazla yeşile kayık geldi bana hiç beğenmedim
kendi demolarında açıkçası,o Kayak sahnesi var;gökyüzü yeşile boyanmış gibi,bunu görmedilermi yaw!
Yeşil de sıkıntı var,Mavi yine doğal değil!! ana renkler de iyi değil bu panel

ANCAK WCG/HDR v.s gibi sistemleri açmışlarsa veya bunlar sisteme otomatik giriyorsa v.s renklerin kimyasını bozmuş!

Vestel DEMO su tam bir rezalet yaw:hayir

Samsung da LasVegas şehrini izliyorum ülen burası neresi ve bu nasıl görüntü diyorsun,Vestele bakıyorsun dökülüyor!
Gerçi Samy deki resim doğal değil ama heriflerin panelleri de o kadar rezil hiç değil(HiEnd leri)iyi bir ayar ile oldukça
sıkı hale geliyorlar!

Yaw Vatan/Teknosa da Vestel gören adam almadan çıkar!!

LGE/Samy de ise renkler ve sahne çalışması+demo kalitesi v.s çok iyi,zaten gören ya Samy alıyor ya da LGE alıyor!

8800 de resim kalitesinin daha natural olması bir ihtimal bu abuk subuk sistemlerin panel de olmaması ve daha doğru
resim üretmesine imkan tanıyor!

En azından panel VA ve siyahlar kötü değil,süper de değil ama IPS den çok daha iyidir!
49 siyah kalitesi 50 den biraz daha iyi ayrıca! sanırım 49 da Samy panel var 50 de AUO olabilir siyahı başarısız buldum
50 de seri aynı ama paneller işi değiştiriyor++

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Üstadım bunların Toshiba görünümlü Vestel olduklarını biliyorum. Ado üstadın öğrencileriyiz lütfen yani :mutlu benim merakımı cezbeden tarafı önünde Toshiba yazması değil, A101 de fiyatının 2800 kağıt olması :rock. Sen 8800 vesteli beğendin ya acaba bu A 101 in Toshibasından da bir canavar çıkarda senin dikkatini çekermi diye heves ettim :hoba1

onları da geçen hafta izledim dün de izledim dikkatimi çekmedi açıkçası! hem VA hem de IPS lerini,kısaca benden geçer not olmadı!

Not;Toshiba yıllar önce Vestele fason panel yaptırıp bunları Avrupaya satıyordu;daha doğrusu lisans alarak Vestel bunları kendisi satıyordu
Tosh böyle hikayeden işlerle uğraşmazdı!

Şimdi Tosh 2013 de Dükkanı kapattı ve bazı elindeki Lisansları da ya satıyor ya da kiralıyor!
Ancak geçtiğimiz Şubat ayında Çin li ana dev üretici olan "HiSense" Toshiba isim hakkını TV lerinde kullanmak(üretmek v.s)
karşılığın da 40 yıllığına $ 113 milyon saydı ve kiralamıştır! ihaleye Vestel de girdi havasını aldı diye biliyorum!!

Bu durum da Vestel bundan sonra HiSense den lisans alıp üretim yapacak veya yaptırmayacak karşı taraf!
Netice de HiSense dünya devi ve şu anda TPV ile birlikte en büyük bunlardır artık!

O bildiğimiz Tosh işi geberdi beyler 2013 de!
Ama HiSense ileri de Toshiba markasıyla sahaya çıkarsa kimse şaşırmasın!

Örneğin HiSense OLED de çıkaracak bunun adı Toshiba OLED olabilir!
Veya HiEnd ve tamamen USA pazarına yönelik de Oled ve LCD çıkarabilir!
Herifler koca Amerika kıtasının Sharp la anlaşarak onun da ismini sanırım satın alarak
Sharp paneller çıkarabilir! adamlar aşmış yaw,BIM/A101 de ki Toshları filan bırakın:kiskis

Normal bir Vestel panel bakın

Let's _be_ honest Çevrimdışı

Let's _be_ honest

Süper Üye
30 Mar 2018
666
yarın gidip çekerim ama zaten Vestel elemanı orada olacağı için menüden bakarım yazarım daha sonra+
ihtimal 120 olabilir,benim elimde demo bir sürü görüntüler vardı ama orada bu görüntüler ile(ortam aydınlatması farklı olduğu
için yeterli deneme yapılamıyor,paneli alıp eve getirmek gerekiyor!)yapıyordum ama PC yi upgrade derken bir alay şeyi de yalnışlıkla sildim yaw:ara
Aynen abi, ben onu unuttum , menüde de vardı.:clap2 Ayrıca elimde 8800 olsa sana gönderirdim abi, foruma ve arkadaşlara da katkımız olurdu:cay

Y Çevrimdışı

yusufislam

Yeni Üye
8 Nis 2018
20
40
merhaba ado hocam V10115599 kodu ile sipariş verin demişsiniz nasıl vereceğiz bu siparişi . vestel bayi haricinde aldık mı nasıl talep edeceğiz . zira vestel bayisi pahalı .

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Model;9650 paneli bugün Teknosa da 49 ve 55 lik olarak izledim
Yer;Media Markt/Antalya Kat.2 Teknosa

-beni etkilemedi!
-ancak resim kalitesi fena sayılmaz,tatlı paraysa F/P olarak alınır!

Herifler de DEMO diye bir şey yok:hayir

Çok kısa süreli bir band akışı var o da küllüm hikaye!

++

Daha önce bahsettiğim 8800 de bugün odaklandım bu da fena sayılmaz ama beni etkileyecek fazla bir şey bulamadım!
Ayrıca biraz dikkatli inceleyince paneli elemeye doğru gittim!

Not;bir tesbitim vardır;Vestel VA da iyi değil hatta kötü! ama tam tersine bazı serilerin de IPS de daha iyi veya oldukça iyi
açıkçası 50Hz/49 üstü VA lar da Vestel kötü çuvallıyor özellikle doğru renk basma da!
9300/9400 lerin de VA larını bu sebebten beğenmemiştim!

Net olarak yazabilirim IPS ler hem yapıları gereği hem de Vestel de VA lara göre çok daha başarılı buluyorum!

Ben bu panelleri zaten 50Hz dile kafa dan elerim ama VA lar da cidden sorun var! IPS leri için böyle bir şey söyliyemem

Örneğin bugün bir panel daha dikkatimi çekti sanırım d7500 olabilir keskinlik+doğru resim basma da çok daha iyi geldi bana!

Vestel de serisi üst seviyelere gidiyor diye kalitesi de yükseliyor gibi bir durum bana gelmedi! IPS leri hadi idare eder
diyeyim ama VA da çuvallıyor bunlar!

++

Bu arada mağazaya geç gittim,Vestel Promotör 12/12:30 gibi geldiği için ama bugün de yakalıyamadım adamı!
8800 için Menüden MB nomarasına bakacaktık ama o iş bence bitti!

Kırmızı da sorun var VA lar da
Mavi iyi gibi ama bazılarında yine sorun Yeşile kayıyor!
Özellikle bazı sahneler de çok bariz bir renk yanlışlığına sebeb oluyor!

VA lar da Siyah da çok iyi değil düşük seviye genellikle AUO panel kullandıkları için
Alt seviye Samy VA lar çok daha iyidir!

++

Gelelim şu Arçelik konusuna yani 9785;önce bizim burada ki bayiye gittim,daha haberleri bile yok,NORMALDİR:hayir
sonra oradan telefon açtırdım Merkeze ve onların merkezine ve 1 bayide olabilir diye bilgi aldım sadece;"olabilir"
ülen amma zor soru sormuşum! olabilir ne demek,üstelik panel de 2017 model ama 2018 diye satılacak veya
satılıyor! neyse bunu da geçtim,en büyük bayileri var burada atladım oraya gittim(Ülkerler)bunlar da ayrı bir alem
ve paneli biliyorlar ama stoklarına henüz girmemiş,yakında gelir dediler ve bana 9783 ü gösterdiler! iyi de bu panel
IPS dedim evet dediler! 9785 de IPS imiş,eminmisin dedim evet dediler! büyük ihtimal yalnış biliyor da olabilirler!
9783/IPS-100Hz direk eledim zaten beğenmedim!

9785 i şimdilik takibe devam VA/100Hz ise ne mal olduğunu izleyince anlarız artık

Ben ahh-vahh v.s aman aman bir panel beklemiyorum,bunlar dan ama tam notu da vermek için görmek lazım
peşin hüküm vermeyelim özellikle de fiyatı tatlı olursa en azından F/P olarak alınabilir deriz o zaman

Yerli montaj markalar maalesef işin HiEnd kısmında olamıyorlar ve zaten o işlere de bakmıyorlar panel işinde
bir de adamların ana konuları bu değil!! "Beyaz eşyacı" yaw bunlar

Let's _be_ honest

Süper Üye
30 Mar 2018
666
albanez albanez Üstad Böylece bir macera daha başlamadan bitti:ok Keşke yerli üretimlerimiz bu kadar model yerine, 3-5 model hani hi end te beklemiyoruz, bari f/p çıkarsınlar.

Son düzenleme:

Let's _be_ honest

Süper Üye
30 Mar 2018
666
albanez albanez Allah'tan umut kesilmez, belki bir yerlerde saklanmış bizi bekliyordur Üstad, avatar yanlış olmuş galiba, şu olsa daha iyi olmaz mıydı:kiskis

pioneer_logo_5kj1-1u-gif.gif

Geri
Üst Alt