unreleased
Aktif Üye
- 7 Ocak 2018
- 422
Vestel kendini aşmış.Bahsi geçen model, MB120 anakartlı VESTEL üretimi tv dir
Vestel kendini aşmış.Bahsi geçen model, MB120 anakartlı VESTEL üretimi tv dir
Haklısınız hocam ama sanki Vestel'in böyle bir niyeti yok gibi.yaw ne kendini aşması;herifler elini sallasan seri/model çıkarıyorlar ama bir tek bile adam gibi panel "hala" yok !!!
OLED çıkardılar yine öyle;sahipsiz panel gibi yaw;ülen artık LCD mi kaldı ve madem Oled çıkardın spor içinmi
çıkardın
Ya üstad, ta benim ilkokul çağımda kalma bir sony müzik seti var, iki bas bağladık, gümbür gümbür çalışıyor, ses muazzam. Düşünüyorum, neredeyse 30 sene olmuş hala çalıyor, maşallah... Şimdi hem bu ses kalitesi yok, hemde şuan alınıpta 30 sene gidebilecek bir ürün çıksın dişimi kırarım.MARKA yı da yiyeyim ben!
TV işinde MARKA eskiden di,şimdi MARKA diye gördükleriniz sadece MARKA nın mirasını yiyor,yani herifler
MARKA satıyor!
Herşey "Çin işi"
Eski den ne derdi "çin işi capon işi" bunun capon işi artık kalmadı hepsi harbi Çin işi
Hepsi ya montaj ya da doğru dan Çin üretimi,kısaca bu iş Çin de başlıyor Çin de bitiyor kimse MARKA
diye bir şey aramasın bu sıcaklar da yaw
Ama bunların forumlar da bol bol uzantıları vardır sizler de iyi bilirsiniz onlara göre MARKA vardır,bunların
aslın da yakalayıp o markanın içine sokup alın size marka denilmeli dir deni vermeliyiz sopayı al sana MARKA diye
Bende acele etmeyip Ado hocamın tavsiye ettiği 55ud9650 V10117200 kodlu ürünü beklicem, öncedende bu model favorilerimdeydi, tavsiyeforumlada yeni tanıştım aklıma iyiden iyiye yattı bu model..
ayrıca ado hocam bu modellerin anakartları nedir?
Grundig 55VLX8650
Grundig 49VLX7810
Selamlar değerli kardeşim, ARÇELİK sistemine erişim yetkim yok ancak arkadaşımı arayarak anakart ve özeelliklerini öğrenebilirim sizin için
Ado hocam forumu kullanmayı sanırım pek beceremedim k.bakmayin;) sanırım başka bir arkadaşın sorusunu alintilamisim. Size benimde naçizane bir sorum olacak, cevaplarsanız sevinirim, Vestel 55UD9650 almak istiyorum, fakat görüntü konusunda anlayamadığım bir durum söz konusu, şöyle ki; Vestel'in İzmir fabrika satış mağazasına gittim, orada detaylı olmasa da ekran konusunda canlı izleme inceleme fırsatım oldu. çalışan arkadaş, kendi sistemindeki Vestel'in hazırladığı 4k görüntüleri açtı, dikkatimi çeken şu, görüntü ciddi sisli ve puslu geldi bana! Açıkçası çok şaşırdım, Vestel'in oled ten sonraki en üst modelinin görüntüsü için bu normal mi?
Cevabiniza ve ilginize teşekkür ederim. Aslında teknoloji marketler normal çanak anten yayını yapsalar iş çok kolay ve zahmetsiz olacak ama ah yok mu o ticari kaygılar;) sizin bilgi birikiminize inanıyorum ve dediğiniz gibi yapacağım, USB ye kendi videolarını yükleyip öyle deneyeceğim..aslına bakarsanız trt4k dışında yayın olmaması ve diğer kanalların 4kya geçiş süresinin belirsizliği ortadayken 4k TV ne kadar mantıklı onu da bilemiyorum ancak piyasada full HD TV o kadar kısıtlı ki. Full HD olupta özellikle maç yayınları ve hareketli sahnelerde cuvallamayacak bir TV tavsiyeniz olursa ben ve benim gibileri inanın çok mutlu edersiniz, tekrar teşekkürler, iyi geceler.Selamlar değerli kardeşim;
Sanıyorum BAYİ TV kanalından yayın alınmış brr görüntü izlemişsiniz.
Sevgili Can abimiz @albanez in yıllardır söyleyip durduğu DEMO çalışması yapmak yerine, kendi yayın sistemlerini kurmayı tercih etti yetkililer ve bütün yetkili satış organlarına bu kanaldan özel 4K yayın yapıyorlar artık.
Tavsiyem şudur ki ne iyi ne de kötü anlamda bayilerden verilen yayınları baz alarak tv nin kalitesine karar vermeyiniz.
Ultra süper bir görüntü gördüğünüzde o tv yi İYİ
Ultra berbat bir görüntü gördüğünüzde o tv yi KÖTÜ
olarak değerlendirmeyin lütfen.
Bana göre kendinize ait bir bellek içerisine yerleştirilmiş kaliteli bir video ile dilediğiniz mağazaya gidip aynı bellekteki görüntüyü izleyiniz.
O zaman ne yayın sistemlerinden ne de izlediğiniz tv kalitesinden bir şüpheniz olmaz.
O sistemler genelde ''Selamınaleyküm bize bir tv lazım'' mantığıyla alışveriş eden kardeşlerimiz için kuruluyor. Ancak ben sizi ve sizin gibi yaklaşanları üst seviye tüketici olarak görüyorum zira bir bilinç ile yaklaşıyorsunuz konuya.
Buradaki ana amaç tabi ki tv nin kareköküne kadar inmek değil ancak yine de bazı şeylerin farkında bir satın alım yapmak konusundaki hassasiyetleri de göz önünde bulundurmak gerekiyor.
Buradan hareketle sizin sorunuza temel olarak EVET veya HAYIR diye cevap vermek mümkün değil. Ne gördüğünüzü de hangi koşullarda size gösterildiğini de bilemiyorum lakin ben bir tüketicimden REGAL 48R6520 gibi çok üst seviye olmayan bir tv için dahi ''İnanın evimdeki SAMSUNG dan daha kaliteli görüntüsü var'' diyebiliyorsa bu marka bir şeyleri başarmış demektir.
Bu marka bir şeyleri başarmışsa ve yukarıda bahsettiğim FHD bir tv için bu ve bunun gibi onlaca kişiden şaşkınlık dolu yorumlar geliyor ise o zaman bahsettiğim özelliklerde 4K bir tv den beklentimizin de oldukça yüksek olması gayet haklı bir beklentidir diye düşünüyorum.
Cevabiniza ve ilginize teşekkür ederim. Aslında teknoloji marketler normal çanak anten yayını yapsalar iş çok kolay ve zahmetsiz olacak ama ah yok mu o ticari kaygılar;) sizin bilgi birikiminize inanıyorum ve dediğiniz gibi yapacağım, USB ye kendi videolarını yükleyip öyle deneyeceğim..aslına bakarsanız trt4k dışında yayın olmaması ve diğer kanalların 4kya geçiş süresinin belirsizliği ortadayken 4k TV ne kadar mantıklı onu da bilemiyorum ancak piyasada full HD TV o kadar kısıtlı ki. Full HD olupta özellikle maç yayınları ve hareketli sahnelerde cuvallamayacak bir TV tavsiyeniz olursa ben ve benim gibileri inanın çok mutlu edersiniz, tekrar teşekkürler, iyi geceler.