Fikoloji hocamın da yorumları sayesinde bu tv'nin 58 inch olanından aldım. Kurulumu bir kaç gün önce oldu ama ama sonrasında hemen şehir dışına çıkmam gerekti. Bir kaç günlük kullanımdan hareketle çok memnun olduğunu ve beni fazlasıyla tatmin ettiğini söyleyebilirim. TV kurulumundan önce internetten edindiğim tüm 4k videoları sorunsuz şekilde hard disk'den açtı. Ayrıca netflix 4k performansı da gayet güzel. 58 inch başlangıçta çok büyük geldi, çünkü öncesinde evimde 40 inch vardı ama sonra iyi ki almışım dedim. Mesafem de çok uzak olmadığından resmen sinema sistemi gibi duruyor gerçekten
Smart menüsü gayet güzel, netflix, blutv, amazon prime filan var ama ben amazon fire tv stick ile kullandım. Kendi smart menüsü hakkında çok bir şey diyemem o yüzden. Tabi ki bendeki fire tv kadar seri ve kullanışlı olmuyor ama ben uygulama zenginliği açısından gayet yeterli buldum kendi adıma. Kanal geçişleri hızlı bence, bazı lg televizyonlarda olduğu gibi uzunca saniyeler sürmüyor yani. Ama ben 24 saat geri sarma özelliğinden dolayı turkcell tv'den vazgeçemedim
Onunla kullanıyorum genelde, hd kanallarda da görüntüsü gayet güzel diyebilirim.
4K televizyon maalesef trt dışında yok ve trt de ne kadar izlenebilir tartışılır. Gerçi tv artık doğru dürüst izlenmiyor, çünkü izlenecek bir şey yok maalesef acun'un programları ve 4.5 saatlik diziler dışında :/ Fakat ben netflix, blu tv ve iptv üzerinden izlediğim film ve dizilerde çoğunluk 4k ve bazıları hd olmak üzere çok keyif aldım. Özellikle internetten edindiğim 4k medyalarda performansı çok çok iyi. Daha önce de izlemiştim ama planet earth belgeselini 4k olarak bir kez daha açtım ve bir bölüm izledim, inanılmazdı
Bu arada eski televizyonumun hoparlörlerinden çok memnun olmadığımdan 2+1 hoparlör bağlamıştım. Bu televizyonun hoparlörleri de gayet yeterli geldi bana ve kalabalık olmaması açısından ses sistemini söktüm. 30-40 seviyelerinde bile gayet yeterli geliyor ve çoğu zaman 10 ile 20 arasında kullanıyorum.
Özet olarak ben dediğim gibi tv'den son derece memnunum. 3500 tl'ye geldi bana ve gerek ekran, gerek ses, gerekse de kullanım açısından beni tatmin etti. Belki lg ya da samsung tv'ler size daha iyi gelebilir ama forumda çokça dile getirilen mevcut tv'lerin ömürlük kategorisinde olmaması, daha çok kullan at mantığında yapılması ve kısa süre kullanacağım bir tv'ye çok çok büyük paralar vermek istemedim. Zaten eski bir LG G4 kullanıcısı olarak zamanında tüketici hakem heyetlerinde dirsek çürütmüş biri olarak, televizyon konusunda da aynı iğrenç servis anlayışını sürdürmelerini görmemle direkt LG'nin üzerini çizdim. Philips'e ambilight özelliğinden çok düşkündüm ama hep hakkında olumsuz yorumlar okuyunca emin olamadım. Samsung özellikle ru7400 serisi kafama yatmıştı ama ona da dediğim gibi çok büyük paralar vermek istemedim.
Diyeceklerim bu kadar, yarından itibaren televizyonun yanında da olacağım. Başka sorularınız olursa, yardımcı olabilirim. Bu arada VA panel olduğundan açı kaybından çok korkuyordum ama benim izleme mesafemin kısa olmasından da kaynaklanabilir, zaten çok yandan izleme durumum yok ama 30-40 derecelerde de kendi adıma gözümün alabileceği bir kayıp sezmedim. Yarından itibaren xbox da bağlayacağım, oyun performansını da kendimce yorumlarım. Hareketli sahnelerde sıkıntı olup olmadığını söyleyebilirim. Ben inanılmaz detaylar yakalayan ve çok hassas bir izleyici değilim ama kendimi bildim bileli teknolojiye meraklı ve çok fazla film, dizi izleyen biriyim. Xbox sürecim daha yeni, şu korona sebebiyle eve tıkılınca aldım o sebeple o yönde detaylı şeyler söyleyemeyebilirim ama bence standat bir kullanıcı için fazlasıyla yeterli bir televizyon. Bu arada smart konusunda soru işaretleri olanlar varsa ya da smart özelliklerinden dolayı LG ya da samsung yönüne kayacak olanlar varsa da 400-500 tl arasına kendi kullandığım amazon fire tv stick de dahil bir çok smart cihaz edinebileceğini ve en performanslı televizyondan bile çok daha kullanışlı ve hızlı bir smart deneyimi yaşayacaklarını söyleyebilirim.
T
Tugrulanka