VESTEL 49UD8200 İADE EDİP SAMSUNG 49NU7300 ALMAK

cumarbaz Çevrimdışı

cumarbaz

Aktif Üye
27 Tem 2019
67
34
Yani kodek konusunda sıkıntı yaşatmıyacağını hiç bir firma veya hiç kimse söyleyemez ama, MKV konusunda sorun yaşatacağını düşünmüyorum. Vestel'in Player'inden elbette daha iyisidir.

Screenshot_2019-07-30-21-21-32-933_com.android.chrome.png
Screenshot_2019-07-30-21-21-54-367_com.android.chrome.png

Hocam Hdr10+ ve Dolby digital yok birde galiba, sizce bundan dolayı bir sıkıntı yaşarmıyım?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

F fikoloji hocam peki siz bu tv hakkında ne düşünüyorsunuz, sizce hdr10+ olmaması çok etkilermi?
Philips 50PUS7303/62 50"

Son düzenleme:
dolbykoray Çevrimdışı

dolbykoray 

Aktif Üye
29 Tem 2019
120
27
Screenshot_2019-07-30-21-21-32-933_com.android.chrome.png
Screenshot_2019-07-30-21-21-54-367_com.android.chrome.png

Hocam Hdr10+ ve Dolby digital yok birde galiba, sizce bundan dolayı bir sıkıntı yaşarmıyım?

F fikoloji hocam peki siz bu tv hakkında ne düşünüyorsunuz, sizce hdr10+ olmaması çok etkilermi?
Philips 50PUS7303/62 50"
Dolby vision da yokmuş.?
Dolby Vision 'ı gerçekten görmek istiyorsanız 10 Bit panel olması gerekir "8Bit+FRC olmaması gerekir" 10Bit OLED veya QLED panellerde de Yüksek Nit oranına çıkması gerekir ki Dolby Vision verebilsin, ayrıca Dolby Vision'ı Netflix veriyor gibi gözüksede 15Mbit/s Video Bitrate 'da hiç bir + sağlamayacaktır. en iyi Dolby Vision'ı UHD-Bluray'den alabilirsiniz.

HDR10+ Samsung 'un dayatmasıyla olan bir HDR çeşididir. HDR 'dan hiç bir farkı yoktur. Tamamen Dolby Vision standartlarına rakip olmak için yapılmış lakin rakibi asla olamayacak bir Standarttır"Evrensel değildir."

Bütçenizi biliyorum ama, söyleyeyim bilgi sonuçta, en iyi Dolby Vision TV " Vizio Quantum X 2019" serisidir, kendisi tamamen bir canavardır , 1300$ gibi bir fiyatı var ve türkiyede TRT bandrolü olmadığı için TÜrkiyeye getirmenizde mümkün değil...

cumarbaz Çevrimdışı

cumarbaz

Aktif Üye
27 Tem 2019
67
34
Dolby Vision 'ı gerçekten görmek istiyorsanız 10 Bit panel olması gerekir "8Bit+FRC olmaması gerekir" 10Bit OLED veya QLED panellerde de Yüksek Nit oranına çıkması gerekir ki Dolby Vision verebilsin, ayrıca Dolby Vision'ı Netflix veriyor gibi gözüksede 15Mbit/s Video Bitrate 'da hiç bir + sağlamayacaktır. en iyi Dolby Vision'ı UHD-Bluray'den alabilirsiniz.

HDR10+ Samsung 'un dayatmasıyla olan bir HDR çeşididir. HDR 'dan hiç bir farkı yoktur. Tamamen Dolby Vision standartlarına rakip olmak için yapılmış lakin rakibi asla olamayacak bir Standarttır"Evrensel değildir."

Bütçenizi biliyorum ama, söyleyeyim bilgi sonuçta, en iyi Dolby Vision TV " Vizio Quantum X 2019" serisidir, kendisi tamamen bir canavardır , 1300$ gibi bir fiyatı var ve türkiyede TRT bandrolü olmadığı için TÜrkiyeye getirmenizde mümkün değil...
Hocam vizio yu görünce, ne alırsam alayım elektrik veresim gelmeyecek galiba. :)

dolbykoray Çevrimdışı

dolbykoray 

Aktif Üye
29 Tem 2019
120
27
Birde Nu7100 diye bir Model varmış. 3 saattir forum okumaktan gözlerim kanadı hocam ya.:tara
NU7100 - Edge LED :coskun
TV den Film Ağırlıklı takılıyorsanız ( Philips 50PUS7303/12 )
TV den Oyun Ağırlıklı Takılıyorsanız ( Samsung NU7100 )

Ben bu Televizyondan memnun değilim, iade edecem biraz bekleyecem yeni model alacağım dersen " Philips 50PUS7304/62 "

C Çevrimdışı

creatures

Aktif Üye
17 Tem 2019
72
42
Birde Nu7100 diye bir Model varmış. 3 saattir forum okumaktan gözlerim kanadı hocam ya.:tara
7100-7300 arasında temel farklar
7100 de Bluetooth yok, kumandası smart değil
smart olsa da Kumanda türkçe komut algılamıyor.
7300 de renkleri biraz daha canlı yapmışlar.
Panel donanım olarak benzerdir.

Bir de reklamlarda alt yazı çıkar ya bunların kayması gözüme takılıyor.
Şimdilik 7300’te ona takıldım.
Bir önerisi olan var mıdır?

cumarbaz Çevrimdışı

cumarbaz

Aktif Üye
27 Tem 2019
67
34
NU7100 - Edge LED :coskun
TV den Film Ağırlıklı takılıyorsanız ( Philips 50PUS7303/12 )
TV den Oyun Ağırlıklı Takılıyorsanız ( Samsung NU7100 )

Ben bu Televizyondan memnun değilim, iade edecem biraz bekleyecem yeni model alacağım dersen " Philips 50PUS7304/62 "

-Fazla uydu yayını yani normal tv izlemem. (Belkide hiç izlemem)
-Futbol izlemem
-Pc bağlayıp oyun oynamam.:)

+Yoğun kullanırım (Günlük 3-5 saat)
+Netflix kullanırım.
+Youtube kullanırım
+Torrentten yüksek bitrate film indirip izlerim bol bol. (4k-FULL HD 30-80GB Genelde boyutlar. (MKV)
+Yabancı dizi izlerim.
+Tek kişiyim, 2 metre mesafeden ve tv nin tam karşısından izlerim.
+Siyahları parlatıp gri gibi göstermeyen, güzel siyah performansıda isterim hocam. :)
Bütcemde Max.3500-3600TL.

Hocam bu 7303 le 7304 arasında ne fark olacak acaba, birde fiyat farıkda olurmu acep ne zaman çıkacak? :)

dolbykoray Çevrimdışı

dolbykoray 

Aktif Üye
29 Tem 2019
120
27
Yani üzüldüğüm nokta şu, bizim burda Vestel firmasını önermemiz lazım, ama konu dönüp dolaşıyor diğer firmalar gidiyor. Vestel Orta Seviye Qdot bir panelle HiSlicon SoC birimli bir sağlam bi TV çıkartsa, gerçek bir player kullansa. sorunsuz bir TV çıkartmış olsa, şuan diğer firmaları hiç önermem, kendi ülkemin firması her zaman 2-0 öndedir. Yerli TV firmalarının yazılım ekibinde mi var, yoksa Vestel TV bölümünün vizyonu mu bu kadar anlamış değilim.

cumarbaz Çevrimdışı

cumarbaz

Aktif Üye
27 Tem 2019
67
34
Yani üzüldüğüm nokta şu, bizim burda Vestel firmasını önermemiz lazım, ama konu dönüp dolaşıyor diğer firmalar gidiyor. Vestel Orta Seviye Qdot bir panelle HiSlicon SoC birimli bir sağlam bi TV çıkartsa, gerçek bir player kullansa. sorunsuz bir TV çıkartmış olsa, şuan diğer firmaları hiç önermem, kendi ülkemin firması her zaman 2-0 öndedir. Yerli TV firmalarının yazılım ekibinde mi var, yoksa Vestel TV bölümünün vizyonu mu bu kadar anlamış değilim.

Hocam aynen öyle insan yerliye yönelmek istiyor, ama bazı pürüzler buna engel oluyor işte.

dolbykoray Çevrimdışı

dolbykoray 

Aktif Üye
29 Tem 2019
120
27
-Fazla uydu yayını yani normal tv izlemem. (Belkide hiç izlemem)
-Futbol izlemem
-Pc bağlayıp oyun oynamam.:)

+Yoğun kullanırım (Günlük 3-5 saat)
+Netflix kullanırım.
+Youtube kullanırım
+Torrentten yüksek bitrate film indirip izlerim bol bol. (4k-FULL HD 30-80GB Genelde boyutlar. (MKV)
+Yabancı dizi izlerim.
+Tek kişiyim, 2 metre mesafeden ve tv nin tam karşısından izlerim.
+Siyahları parlatıp gri gibi göstermeyen, güzel siyah performansıda isterim hocam. :)
Bütcemde Max.3500-3600TL.

Hocam bu 7303 le 7304 arasında ne fark olacak acaba, birde fiyat farıkda olurmu acep ne zaman çıkacak? :)
Sana tam OLED yakışır, Kanal logoları "Burn-in" sorunu ile uğraşmazdın :) neyse hayal kurmayalım. Sen tam bir Film arşivcisin benim gibi ozmn :) Bende Türkiye İlk Dolby Atmos Türkçe Dublaj Mix ' film sesi yapanım merhaba :) :uzgun

7304'de SoC daha parformanslı- işlemcisi daha hızlı diyebiliriz + olarak işine yaramayacak bir dolby vision var

cumarbaz Çevrimdışı

cumarbaz

Aktif Üye
27 Tem 2019
67
34
Sana tam OLED yakışır, Kanal logoları "Burn-in" sorunu ile uğraşmazdın :) neyse hayal kurmayalım. Sen tam bir Film arşivcisin benim gibi ozmn :) Bende Türkiye İlk Dolby Atmos Türkçe Dublaj Mix ' film sesi yapanım merhaba :) :uzgun

7304'de SoC daha parformanslı- işlemcisi daha hızlı diyebiliriz + olarak işine yaramayacak bir dolby vision var

Merhaba hocam , çok memnun oldum. :) Bende arşiv işnini bıraktım. Geçen gün 4-5 yıl önceki arşivime baktım, görüntüler berbat. Dedimki bu işin sonu yok. En kalitelisini indirip izleyip siliyorum. Harddisk dayanmaz mazallah. :clap

Hocam bu model ne zaman satışa çıkıyo acaba, birde fiyat farkedermi oda var. Zaten en uç noktadayım fiyat konusunda. :)

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Görüntü bu kadar fark ediyormu ki ,şaşırdım görünce,sanki "uçuk bir fark" gibi olmuş :)
Contrast.png

Film indirip izliyeceksen DTS mutlaka olmalı,yoksa sessiz bir film izlenir :ok

Geri
Üst Alt