Tv 3 hafta önce geldi demişsin anladığım kadarıyla Ürün açılmış servis kurulumu yapılmış. Bu durumda ürünü iade almazlar diye biliyorum.
Hocam siyah ekranlarda kenardan beyaz ışık sızmaları çok belli oluyor. Siyah ekranının kenarlarını beyaz filogranlı görüyorum adeta. Birde panel olarak tam istediğimi alamadım. Va panel istiyordum, satıcı ips yollamıştı. Bende iade ile uğraşmayıp kurdurmuştum.Eğer Panelden ve kasasından memnunsanız, bu tür bi değişiklik mantıklı olmaz, zaten aldığınız NU7300'un, yazılımsal performansı çok çok iyi olmayacak. Görüntü kalitesinden memnunsan . Xiaomi Mi Box S alıp, Android bi TV 'ye dönüşüm sağlayabilirsin.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Bu arada MKV, Korsan Film'in uzantısı olarak görüldüğü için Televizyon firmaları, bilinçlı veya özensiz bir biçimde kodek desteği sunabiliyorlar, hiç bir Televizyon firması MKV 'formatını sorunsuz çalıştıracağını garanti edemez, ayrıca televizyonunu kontrol ettiğimde Dolby Vision desteğinin olduğunu gördüm, bu televizyon satılmaz.
Eğer Panelden ve kasasından memnunsanız, bu tür bi değişiklik mantıklı olmaz, zaten aldığınız NU7300'un, yazılımsal performansı çok çok iyi olmayacak. Görüntü kalitesinden memnunsan . Xiaomi Mi Box S alıp, Android bi TV 'ye dönüşüm sağlayabilirsin.
Bu arada MKV, Korsan Film'in uzantısı olarak görüldüğü için Televizyon firmaları, bilinçlı veya özensiz bir biçimde kodek desteği sunabiliyorlar, hiç bir Televizyon firması MKV 'formatını sorunsuz çalıştıracağını garanti edemez, ayrıca televizyonunu kontrol ettiğimde Dolby Vision desteğinin olduğunu gördüm, bu televizyon satılmaz.
2018 ve daha yeni televizyonlarda DTS desteği yok diye biliyorum. MUda da DTS desteği olmaması lazım.Hocam, ne alacağınızı siz bilirsiniz de, yine pişman olup gelmeyin zira bu model Samsung tvlerde DTS ses desteği yok. İndirdiğiniz her MKV'yi virtualdubdan geçirmek sizi yormayacaksa alın derim.
MU kodlu bir önceki yılın modellerinde DTS desteği var.
2018 ve daha yeni televizyonlarda DTS desteği yok diye biliyorum. MUda da DTS desteği olmaması lazım.
Bu arada cumarbaz
Bende 65"RU7300 var merak ettiğin bir şey varsa sorabilirsin.
Ben karşılaştırmayı Vestel'in UD9860'ı ile yapacaktım (VUHD) diye geçiyor çok detay gelmediği için ve indirim denk gelince samsung aldım.
smart özellikleri hızlı olumsuz bir durum gözlemlemedim 1-2 gün olduğu için daha çok kurcalama fırsatı bulamadım
Ya hocam çok kararsiz kaldım , bütceyi zorladım 3.000-3.100 e kadar ne alabilirim, şöyle eksiği olmayanHocam, ne alacağınızı siz bilirsiniz de, yine pişman olup gelmeyin zira bu model Samsung tvlerde DTS ses desteği yok. İndirdiğiniz her MKV'yi virtualdubdan geçirmek sizi yormayacaksa alın derim.
MU kodlu bir önceki yılın modellerinde DTS desteği var.
Bu dts desteği olmaması nasıl sıkıntılar doğurur acaba hocam, siz ne tavsiye edersiniz?2018 ve daha yeni televizyonlarda DTS desteği yok diye biliyorum. MUda da DTS desteği olmaması lazım.
Bu arada cumarbaz
Bende 65"RU7300 var merak ettiğin bir şey varsa sorabilirsin.
Ben karşılaştırmayı Vestel'in UD9860'ı ile yapacaktım (VUHD) diye geçiyor çok detay gelmediği için ve indirim denk gelince samsung aldım.
smart özellikleri hızlı olumsuz bir durum gözlemlemedim 1-2 gün olduğu için daha çok kurcalama fırsatı bulamadım
Eğer Panelden ve kasasından memnunsanız, bu tür bi değişiklik mantıklı olmaz, zaten aldığınız NU7300'un, yazılımsal performansı çok çok iyi olmayacak. Görüntü kalitesinden memnunsan . Xiaomi Mi Box S alıp, Android bi TV 'ye dönüşüm sağlayabilirsin.
VA panel- IPS 'e göre daha fazla ışık sızması yapar, Siyahlar gri olur. ayrıca Samsung Q6FN modellerindeki siyah başarımı ve ışık sızdırmaması üst seviyede. bir de söyle bir durum var 3000TL TVler 550$ orta alt segment oluyor. Eğer çok çok iyi bir panel istiyorsanız, OLED2019 veya QLED2019 seçmeniz gerekecek, onların fiyatları da mukayese edilmeyecek düzeyde yüksek.
Q6fn olanlar çok güzel hocam fakat, fiyatlarıda güzel kendileri gibi.
Kontrast oranı ve siyahların daha siyah beyazların daha beyaz olması için va panel istiyorum aslında. Va paneller ledleri söndürüyor diye biliyorum siyah yerlede. Yanlışmı biliyorum acaba?
İps de siyahlar parlak gözüküyor hoşuma gitmiyor. Şu anda kullandığım serinin va olan versiyonunda samsung panel kullanılıyor bildiğim kadarıyla, sizce ondan memnun kalmazmıyım
Hayır yanlış biliyorsunuz, VA panelde ışık sızması olduğu gibi yan açıdan baktığınızda da renkler değişir. IPS panelde Siyahlar daha derin olabiliyor VA panele göre , ama en iyi siyah'ı OLED verir. Bu arada en doğru beyaz rengini IPS verir, VA panelin her noktası eşit beyaz olmaz,
SOL IPS- SAĞ VA
Vestel'de şöyle bi aksaklık var, panelin başarımı kağıt veride toplanmıyor. Kaç Lux HDR Peak Lümen nedir hiç bir şey bilmiyoruz. Siyah ekranda kaç lüx ışık sızdırıyor vs.Anladım hocam ya, şu ana kadar hep yanlış biliyormuşuz demek, ama iade işine girişmişken 49" dan 55" e çıkmayı düşünüyorum, sizin bilginizdende istifade etmek isterim. Ud8200 serisinde kalmamımı yoksa ud9360 serisindenmi almamı tavsiye edersiniz ürünü. Vesteli aradığımda doğru düzgün bir bilgi alamadım.
Bir de şu modele göz atın.Bi yorum daha katayım, LED TV, OLED bir panel'e sahip değilse, her zaman ışık sızdıracak bu kesin bi bilgidir Full Array 'denilen optimize arkadan aydınlatmalı TVler bile ışık sızdırıyor
Vestel'de şöyle bi aksaklık var, panelin başarımı kağıt veride toplanmıyor. Kaç Lux HDR Peak Lümen nedir hiç bir şey bilmiyoruz. Siyah ekranda kaç lüx ışık sızdırıyor vs.
Ama VA panelde Quantumm (Samsung QLED) paneller iyidir. en azından renk konusunda tatmin eder. ama Smart işi yine başarısız olacaktır.
Hocam buda çok güzel duruyo ya, bütceyi aşıyo ama zorlamaya değermi sizce? Direct led mi kullanıyor onunla alakalı net bir bilgi göremedim. Edge ledleri pek tavsiye etmediler bana.Bi yorum daha katayım, LED TV, OLED bir panel'e sahip değilse, her zaman ışık sızdıracak bu kesin bi bilgidir Full Array 'denilen optimize arkadan aydınlatmalı TVler bile ışık sızdırıyor
Vestel'de şöyle bi aksaklık var, panelin başarımı kağıt veride toplanmıyor. Kaç Lux HDR Peak Lümen nedir hiç bir şey bilmiyoruz. Siyah ekranda kaç lüx ışık sızdırıyor vs.
Ama VA panelde Quantumm (Samsung QLED) paneller iyidir. en azından renk konusunda tatmin eder. ama Smart işi yine başarısız olacaktır.
Bir de şu modele göz atın.
Philips 50PUS7303/62 50"