VESTEL 49UD8200 İADE EDİP SAMSUNG 49NU7300 ALMAK

dolbykoray Çevrimdışı

dolbykoray 

Aktif Üye
29 Tem 2019
120
27
Hocam buda çok güzel duruyo ya, bütceyi aşıyo ama zorlamaya değermi sizce? :) Direct led mi kullanıyor onunla alakalı net bir bilgi göremedim. Edge ledleri pek tavsiye etmediler bana.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Siz daha önce deneyimledinizmi hocam bu televizyonu, vestelden geçmeye değermi sizce? Android olmasıda cezbeden yönlerinden bir tanesi :)

[SUP]Acaba kontrast olarak tatmin edermi[/SUP]
3.550 ye alınabiliyor havale ile istanbul bilişimden. :)

Kontrast Oranı 3500:1
Android işlemci birimi SoC ( MediaTek MT5596A ) biraz düşük bir işlemci birimi ama genel olarak yorumları kontrol etmek gerek.
Philis.png

Arkadan aydınlatmalı ( Direkt LED )

cumarbaz Çevrimdışı

cumarbaz

Aktif Üye
27 Tem 2019
67
34
Android işlemci birimi SoC ( MediaTek MT5596A ) biraz düşük bir işlemci birimi ama genel olarak yorumları kontrol etmek gerek.
Philis.png

Tamam hocam ben biraz araştırayım. Hangi marka olursa olsun Başka ürün tavsiyelerinizi de olursa araştırıp değerlendirmek isterim. Siz de çok meşgul ediyorum kusura bakmayın. :)

C Çevrimdışı

creatures

Aktif Üye
17 Tem 2019
72
42
Merhaba,

Arkadaşa TV alırken araştırmıştık. MU7000'de DTS desteği vardı. Aldıktan sonra da test edildi onaylandı. DTS desteği olmayan MU modeller de vardır belki, model bazında araştırmak lazım.
Bir arkadaşta nu7300 vardı dts yok diyordu belki7000 de bırakmışlardır.
Dts desteği olmayınca 7 hoparlör çıkışına kadar olan ses desteği olmuyor diye biliyorum. Yani iki hoparlör de kalıyorsunuz. 7300ün ses düzeyi bana yeterli geldi 10 dan düşük açmam bile gerekebiliyor geceleri. 65” olduğu için de olabilir.
Ben de ses sistemi yok tvninkini kullanıyorum o yüzden dert değil. Bir arkadaş doğrularsa yazdığımı sevirim.

dolbykoray Çevrimdışı

dolbykoray 

Aktif Üye
29 Tem 2019
120
27
Bir arkadaşta nu7300 vardı dts yok diyordu belki7000 de bırakmışlardır.
Dts desteği olmayınca 7 hoparlör çıkışına kadar olan ses desteği olmuyor diye biliyorum. Yani iki hoparlör de kalıyorsunuz. 7300ün ses düzeyi bana yeterli geldi 10 dan düşük açmam bile gerekebiliyor geceleri. 65” olduğu için de olabilir.
Ben de ses sistemi yok tvninkini kullanıyorum o yüzden dert değil. Bir arkadaş doğrularsa yazdığımı sevirim.
DTS ses kodeği desteklememesi büyük eksiklik, DTS ses kalitesi 1.5Mbit limitliyken, AC3 640Kbit 'de limitli. DTS olmaması eksiklik öyle bir teklonoji yaygınsa neden olmuyor, olması gerekir...

Bu arada bazı IPS panel VA'den kontrast oranı olarak daha iyi olabilir , tamamen modelden modele değişebilecek bir durum.

cumarbaz Çevrimdışı

cumarbaz

Aktif Üye
27 Tem 2019
67
34
DTS ses kodeği desteklememesi büyük eksiklik, DTS ses kalitesi 1.5Mbit limitliyken, AC3 640Kbit 'de limitli. DTS olmaması eksiklik öyle bir teklonoji yaygınsa neden olmuyor, olması gerekir...

Bu arada bazı IPS panel VA'den kontrast oranı olarak daha iyi olabilir , tamamen modelden modele değişebilecek bir durum.

image0f0ea54cde1d4d55.png

göründüğü kadarıyla dts yok hocam aynen, acaba dolby digital plus yetersizmi kalırki?

cumarbaz Çevrimdışı

cumarbaz

Aktif Üye
27 Tem 2019
67
34
Dolby Digital Plus- sadece TRT4K da var şuan, filmlerde tercih edilen bir kodek değildir. DTS olmaması büyük eksiklik olsada çözümü elbette var :)

aman hocam çözümle kim uğraşcak, almışken dts de olsun yani. bu philips le alakalıda kendi sitesindeki bazı yorumlar pek iç açıcı değil.

Ben niye bu kadar zor beğeniyorum ya. ☺ :bye

dolbykoray Çevrimdışı

dolbykoray 

Aktif Üye
29 Tem 2019
120
27
aman hocam çözümle kim uğraşcak, almışken dts de olsun yani. bu philips le alakalıda kendi sitesindeki bazı yorumlar pek iç açıcı değil.

Ben niye bu kadar zor beğeniyorum ya. ☺ :bye
Filmleri Türkçe Dublaj izliyorsanız, Türkçe Dublaj DTS ses çook çok nadirdir. genelde 192Kbit Stereo veya 448Kbit 5.1 maksimum 640Kbit AC3 geliyor. İngilizce dublaj izliyorsanız DTS büyük eksiklitir evet.

cumarbaz Çevrimdışı

cumarbaz

Aktif Üye
27 Tem 2019
67
34
Filmler dublaj, diziler altyazı hocam. Dts ses'e sahip bir diziyi oynatmazmı desteği yoksa acep?

Philis.png

Hocam bu tavsiye ettiğiniz philps modelindeki paneli, kim üretiyor acaba, biliyormusunuz?

Son düzenleme:
dolbykoray Çevrimdışı

dolbykoray 

Aktif Üye
29 Tem 2019
120
27
Filmler dublaj, diziler altyazı hocam. Dts ses'e sahip bir diziyi oynatmazmı desteği yoksa acep?

Hocam bu tavsiye ettiğiniz philps modelindeki paneli, kim üretiyor acaba, biliyormusunuz?
TP Vision üretiyor paneli - Philips 'in ana firması...

dolbykoray Çevrimdışı

dolbykoray 

Aktif Üye
29 Tem 2019
120
27
Hocam bu philps e içim ısındı gerçekten, acaba ses konusunda, codec konusunda eksik olduğu kısılmlar varmı, bunu en iyi siz bilirsiniziniz. Nick'iniz malum.. :bye
Yani kodek konusunda sıkıntı yaşatmıyacağını hiç bir firma veya hiç kimse söyleyemez ama, MKV konusunda sorun yaşatacağını düşünmüyorum. Vestel'in Player'inden elbette daha iyisidir.

Geri
Üst Alt